Ухвала
від 15.11.2016 по справі 760/19370/16-к
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

№1-кс/760/15304/16

№760/19370/16-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15. 11. 2016 року слідчий суддя Солом`янського районного суду міста Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участі слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні, в залі суду в м. Києві клопотання старшого слідчого з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Київській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Київської області ОСОБА_4 - про надання дозволу на обшук в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32016110000000063 за ч. 1 ст. 366 КК України,

В С Т А Н О В И В :

До слідчого судді Солом`янського районного суду м. Києва надійшло клопотання старшого слідчого з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Київській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Київської області ОСОБА_4 - про надання дозволу на обшук в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32016110000000063 за ч. 1 ст. 366 КК України.

Слідчий в поданому клопотанні просив слідчого суддю надати дозвіл на проведення обшуку за місцем фактичного розташування офісних приміщень ТОВ «Успіх» (код 22899797) та ТОВ «Селектвуд Україна Лімітед» (код 33428329) за адресою: місто Київ, вулиця Богдана Хмельницького, будинок 49 (відповідно до інформаційної довідки з Держаного реєстру речових прав на нерухоме майно не містить відомостей про власника) з метою відшукання та вилучення первинних документів ТОВ «Успіх» і ТОВ «Селектвуд Україна Лімітед».

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, просив його задовольнити з підстав наведених в клопотанні.

Заслухавши пояснення слідчого, вивчивши матеріали клопотання і кримінального провадження, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

У відповідності до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

З матеріалів клопотання вбачається, що СУ ФР ГУ ДФС у Київській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 32016110000000063 від 24.10.2016 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України.

Так, 26.02.2016 та 26.08.2016 Управлінням лісового та мисливського господарства по Київській області та м. Києву на підставі заявок ТОВ «Успіх» (код 22899797) видано останньому для здійснення експортних операцій сертифікати про походження пиломатеріалів виготовлених з деревини придбаної у ДП «Фастівське лісове господарство» (код 00992059) та ДП «Київське лісове господарство» (код 00991373) з метою подальшої реалізації елітних дубових пиломатеріалів через підконтрольне підприємство «LONESTAR TECHNOLOGY L.P.» (Шотландія), яке використовується для мінімізації зобов`язань зі сплати податку на прибуток в Україні шляхом залишення реальних доходів від продажу пиломатеріалів до держав Євросоюзу на рахунку цього партнерства типу Limited Partnership (LP) з нульовою ставкою оподаткування у Reitumu Banka (Латвія).

Згідно відомостей офіційного державного порталу Великобританії www.gov.uk/government/organisations/companies-house партнерство «LONESTAR TECHNOLOGY L.P.» зареєстровано 14.03.2014 та є на теперішній час активним суб`єктом господарювання. Фактично дубовий пиломатеріал автомобільним транспортом постачається до Німеччини або Австрії, а шотландська компанія використовується лише для фінансових розрахунків та приховування прибутків від оподаткування в Україні.

Встановлено, що 26.08.2016 видано сертифікат КВ №136581 експортеру ТОВ «Успіх» (код 22899797), яке отримало пиловник та баланси дубу ДП «Фастівське лісове господарство» (код 00992059) на підставі двох ТТН від 02.09.2015 та 03.09.2015.

Крім того, 26.02.2016 видано сертифікат КВ №069004 експортеру ТОВ «Успіх» (код 22899797), яке отримало пиловник та баланси дубу ДП «Київське лісове господарство» (код 00991373) на підставі двох ТТН від 15.09.2015 та 17.09.2015.

Однак, згідно відомостей з Єдиного реєстру податкових накладних у 2015 2016 роках господарські взаємовідносини між ТОВ «Успіх» та державними підприємствами «Київське лісове господарство» та «Фастівське лісове господарство» не здійснювались. Крім того, не мали взаємовідносин з цими лісокористувачами суб`єкти господарювання, якими постачались пиломатеріали або деревина на адресу ТОВ «Успіх», що свідчить про сумнівне походження експортованих пиломатеріалів, які могли бути виготовлені з «тіньових» незаконних рубок цінних порід деревини.

Подальшим опрацюванням даних експорту ТОВ «Успіх» встановлено, що аналогічні експортні операції товарів групи 44 УКТ ЗЕД здійснює інше пов`язане згідно норм ПК України з ним підприємство ТОВ «Селектвуд Україна Лімітед» (код 33428329). Відповідно до автоматизованих баз даних Державної фіскальної служби України ТОВ «Успіх» є засновником ТОВ «Селектвуд Україна Лімітед» в яких директор та головний бухгалтер одні особи, суб`єкти зареєстровані за однією адресою, а відповідно до Єдиного реєстру податкових накладних ТОВ «Селектвуд Україна Лімітед» є основним постачальником ТОВ «Успіх».

Основним постачальником ТОВ «Селектвуд Україна Лімітед» та ТОВ «Успіх» є ТОВ «Склосервіс» (код 38494595) у 2016 році та ТОВ «Транс-Буд-Україна» у 2015 році, які не мали відносин з Київським та Фастівським лісгоспами. Поряд з цим встановлено, що ТОВ «Селектвуд Україна Лімітед» протягом 2016 року реалізувало для ТОВ «Успіх» товарів, послуг на суму 556 тис.грн. ПДВ, а придбало товарів і послуг у ТОВ «Склосервіс» на суму 210 тис.грн. ПДВ, що може свідчити про підробку документів.

Також встановлено, що ТОВ «Успіх» та ТОВ «Селектвуд Україна Лімітед» можуть здійснювати свою діяльність та зберігати первинні документи та печатки підконтрольного підприємства-нерезидента за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, буд. 49.

Слідчий зазначав, що діяльність зазначених вище підприємств пов`язана між собою, здійснюється на підставі сертифікатів про походження пиломатеріалів з недостовірними даними у них, у зв`язку з чим існують обґрунтовані підстави вважати, що існує реальна загроза знищення первинної документації за вищевказаною адресою поряд з іншими речами, які можуть містити на собі сліди або відомості у будь-якій формі про обставини вчинення кримінального правопорушення.

В зв`язку із зазначеним слідчий просив про задоволення клопотання.

Згідно ч. 1 ст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Згідно ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Беручи до уваги вищевикладене, перевіривши надані матеріали клопотання, дослідивши докази по даним матеріалам, для встановлення обставин у кримінальному провадженні, наведено наявність підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення та відомості, які їх містять у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду, вбачається необхідність проведення обшуку, а тому прихожу до висновку про задоволення клопотання слідчого.

Керуючись ст.ст. 131, 132, 233-236, 309, 369-372 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Київській області ОСОБА_3 , слідчим слідчої групи та оперативним співробітникам, що будуть діяти на підставі доручення слідчого, на проведення обшуку за місцем фактичного розташування офісних приміщень ТОВ «Успіх» (код 22899797) та ТОВ «Селектвуд Україна Лімітед» (код 33428329) за адресою: місто Київ, вулиця Богдана Хмельницького, будинок 49 (відповідно до інформаційної довідки з Держаного реєстру речових прав на нерухоме майно не містить відомостей про власника) з метою відшукання та вилучення первинних документів ТОВ «Успіх» і ТОВ «Селектвуд Україна Лімітед» щодо реальних постачальників пиловника, балансів дубу або готових пиломатеріалів з нього для експорту, готівкових коштів отриманих від незаконної діяльності, первинних документів щодо реалізації вказаної продукції або її прийняття на зберігання для обробки, вантажно - митних декларацій, інвойсів, контрактів купівлі - продажу, міжнародних товарно-транспортних накладних CMR, сертифікатів про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій, а також документів на підставі яких вони видавались, актів комісійного завантаження, пакувальних листів за період 2015 та 2016 років, доручень на отримання матеріальних цінностей, товарів (послуг), не облікованої дерев`яної продукція та без документів щодо її походження, лісоматеріалів та виробів з них (пиломатеріалів) сумнівного походження, комп`ютерної техніки на магнітних носіях якої містяться сформовані в електронному вигляді вище вказані документи, комп`ютерної техніки та документів, які засвідчують факт ведення подвійної бухгалтерії, листування, кореспонденції, що підтверджують подальше використання, списання чи реалізацію товарів, робіт, послуг отриманих від лісових господарств, печаток, реєстраційних та інших документів стосовно діяльності «LONESTAR TECHNOLOGY L.P.» (Шотландія), документів та листування чи інших носіїв інформації на яких містяться відомості щодо використання банківських рахунків у Reitumu Banka (Латвія) або інших банківських установ нерезидентів України, печаток та штампів суб`єктів господарювання з ознаками фіктивності або з офшорних юрисдикцій, а також чорнові записи, аркуші з відбитками печаток, інші матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом.

Строк дії ухвали до 15. 12. 2016 року.

Контроль за виконанням ухвали покласти на прокурора відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Київської області ОСОБА_4 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудСолом'янський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення15.11.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу67229421
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —760/19370/16-к

Ухвала від 15.11.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 15.11.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 15.11.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 09.12.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 07.12.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 16.11.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 15.11.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 15.11.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 16.11.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 15.11.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні