Ухвала
від 06.06.2017 по справі 804/1069/16
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

06 червня 2017 року Справа № 804/1069/16

Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Букіна Л.Є., розглянувши у місті Дніпро адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 до Васильківського районного управління юстиції Дніпропетровської області, третя особа, яка не заявляє самосійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, - Товариство з обмеженою відповідальністю Садове про визнання дій протиправними та скасування рішення про державну реєстрацію,-

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 23.02.2016 року звернулась до Дніпропетровського окружного адміністративного суду із адміністративним позовом до Реєстраційної служби Васильківського районного управління юстиції Дніпропетровської області, третя особа, яка не заявляє самосійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, - Товариство з обмеженою відповідальністю Садове з позовними вимогами про:

- визнання протиправними дії Реєстраційної служби Васильківського районного управління юстиції Дніпропетровської області;

- скасування державної реєстрації речового права оренди від 26.08.2014 року за № 15362895 за Товариством з обмеженою відповідальністю Садове (код ЄДРПОУ 32415338) на земельну ділянку за кадастровим номером НОМЕР_2, яка знаходиться на території Богданівської сільської ради Васильківського району Дніпропетровської області, власником якої є ОСОБА_1 (реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1).

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 01.03.2016 року відкрито провадження у справі. Справа перебувала на розгляді у судді Степаненко В.В.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 24.03.2016 року замінено первинного відповідача - Реєстраційну службу Васильківського районного управління юстиції на належного відповідача - Васильківське районне управління юстиції.

Згідно розпорядження від 31.05.2017 року № 1668 д щодо призначення повторного автоматичного розподілу справи матеріалів справи передано судді Букіній Л.Є.

Як вбачається з матеріалів справи земельна ділянка за кадастровим номером НОМЕР_2 знаходиться на території Васильківського району Дніпропетровської області.

Відповідно до ч. 3 ст. 1 Закону України Про місцеві державні адміністрації місцева державна адміністрація в межах своїх повноважень здійснює виконавчу владу на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці, а також реалізує повноваження, делеговані їй відповідною радою.

Відповідно до п. 1. Положення про центр надання адміністративних послуг Васильківського району, затвердженого Розпорядженням голови Васильківської райдержадміністрації 30.09.2014 року № 296/0/276-14 (далі - положення), вказаний Центр надання адміністративних послуг (далі - центр) утворюється з метою забезпечення надання адміністративних послуг при Васильківській районній державній адміністрації (далі - райдержадміністрація).

Відповідно п. 15 Переліку адміністративних послуг, які надаються через Центр надання адміністративних послуг Васильківського району, затвердженого розпорядженням голови Васильківської райдержадміністрації 09.10.2014 року № Р-304/0/276-14 центр надання адміністративних послуг надає адміністративні послуги з державної реєстрації права власності на нерухоме майно та інших речових прав на нерухоме майно (крім державної реєстрації іпотеки нерухомого майна).

Отже, Васильківська райдержадміністрація, у тому числі через відповідний Центр надання адміністративних послуг, здійснює виконавчу владу на території Васильківського району Дніпропетровської області, а тому належним відповідачем у справі є Центр надання адміністративних послуг Васильківської районної державної адміністрації (52600, смт. Васильківка, вул. Партизанська, 150, Будівля районної ради, ІІ поверх, кім.18).

Відповідно до ч. 3 ст. 52 Кодексу адміністративного судочинства України якщо позивач не згоден на заміну відповідача іншою особою, суд може залучити цю особу як другого відповідача.

Тому, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі як співвідповідача у справі Центр надання адміністративних послуг Васильківської районної державної адміністрації (52600, смт. Васильківка, вул. Партизанська, 150, Будівля районної ради, ІІ поверх, кім.18).

Відповідно до листа Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області від 26.08.2016 року № 06-54/5565, копія якого наявна в матеріалах справи, реєстраційна справа у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно передана до Васильківської районної державної адміністрації.

Статтею 69 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що доказами в адміністративному судочинстві є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення осіб, які беруть участь у справі, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються судом на підставі пояснень сторін, третіх осіб та їхніх представників, показань свідків, письмових і речових доказів, висновків експертів.

Таким чином, суд дійшов висновку про витребування від Васильківської районної державної адміністрації реєстраційну справу про державну реєстрацію речового права оренди від 26.08.2014 року № 15362895.

Відповідно до матеріалів справи 03.01.2007 року укладений договір оренди між позивачем та ТОВ Зоря Нив . У період дії цього договору укладений договір між позивачем та ТОВ Садове , державну реєстрацію якого просить скасувати позивач.

Відповідно до частини 2 статті 53 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача у будь-який час до закінчення судового розгляду, якщо рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або з ініціативи суду.

Враховуючи, що рішення у справі може вплинути на права, свободи, інтереси або обов'язки Товариства з обмеженою відповідальністю Зоря Нив , суд вважає за необхідне залучити до участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Товариство з обмеженою відповідальністю Зоря Нив (код ЄДРПОУ 34196352, 52600, Дніпропетровська область, Васильківський район, смт. Васильківка, вул. Партизанська, 151).

Керуючись статтями 22, 52, 53, 69, 71, 72, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Прийняти до провадження адміністративну справу за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Васильківського районного управління юстиції Дніпропетровської області, третя особа, яка не заявляє самосійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, - Товариство з обмеженою відповідальністю Садове про визнання дій протиправними та скасування рішення про державну реєстрацію .

Призначити справу до розгляду у судовому засіданні о 13:30 на 23.06.2017 року . Засідання відбудеться у приміщенні Дніпропетровського окружного адміністративного суду за адресою: 49089, м. Дніпропетровськ, вул. Академіка Янгеля, 4, зала № 4.

Залучити до участі у справі як співвідповідача Центр надання адміністративних послуг Васильківської районної державної адміністрації (52600, смт. Васильківка, вул. Партизанська, 150, Будівля районної ради, ІІ поверх, кім.18).

Витребувати від Васильківської районної державної адміністрації (вул. Партизанська, 150, сел. Васильківка, Васильівський район, Дніпропетровська область, 52600): копії матеріалів реєстраційної про державну реєстрацію речового права оренди, рішення про державну реєстрацію від 26.08.2014 року № 15362895.

Залучити до участі у справі в якості третьої особи , яка не заявляє самостійні вимоги на предмет спору, на стороні позивача - Товариство з обмеженою відповідальністю Зоря Нив (код ЄДРПОУ 34196352, 52600, Дніпропетровська область, Васильківський район, смт. Васильківка, вул. Партизанська, 151).

Запропонувати відповідачу у разі незгоди з адміністративним позовом надати письмові заперечення проти позову та зобов'язати відповідача надати всі матеріали, що були або мали бути взяті ним до уваги при прийнятті рішення, з приводу якого подано позов. У випадку визнання позову направити на адресу суду відповідну заяву.

Представникам сторін в судове засідання надати довіреності, а також ствердження повноважень законних представників, які такі довіреності підписуватимуть, відповідно до вимог частини 7 статті 56, частини 2 статті 58 Кодексу адміністративного судочинства України.

Особам, які беруть участь у справі, в судове засідання надати оригінали поданих суду документів, та інших документів, на які сторони посилатимуться на підтвердження обґрунтування позову або заперечення проти нього.

Справа розглядатиметься одноособово. Головуючий суддя Букіна Л.Є.

Копію ухвали, витяг про процесуальні права та обов'язки осіб, які беруть участь у справі, встановлені статтями 49, 51 Кодексу адміністративного судочинства України, та повістки про виклик до суду надіслати особам, які беруть участь у справі.

Копію позовної заяви з додатками направити Товариству з обмеженою відповідальністю Зоря Нив (код ЄДРПОУ 34196352, 52600, Дніпропетровська область, Васильківський район, смт. Васильківка, вул. Партизанська, 151).

Ухвала набирає законної сили відповідно до статті 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя Л.Є. Букіна

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення06.06.2017
Оприлюднено12.06.2017
Номер документу66950746
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/1069/16

Ухвала від 19.04.2016

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Степаненко Вячеслав Віталійович

Ухвала від 31.05.2016

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Степаненко Вячеслав Віталійович

Ухвала від 02.11.2017

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Бишевська Н.А.

Ухвала від 05.10.2017

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Бишевська Н.А.

Ухвала від 30.08.2017

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Бишевська Н.А.

Ухвала від 30.08.2017

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Бишевська Н.А.

Постанова від 26.07.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Букіна Лілія Євгенівна

Ухвала від 21.07.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Букіна Лілія Євгенівна

Ухвала від 06.06.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Букіна Лілія Євгенівна

Ухвала від 31.10.2016

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Степаненко Вячеслав Віталійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні