Ухвала
від 08.12.2016 по справі 760/20241/16-к
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

№1-кс/760/16447/16

№760/20241/16-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08. 12. 2016 року слідчий суддя Солом`янського районного суду міста Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участі слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні, в залі суду в м. Києві клопотання старшого слідчий з ОВС ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Київській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу Прокуратури Київської області ОСОБА_4 - про надання дозволу на обшук в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32016110000000069,

В С Т А Н О В И В :

До слідчого судді Солом`янського районного суду м. Києва надійшло клопотання старшого слідчий з ОВС ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Київській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу Прокуратури Київської області ОСОБА_4 - про надання дозволу на обшук в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32016110000000069.

Слідчий в поданому клопотанні просив слідчого суддю надати дозвіл на проведення обшуку за адресою місцезнаходження офісних, адміністративних та складських приміщеннях, а саме: Київська обл., Бородянський р-н, смт. Бородянка, вул. Вокзальна, буд. 2 А-1, яка знаходиться на земельній ділянці з кадастровим номером 3221055100:05:004:0247, де свою діяльність здійснює ПП «Мішель» (код 24892718).

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, просив його задовольнити з підстав наведених в клопотанні.

Заслухавши пояснення слідчого, вивчивши матеріали клопотання і кримінального провадження, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

У відповідності до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

З матеріалів клопотання вбачається, що Слідчим управлінням ФР ГУ ДФС у Київській області здійснюється досудове розслідування у даному кримінальному провадженні від 16.11.2016, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України.

У ході здійснення досудового розслідування встановлено, що у період часу 2016 року службові особи ТОВ "Європал" (код ЄДР 39507270), ТОВ «Ресурсліс» (код ЄДР 39179504), ТОВ «Ваюр» (код ЄДР 31689137), ТОВ «Фірма Варіація» (код ЄДР 24744490), ТОВ «Праймбіоенерджі» (код ЄДР 39824683), ТОВ «Авантаж» (код ЄДР 31202855), ТОВ «ЛХП Україна» (код ЄДР 39807977), ТОВ «Стильпак» (код ЄДР 38211557), ПП «Арі Ко» (код ЄДР 34900895), ПП «Мішель» (код ЄДР 24892718) та ФОП ОСОБА_5 (і.к. НОМЕР_1 ) без відповідного відображення в реєстрах бухгалтерського та податкового обліків здійснюють закупівлю не облікованої деревини у невстановлених осіб, одержаної внаслідок незаконної вирубки лісів на територіях державних лісгоспів Київської та Житомирської областей, з якої в подальшому виробляють продукцію, яку по підробленим документам експортують за митну територію України, в результаті чого вчиняють розтрату державного майна у великих розмірах.

Також встановлено, що згідно сертифікатів про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій, що подавалися ТОВ "Європал", ТОВ «Ресурсліс», ТОВ «Ваюр», ТОВ «Фірма Варіація», ТОВ «Праймбіоенерджі», ТОВ «Авантаж», ТОВ «ЛХП Україна», ТОВ «Стильпак», ПП «Арі Ко», ПП «Мішель» та ФОП ОСОБА_5 при оформленні експорту деревини та виробів із неї, лісокористувачами-продавцями вказано лісогосподарства, господарські відносини з якими не відображено в податковому обліку кожного із перелічених вище суб`єктів господарської діяльності, що свідчить про направлення на експорт деревини невідомого походження або виробів з такої деревини, в тому числі добутої під час незаконних безконтрольних вирубок лісів, придбання якої належним чином не відображено в бухгалтерському та податковому обліку.

Крім цього слідчими слідчої групи, у ході проведення слідчих дій в рамках даного кримінального провадження, встановлено, що на земельній ділянці в будівлі, яка належить, з показань свідків, ПП «Мішель», зберігається деревина, приблизний об`єм 300 м3, яка отримана внаслідок незаконної вирубки лісів на територіях державних лісгоспів Київської та Житомирської областей. На даній деревині містяться чіпи походження деревини, які згідно з загальнодоступної інформаційної бази «ЛІАЦ» не відповідають інформації про походження деревини, вид половника, та покупця даної деревини. Фактично даний ліс має всі ознаки незаконної вирубки та сумнівного походження.

Разом з тим, проведеним аналізом бази АІС «Податковий блок» встановлено, що ПП «Мішель» (24892718) закупив деревини в загальній кількості за 2016 рік близько 200 м3. Таким чином є всі підстави вважати, що ліс який на даний час знаходиться за адресою Київська область, Бородянський район, смт. Бородянка, вулиця Вокзальна, будинок 2 А-1 належить ПП «Мішель», отриманий внаслідок незаконної вирубки на території лісництв Київської та Житомирської областей, та придбаний за готівку, що підтверджує факти розтрати державного майна у великих розмірах ПП «Мішель» (код ЄДР 24892718)

Територія, на якій зберігається даний ліс належить Бородянській селищній раді Бородянського району Київської області, має кадастровий номер 3221055100:05:004:0247, речові права належать ПП «Мішель» (24892718) згідно договору оренди землі та приміщення на даній території, а саме: Київська область, Бородянський район, смт. Бородянка, вулиця Вокзальна, будинок 2 А-1.

Так, за адресою здійснення діяльності ПП «Мішель» (код ЄДР 24892718), а саме: Київська обл., Бородянський р-н, смт. Бородянка, вул. Вокзальна, буд. 2 А-1 зберігаються первинні документи щодо реальних постачальників деревини, готівкові кошти отримані від незаконної діяльності, первинні документи щодо реалізації вказаної продукції, вантажно митні декларації, інвойси, контакти купівлі - продажу, сертифікати про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій, акти комісійної погрузки, пакувальні листи за період 2016 років, доручення на отримання матеріальних цінностей, товарів (послуг), документи, які підтверджують якість (безпечність) продукції, не облікована продукція та продукція без документів щодо її походження, комп`ютерна техніка, на магнітних носіях якої містяться сформовані в електронному вигляді вище вказані документи, продукція без документів щодо її походження, лісосировина та вироби сумнівного походження, комп`ютерна техніка та документи, які засвідчують факт ведення подвійної бухгалтерії, листування, кореспонденція документи, що підтверджують подальше використання, списання чи реалізацію товарів, робіт, послуг отриманих від лісових господарств, печатка та реєстраційні документи підприємств-нерезидентів, печатки та штампи СГД із ознаками «ризикових», а також чорнові записи, аркуші з відбитками печаток, інші матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом.

Слідчий зазначав, що враховуючи те, що діяльність зазначених вище підприємств здійснюється на підставі підроблених документів, тому наявні обґрунтовані підстави вважати, що за даною адресою знаходяться документи та предмети, які мають відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення, знаряддя кримінального правопорушення, або майна, яке було здобуте в результаті його вчинення.

В зв`язку із зазначеним слідчий просив про задоволення клопотання.

Згідно ч. 1 ст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Згідно ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Беручи до уваги вищевикладене, перевіривши надані матеріали клопотання, дослідивши докази по даним матеріалам, для встановлення обставин у кримінальному провадженні, наведено наявність підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення та відомості, які їх містять у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду, вбачається необхідність проведення обшуку, а тому прихожу до висновку про задоволення клопотання слідчого.

Керуючись ст.ст. 131, 132, 233-236, 309, 369-372 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому з ОВС ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Київській області ОСОБА_3 , слідчим слідчої групи та оперативним співробітникам, що будуть діяти на підставі доручення слідчого, на проведення обшуку за адресою місцезнаходження офісних, адміністративних та складських приміщеннях, а саме: Київська обл., Бородянський р-н, смт. Бородянка, вул. Вокзальна, буд. 2 А-1, яка знаходиться на земельній ділянці з кадастровим номером 3221055100:05:004:0247, де свою діяльність здійснює ПП «Мішель» (код 24892718) з метою відшукання та вилучення первинних документів щодо реальних постачальників деревини, готівкові кошти отримані від незаконної діяльності, первинні документи щодо реалізації вказаної продукції, вантажно митні декларації, інвойси, контакти купівлі - продажу, сертифікати про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій, акти комісійної погрузки, пакувальні листи за період 2016 років, доручення на отримання матеріальних цінностей, товарів (послуг), документи, які підтверджують якість (безпечність) продукції, не облікована продукція та продукція без документів щодо її походження, лісосировини та виробів сумнівного походження, комп`ютерна техніка, на магнітних носіях якої містяться сформовані в електронному вигляді вище вказані документи, комп`ютерна техніка та документи, які засвідчують факт ведення подвійної бухгалтерії, листування, кореспонденція документи, що підтверджують подальше використання, списання чи реалізацію товарів, робіт, послуг отриманих від лісових господарств, печатки та реєстраційні документи підприємств-нерезидентів, печатки та штампи СГД із ознаками «ризикових», а також чорнові записи, аркуші з відбитками печаток, інші матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом.

Строк дії ухвали до 08. 01. 2017 року.

Контроль за виконанням ухвали покласти на прокурором відділу Прокуратури Київської області ОСОБА_4 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення08.12.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу67229628
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на обшук в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32016110000000069

Судовий реєстр по справі —760/20241/16-к

Ухвала від 08.06.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 23.06.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 07.12.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 01.12.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 07.12.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 07.12.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 07.12.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 07.12.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 08.12.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 01.12.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні