Ухвала
від 30.05.2017 по справі 751/9468/16-к
ВИЩИЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ СУД УКРАЇНИ З РОЗГЛЯДУ ЦИВІЛЬНИХ І КРИМІНАЛЬНИХ СПРАВ

Ухвала

30 травня 2017 року м. Київ

Колегія суддів судової палати у кримінальних справах

Вищого спеціалізованого суду України

з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:

головуючогоОСОБА_1 ,суддівОСОБА_2 , ОСОБА_3 ,

розглянувши касаційну скаргу ТОВ «НІД Чернігів» в особі директора ОСОБА_4 на ухвалу слідчого судді Новозаводського районного суду м.Чернігова від 03 січня 2017 року та ухвалу Апеляційного суду Чернігівської області від 10 квітня 2017 року,

в с т а н о в и л а:

ухвалою слідчого судді Новозаводського районного суду м.Чернігова від03 січня 2017 було задоволено клопотання старшого слідчого з ОВС ФР ГУ ДФС у Чернігівській області та надано дозвіл на проведення документальної позапланової перевірки ТОВ «НІД Чернігів».

Ухвалою Апеляційного суду Чернігівської області від 10 квітня 2017 року було відмовлено у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою директора ТОВ «НІД Чернігів» ОСОБА_4 на вказану ухвалу слідчого судді.

Зі змісту касаційної скарги ОСОБА_4 вбачається, що він не погоджується з вказаними судовими рішеннями.

Виходячи з положень ст. 429 КПК України касаційна скарга має відповідати вимогам, визначеним ст. 427 цього Кодексу, відповідно до яких укасаційній скарзі зазначаються: найменування суду касаційної інстанції; прізвище, ім`я, по батькові (найменування), поштова адреса особи, яка подає касаційну скаргу, а також номер засобу зв`язку, адреса електронної пошти, якщо такі є, судове рішення, що оскаржується; обґрунтування вимог особи, якаподала касаційну скаргу, із зазначенням того, у чому полягає незаконність чи необґрунтованість судового рішення; вимоги особи, яка подає касаційну скаргу, до суду касаційної інстанції; перелік матеріалів, які додаються.

Відповідно до ч. 1 ст. 433 КПК України суд касаційної інстанції перевіряє правильність застосування судами першої та апеляційної інстанцій норм матеріального та процесуального права, правової оцінки обставин і не має права досліджувати докази, встановлювати та визнавати доведеними обставини, що не були встановлені в оскарженому судовому рішенні, вирішувати питання про достовірність того чи іншого доказу.

Згідно з ч. 1 ст. 438 КПК України підставами для скасування або зміни судових рішень при розгляді справи в суді касаційної інстанції є лише істотне порушення вимог кримінального процесуального закону (ст. 412 КПК України), неправильне застосування закону України про кримінальну відповідальність (ст. 413 КПК України) чи невідповідність призначеного покарання тяжкості кримінального правопорушення та особі засудженого (ст. 414 КПК України).

Однак, касаційна скарга ОСОБА_4 не відповідає наведеним вимогам процесуального закону.

Так, ОСОБА_4 у скарзі не наводить належного обґрунтування, зогляду на положення статей 412, 413, 419 КПК України, в чому полягає незаконність чи необґрунтованість оскаржуваної ухвали апеляційного суду. При цьому, доводи про невідповідність висновків суду фактичним обставинам кримінального провадження та неповноту судового розгляду, в силу статей 433, 438 КПК України не можуть бути розглянуті, оскільки вони не є предметом перевірки суду касаційної інстанції.

Разом з тим, питання про перегляд та скасування оскаржуваної ухвали слідчого судді Новозаводського районного суду м.Чернігова від 03 січня 2017року не входить до компетенції касаційного суду, оскільки відповідно доположень ст. 424 КПК України ухвала слідчого судді не входить до переліку судових рішень, які можуть бути оскаржені в касаційному порядку.

Окрім вказаного, усупереч ч. 5 ст. 427 КПК України ОСОБА_4 додав докасаційної скарги копії оскаржуваних судових рішень, які не оформлені та не засвідчені належним чином, як це передбачено пунктами 13.6, 13.7 Інструкції з діловодства в місцевих загальних судах, апеляційних судах областей, апеляційних судах міст Києва та Севастополя, апеляційному суду Автономної Республіки Крим та Вищому спеціалізованому суді України зрозгляду цивільних і кримінальних справ, затвердженої наказом Державної судової адміністрації України від 17 грудня 2013 року № 173 (якщо копія судового рішення складається з кількох аркушів, вона має бути прошнурована нитками на п`ять проколів, підписана відповідальним працівником (особою) суду та суддею, скріплених відбитком гербової печатки суду, а на зворотному боці останнього аркуша скріплена підписом судді, працівника апарату суду, засвідчена відбитком гербової печатки суду, із зазначенням кількості зшитих аркушів).

Відповідно до положень ч. 1 ст. 429 КПК України у разі подання касаційної скарги без додержання вимог, передбачених ст. 427 цього Кодексу, вона залишається без руху.

Враховуючи наведене, керуючись ч. 1 ст. 429 КПК України та п. 6 розділу ХІІ «Прикінцеві та Перехідні положення» Закону України «Про судоустрій істатус суддів», колегія суддів

п о с т а н о в и л а:

касаційну скаргу ТОВ «НІД Чернігів» в особі директора ОСОБА_4 наухвалу слідчого судді Новозаводського районного суду м.Чернігова від03січня 2017 року та ухвалу Апеляційного суду Чернігівської області від10квітня 2017 року залишити без руху і надати йому для усунення вказаних недоліків п`ятнадцятиденний строк з дня отримання копії ухвали.

У разі невиконання вимог суду касаційну скаргу йому буде повернуто.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Судді:


ОСОБА_1
ОСОБА_2
ОСОБА_3

Дата ухвалення рішення30.05.2017
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу66936057
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —751/9468/16-к

Ухвала від 17.11.2017

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Овсієнко Ю. К.

Ухвала від 30.06.2017

Кримінальне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Слинько Сергій Станіславович

Ухвала від 30.05.2017

Кримінальне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Слинько Сергій Станіславович

Ухвала від 10.04.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Чернігівської області

Короїд Ю. М.

Ухвала від 21.03.2017

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Овсієнко Ю. К.

Ухвала від 21.03.2017

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Овсієнко Ю. К.

Ухвала від 13.03.2017

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Овсієнко Ю. К.

Ухвала від 28.02.2017

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Овсієнко Ю. К.

Ухвала від 28.02.2017

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Овсієнко Ю. К.

Ухвала від 24.01.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Чернігівської області

Короїд Ю. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні