Ухвала
від 15.06.2017 по справі 811/2747/13-а.
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

У Х В А Л А

про відмову в задоволенні

заяви про роз'яснення судового рішення

15 червня 2017 року Справа № 811/2747/13-а.

провадження № 2-кас/811/40/15

Кіровоградський окружний адміністративний суд в складі головуючого судді Дегтярьової С.В., розглянувши заяву про роз'яснення судового рішення по справі

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія Оптіма Плюс"

до відповідача 1: Олександрійської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Кіровоградській області

відповідача 2: Головного управління Державної казначейської служби України в Кіровоградській області

відповідача 3: Олександрійського управління Державної казначейської служби України в Кіровоградській області

про стягнення бюджетної заборгованості з податку на додану вартість та пені, визнання протиправною бездіяльності, зобов'язання вчинити певні дії

за участю:

секретаря судового засідання - Черної О.Ю.,

представників:

позивача - не з'явився,

відповідача - не з'явився,

У відповідності до ч.1 ст.41 КАС України фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Компанія Оптіма Плюс" звернулося з позовом, в подальшому уточненим, до Олександрійської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Кіровоградській області, Головного управління Державної казначейської служби України в Кіровоградській області, Олександрійського управління Державної казначейської служби України в Кіровоградській області про:

- визнання протиправною бездіяльності Олександрійської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Кіровоградській області щодо неподання до Олександрійського управління Державної казначейської служби України в Кіровоградській області висновку про відшкодування Приватному підприємству "Компанія Оптіма" (правонаступник Товариство з обмеженою відповідальність "Компанія Оптіма Плюс") з державного бюджету податку на додану вартість за березень 2011 року.

- стягнення з Державного бюджету України на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія Оптіма Плюс" 302201,00 грн. бюджетної заборгованості з податку на додану вартість;

- стягнення з Державного бюджету України на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія Оптіма Плюс" пені в розмірі 30158,83 грн.;

- зобов'язання головного управління Державної казначейської служби України в Кіровоградській області перерахувати 302201,00 грн. бюджетної заборгованості з податку на додану вартість на банківський рахунок позивача;

- зобов'язання головного управління Державної казначейської служби України в Кіровоградській області перерахувати пеню у розмірі 164211,84 грн. на банківський рахунок позивача.

Постановою Кіровоградського окружного адміністративного суду від 06.04.2016 р. адміністративний позов задоволено частково (а.с.80-82 т.2).

Ухвалою Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду від 20.09.2016 р. відмовлено у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою Олександрійської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Кіровоградській області на постанову Кіровоградського окружного суду від 06 квітня 2016 року у справі №811/2747/13-а (2-кас/811/40/15) (а.с.121-122 т.2).

02.06.2017 року через канцелярію суду надійшла заява представника позивача, відповідно до якої заявник просить суд роз'яснити постанову Кіровоградського окружного адміністративного суду від 06.04.16 у справі № 811/2747/13-а зазначивши чи має бути поданий, якщо так, то яким чином має бути поданий Олександрійською об'єднаною державною податковою інспекцією Головного управління Державної фіскальної служби у Кіровоградській області до Олександрійського управління Державної казначейської служби України в Кіровоградській області висновок про відшкодування з державного бюджету платникові податків - ТОВ "Компанія Оптіма Плюс" податку на додану вартість за березень 2011 року (а.с.131-131 на звороті).

Представником позивача подано клопотання про розгляд справи в порядку письмового провадження (а.с142 т.2).

Представник відповідача в судове засідання не з'явився, надіслав до суду листа, в якому просив провести судове засідання за його відсутності (а.с.140 т.2).

Згідно ч.3 ст.170 КАС України, суд розглядає заяву про роз'яснення судового рішення протягом десяти днів із повідомленням заявника (особи, яка бере участь у справі, державного виконавця, які звернулися із заявою про роз'яснення судового рішення) та осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені, не перешкоджає розглядові заяви про роз'яснення рішення.

У відповідності до ч.1 ст.170 КАСУ, якщо судове рішення є незрозумілим, суд, який його ухвалив, за заявою осіб, які беруть участь у справі, або державного виконавця ухвалою роз'яснює своє рішення, не змінюючи при цьому його змісту.

Таким чином, необхідність роз'яснення судового рішення зумовлюється його нечіткістю за змістом.

Заявник звертаючись до суду з адміністративним позовом просив суд, зокрема, визнати протиправною бездіяльність Олександрійської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Кіровоградській області щодо неподання до Олександрійського управління Державної казначейської служби України в Кіровоградській області висновку про відшкодування Приватному підприємству "Компанія Оптіма" (правонаступник Товариство з обмеженою відповідальність "Компанія Оптіма Плюс") з державного бюджету податку на додану вартість за березень 2011 року.

Судом винесена постанова, якою позовні вимоги в цій частині задоволено, бездіяльність відповідача щодо неподання до Олександрійського управління Державної казначейської служби України в Кіровоградській області висновку про відшкодування позивачу з державного бюджету податку на додану вартість за березень 2011 року визнано протиправною.

Звертаючись до суду із заявою про роз'яснення судового рішення, шляхом зазначення чи має бути поданий, якщо так, то яким чином має бути поданий відповідачем до Олександрійського управління Державної казначейської служби України в Кіровоградській області висновок про відшкодування з державного бюджету платникові податків - ТОВ "Компанія Оптіма Плюс" податку на додану вартість за березень 2011 року, заявник просить суд фактично доповнити постанову від 06.04.2016 року з цього питання, що знаходиться поза межами змісту ч.1 ст.170 КАСУ.

Позивач мав право подавати будь-які письмові зауваження, уточнювати чи змінювати позовні вимоги у справі. Однак, таких змін з позовними вимогами заявник не здійснив, в зв'язку з чим судом прийнято рішення в межах заявлених позовних вимог. При чому позовна вимога про визнання протиправною бездіяльності задоволена в тій редакції, як і просив позивач.

Таким чином, суд вважає, що постанова Кіровоградського окружного адміністративного суду від 06.04.2016 р. у справі №П/811/2747/13-а є зрозумілою та не допускає її двозначного тлумачення.

Враховуючи вищевикладене, заява Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія Оптіма Плюс" про роз'яснення судового рішення не підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст.160, 165, 170 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

У задоволенні заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія Оптіма Плюс" про роз'яснення постанови Кіровоградського окружного адміністративного суду від 06 квітня 2016 року у справі №П/811/2747/13-а - відмовити.

Копію ухвали направити сторонам.

Ухвала суду може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Кіровоградський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги в 5-денний строк з дня отримання копії ухвали.

Суддя Кіровоградського окружного

адміністративного суду С.В. Дегтярьова

СудКіровоградський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення15.06.2017
Оприлюднено20.06.2017
Номер документу67191503
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —811/2747/13-а.

Ухвала від 15.06.2017

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

С.В. Дегтярьова

Ухвала від 06.06.2017

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

С.В. Дегтярьова

Ухвала від 20.09.2016

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Сафронова С.В.

Ухвала від 14.07.2016

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Сафронова С.В.

Ухвала від 28.12.2015

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

С.В. Дегтярьова

Ухвала від 14.12.2015

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

С.В. Дегтярьова

Ухвала від 14.12.2015

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

С.В. Дегтярьова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні