Ухвала
від 30.05.2017 по справі 461/1734/17
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 461/1734/17

Провадження № 1-кс/461/3548/17

УХВАЛА

про проведення обшуку

30.05.2017слідчий суддя Галицького районного суду м. Львова ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши погоджене з прокурором клопотання старшого слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області ОСОБА_3 про проведення обшуку у кримінальному провадженні № 12016140290000469 від 21.04.2016, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.197-1, ч.1 ст.186 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

30.05.2017 року до Галицького районного суду м. Львова надійшло погоджене з прокурором клопотання старшого слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області ОСОБА_3 про проведення обшуку у кримінальному провадженні № 12016140290000469 від 21.04.2016, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.197-1, ч.1 ст.186 КК України.

Клопотання обґрунтоване тим, що 21.01.2016 до Самбірського ВП ГУНП у Львівській області із письмовою заявою звернувся заступник директора ТзОВ «Агро Л В Лімітед» ОСОБА_4 про те, що невідомі особи самовільно обробили земельні ділянки площею 65,15 га, що розташовані на території Біськовицької (об`єднаної) сільської ради поблизу села Лановичі Самбірського району Львівської області, право користування на які належить вище вказаному Товариству, тобто самовільно зайняли згадані вище землі.

Крім того, до Самбірського ВП ГУНП у Львівській області надійшла письмова заява ТзОВ «Агро Л В Лімітед» про те, що 03.08.2016 невідомі особи відкрито викрали посіви товариства шляхом їх збору із вище вказаних земельних ділянок в селі Лановичі Самбірського району Львівської області, які перебувають в користуванні даного товариства, чим вчинили грабіж.

У ході проведення досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні ухвалою Галицького районного суду м. Львова було отримано тимчасовий доступ до документів, а саме: матеріалів усіх протоколів та рішень сесій Бісковицької сільської ради Самбірського району Львівської області та розпоряджень сільського голови про передачу в оренду невитребуваних земельних часток (паїв) на території Бісковицької сільської ради з усіма додатками та матеріалами, що слугували підставою для їх прийняття; оригінали усіх матеріалів з обліку земель, що розташовані на території вище вказаної сільської ради з цільовим призначенням "ведення товарного сільськогосподарського виробництва", та їх використання; оригінали книг записів реєстрації договорів оренди землі; усіх документів на право користування ФГ «Оберіг-П» (ЄДРПОУ 40287541) та ТзОВ «Агро Л В Лімітед» (ЄДРПОУ 34943719) земельними ділянками та земельними частками (паями) на території Бісковицької сільської ради із усіма додатками та актами прийому-передачі земельних ділянок та земельних часток (паїв), що укладені вище вказаними суб`єктами господарювання із землевласниками; оригінали усіх документів щодо господарських взаємовідносин Бісковицької сільської ради з ФГ «Оберіг-П» (ЄДРПОУ 40287541) та ТзОВ «Агро Л В Лімітед» (ЄДРПОУ 34943719) в частині використання земель та взаєморозрахунків, які перебували у володінні Бісковицької сільської ради Самбірського району Львівської області (ЄДРПОУ 04370030), адреса реєстрації місцезнаходження якої: Львівська область,Самбірський район,село Бісковичі, вул.Ярослава Мудрого, 3.

Однак за результатами проведення виїмки документів було надано можливість на ознайомлення та вилучення лише світлокопій рішень Біськовицької сільської ради про передачу в оренду земельних часток (паїв) на території сільської ради та копії витягу записів реєстрації договорів оренди землі.

Інших документів зазначених в ухвалі слідчого судді, зокрема: оригіналів протоколів сесій Бісковицької сільської ради Самбірського району Львівської області, з усіма додатками, клопотаннями (що слугували підставою для їх прийняття) та розпоряджень сільського голови про передачу в оренду невитребуваних земельних часток (паїв) на території Бісковицької сільської ради; оригінали усіх матеріалів з обліку земель, що розташовані на території вище вказаної сільської ради з цільовим призначенням "ведення товарного сільськогосподарського виробництва" та їх використання; оригінали книг записів реєстрації договорів оренди землі; усіх документів на право користування ФГ «Оберіг-П» (ЄДРПОУ 40287541) та ТзОВ «Агро Л В Лімітед» (ЄДРПОУ 34943719) земельними ділянками та земельними частками (паями) на території Бісковицької сільської ради із усіма додатками та актами прийому-передачі земельних ділянок та земельних часток (паїв), що укладені вище вказаними суб`єктами господарювання із землевласниками; оригінали усіх документів щодо господарських взаємовідносин Бісковицької сільської ради з ФГ «Оберіг-П» (ЄДРПОУ 40287541) та ТзОВ «Агро Л В Лімітед» (ЄДРПОУ 34943719) в частині використання земель та взаєморозрахунків; оригінали усіх матеріалів особових справ сільського голови Бісковицької сільської ради ОСОБА_5 та землевпорядника вказаної вище сільської ради, службовими особами Бісковицької сільської ради представлено для ознайомлення для подальшого вилучення, не було надано.

Встановлення та вилучення вище перелічених документів та інформації, яка перебуває у володінні вказаної сільської ради має істотне значення для встановлення обставин у вищевказаному кримінальному провадженні, зокрема надасть можливість перевірити законність передачі земельних ділянок в оренду ФГ «Оберіг-П» ЄДРПОУ 40287541 та ТзОВ «Агро Л В Лімітед» (ЄДРПОУ 34943719) для ведення товарного сільськогосподарського виробництва на території Біськовицької (об`єднаної) сільської ради в урочищі «Болонь» поблизу села Лановичі Самбірського району Львівської області та фактичного використання зазначеними землями відповідно до цільового призначення. Крім цього, вилучення вказаної документації надасть можливість отримати важливий речовий доказ, мати постійний доступ до нього з метою використання його під час доказування вчинення кримінального правопорушення, а також унеможливлення його зміни, або знищення у зв`язку із збігом термінів зберігання вищезазначеної документації та інформації чи з інших причин; надасть можливість перевірити достовірність вказаних в них відомостей, законність їх виконання та дозволить отримати інформацію, необхідну для розслідування вказаного кримінального провадження та провести по даних документах почеркознавчі та техніко-криміналістичні експертизи.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Частина 2 ст. 234 КПК України передбачає, що обшук проводиться на підставі ухвали суду.

Частиною 3 ст. 234 КПК України визначено, що у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням.

Клопотання слідчого відповідає вимогам ч. 3 ст. 234 КПК України. Слідчий довів наявність достатніх, передбачених ч. 5 ст. 234 КПК України, підстав для проведення обшуку.

Потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про який ідеться в клопотанні слідчого.

Завдання, для виконання якого слідчий звертається із клопотанням може бути виконане.

Крім того, слідчий суддя надає дозвіл на вичерпний перелік речей і документів, що можуть бути виявлені та вилучені слідчим та вважає некоректним формулювання «інші предметів та документів».

Керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області ОСОБА_3 задовольнити частково.

Надати дозвіл на проведення обшуку в усіх наявних приміщеннях за фактичним місцем знаходження Бісковицької сільської ради Самбірського району Львівської області (ЄДРПОУ 04370030), за адресою: Львівська область, Самбірський район, село Бісковичі, вул. Ярослава Мудрого, 3, з метою виявлення, фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення та документів, які мають значення у розслідуванні кримінального провадження, зокрема:

-усіх протоколів та рішень сесій (розпоряджень сільського голови) Бісковицької сільської ради Самбірського району Львівської області про передачу в оренду земельних ділянок, невитребуваних земельних часток паїв, земель запасу, земель резервного фонду на території вказаної сільської ради - суб`єктам господарювання ФГ «Оберіг-П» та ТОВ «Агро ЛВ Лімітед», з усіма додатками та матеріалами, що слугували підставою для їх прийняття ( в т.ч. протоколи з додатками 3 та 4 сесії 7 скликання Бісковицької сільської ради);

-оригінали усіх матеріалів з обліку земель, що розташовані на території вище вказаної сільської ради з цільовим призначенням "ведення товарного сільськогосподарського виробництва" та їх використання;

-оригінали книг записів реєстрації договорів оренди землі;

-усіх документів на право користування ФГ «Оберіг-П» (ЄДРПОУ 40287541) та ТзОВ «Агро Л В Лімітед» (ЄДРПОУ 34943719) земельними ділянками та земельними частками (паями) на території Бісковицької сільської ради із усіма додатками та актами прийому-передачі земельних ділянок та земельних часток (паїв), що укладені вище вказаними суб`єктами господарювання із землевласниками;

-оригінали усіх документів щодо господарських взаємовідносин Бісковицької сільської ради з ФГ «Оберіг-П» (ЄДРПОУ 40287541) та ТзОВ «Агро Л В Лімітед» (ЄДРПОУ 34943719) в частині використання земель та взаєморозрахунків;

-завірені належним чином світлокопії матеріалів особових справ сільського голови Бісковицької сільської ради ОСОБА_5 та землевпорядника вказаної вище сільської ради,

Виконання ухвали суду покласти на старшого слідчого в ОВС СУ ГУНП у Львівській області ОСОБА_6 , або старшого слідчого СУ ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 або у відповідності до вимог ст. 40 КПК України за дорученням останніх на працівників оперативного підрозділу ГУНП у Львівській області.

Строк дії ухвали один місяць з дня постановлення.

Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення30.05.2017
Оприлюднено03.03.2023
Номер документу66835898
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку у кримінальному провадженні № 12016140290000469 від 21.04.2016, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.197-1, ч.1 ст.186 КК України

Судовий реєстр по справі —461/1734/17

Ухвала від 14.11.2017

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Городецька Л. М.

Ухвала від 03.10.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Львівської області

Гончарук Л. Я.

Ухвала від 03.10.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Львівської області

Гончарук Л. Я.

Ухвала від 03.10.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Львівської області

Гончарук Л. Я.

Ухвала від 08.09.2017

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Городецька Л. М.

Ухвала від 08.09.2017

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Городецька Л. М.

Ухвала від 15.08.2017

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Городецька Л. М.

Ухвала від 15.08.2017

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Городецька Л. М.

Ухвала від 31.07.2017

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Городецька Л. М.

Ухвала від 30.05.2017

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Городецька Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні