Ухвала
від 08.06.2017 по справі 521/17007/15-ц
МАЛИНОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 521/17007/15-ц

Провадження № 2/521/108/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

8 червня 2017 року Малиновський районний суд м.Одеси у складі:

головуючого судді Целуха А.П.,

при секретарі судового засідання Корнієнко Л.В.,

розглянувши у судовому засіданні в залі суду м. Одеси клопотання щодо призначення комплексної судової будівельно-технічної експертизи та автотоварознавчу експертизи у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ спільного майна, -

В С Т А Н О В И В :

В Малиновському районному суді міста Одеси перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ спільного майна.

Представник позивача звернувся до суду із клопотання від 08.06.2017 року щодо призначення комплексної судової будівельно-технічної експертизи та автотоварознавчу експертизи, на вирішення якої поставити питання, щодо визначення складу будівель і споруд, розташованих за адресою: вул. Кленова, 17 в м. Одесі, та час їх побудови, проведення технічної інвентаризації житлового будинку, розташованого за адресою: м. Одеса, вул. Кленова, 17 зі складанням технічного паспорту та оціночних актів (з вказанням окремої вартості на кожну будівлю, прибудову та споруду), з визначенням ступіня будівельної готовності та можливості введення в експлуатацію за своїм функціональним призначенням житлового будинку та незавершених будівництвом будівель та споруд, розташованих за адресою: м. Одеса, вул. Кленова, 17,визначення ринкової вартість житлового будинку по вул. Кленова, 17 в м.Одесі на теперішній час: після технічної інвентаризації житлового будинку по вул. Кленова, 17 в м. Одесі; у разі неможливості проведення технічної інвентаризації визначити ринкову вартість житлового будинку по вул. Кленова, 17 в м. Одесі по документам, що містяться в матеріалах справи або за аналогією, та визначення ринкової вартість автомобілю Volksvvagen-Caddy 2001 року випуску державний номер НОМЕР_1, номер кузову WVIZZ9KZIR 532996.

Представник позивача у судовому засіданні підтримала клопотання щодо призначення судової будівельно-технічної експертизи та автотоварознавчу експертизи підтримала в повному обсязі.

Представник відповідача у судовому засіданні частково заперечувала проти зазначеного клопотання , зазначила що заперечує проти проведення експертизи ПП Бюро проектування та експертизи , окрім того, просила суд у разі призначення судової будівельно-технічної експертизи, просила поставити на її вирішення питання щодо ринкової вартості ? частини домоволодіння № 7 по вул.. Дейнелор у с. Паланка Штефан-Водського району за наявними у матеріалах справи документами.

Суд, заслухавши пояснення сторін, дослідивши матеріали справи, вважає, що клопотання щодо призначення експертизи підлягає задоволенню.

Згідно зі ст. 3 ЦПК України кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів. Згідно з ч. 3, 4 ст. 10 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених ЦПК України. Суд сприяє всебічному і повному з'ясуванню обставин справи: роз'яснює особам, які беруть участь у справі, їх права та обов'язки, попереджує про наслідки вчинення або невчинення процесуальних дій і сприяє здійсненню їхніх прав у випадках, встановлених ЦПК України. Здійснюючи правосуддя, суд захищає права, свободи та інтереси фізичних осіб, права та інтереси юридичних осіб, державні та суспільні інтереси у спосіб, визначений законами України.

Відповідно до ст. 133 ЦПК України особи, які беруть участь у справі і вважають, що подання потрібних доказів є неможливим або у них є складнощі в поданні цих доказів, мають право заявити клопотання про забезпечення цих доказів. Способами забезпечення судом доказів є допит свідків, призначення експертизи, витребування та (або) огляд доказів, у тому числі за їх місцезнаходженням. У необхідних випадках судом можуть бути застосовані інші способи забезпечення доказів.

Відповідно до ст. 137 ЦПК України, у випадках, коли щодо отримання доказів у сторін та інших осіб, які беруть участь у справі, є складнощі, суд за їх клопотанням зобов'язаний витребувати такі докази.

З урахуванням вищевикладеного, клопотання представника позивача про забезпечення доказів, підлягає задоволенню судом.

Керуючись ст. ст. 133-135, 137 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Призначити у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ спільного майна комплексну судову будівельно-технічну експертизу та автотоварознавчу експертизу, на вирішення якої поставити наступні питання:

1.Визначити склад будівель і споруд, розташованих за адресою: вул. Кленова, 17 в м. Одесі, та час їх побудови;

2. Провести технічну інвентаризацію житлового будинку, розташованого за адресою: м. Одеса, вул. Кленова, 17 зі складанням технічного паспорту та оціночних актів (з вказанням окремої вартості на кожну будівлю, прибудову та споруду), з визначенням ступіня будівельної готовності та

можливості введення в експлуатацію за своїм функціональним призначенням житлового будинку та незавершених будівництвом будівель та споруд, розташованих за адресою: м. Одеса, вул. Кленова, 17;

3.Визначити ринкову вартість житлового будинку по вул. Кленова, 17 в м.Одесі на теперішній час:

після технічної інвентаризації житлового будинку по вул. Кленова, 17 в м. Одесі;

у разі неможливості проведення технічної інвентаризації визначити ринкову вартість житлового будинку по вул. Кленова, 17 в м. Одесі по документам, що містяться в матеріалах справи або за аналогією;

4.Визначити ринкову вартість автомобілю Volksvvagen-Caddy 2001 року випуску державний номер НОМЕР_1, номер кузову WVIZZ9KZIR 532996.

5.Визначити ринкову вартості ? частини домоволодіння № 7 по вул.. Дейнелор у с. Паланка Штефан-Водського району за наявними у матеріалах справи документами.

Зобов'язати ОСОБА_2 надати оригінали правовстановлюючих докіментів та технічний паспорт житлового будинку, розташованого за адресою: м. Одеса, вул. Кленова, 17 та зобов'язати ОСОБА_2 (ІПН НОМЕР_2) забезпечити доступ до житлового будинку розташованого за адресою: м. Одеса, вул. Кленова, 17 судовим експертам та спеціалістам ТОВ Бюро проектування та експертизи , Позивачу ОСОБА_1 та його представнику під час проведення комплексної судової будівельно-технічної експертизи.

Проведення комплексної судової будівельно-технічної експертизи та автотоварознавчої експертизи доручити ТОВ Бюро проектування та експертизи код ЄДРПОУ 39831203 ( м. Одеса, вул. Бугаївська, 35, офіс 710).

Попередити експерта про кримінальну відповідальність за ст..ст.384,385 КК України

Витрати по оплаті проведення судово будівельно-технічної експертизи, щодо питання № 1-4 покласти на ОСОБА_1.

Витрати по оплаті проведення судово будівельно-технічної експертизи, щодо питання №5 покласти на ОСОБА_2.

Призначити час та день проведення комплексної судової будівельно-технічної експертизи, погоджений з ОСОБА_2 на 14.06.2017 року на 14:00 годин.

Забезпечити доступ до житлового будинку розташованого за адресою: м. Одеса, вул. Кленова, 17 судовим експертам та спеціалістам ТОВ Бюро проектування та експертизи , Позивачу ОСОБА_1 та його представнику під час проведення комплексної судової будівельно-технічної експертизи, шляхом залучення до виконання ухвали суду співробітників поліції.

Провадження у справі зупинити на час проведення експертизи.

Ухвала в частині зупинення провадження у справі може бути оскаржена в апеляційному порядку до Апеляційного суду Одеської області через суд першої інстанції у порядку та строки, передбачені статтями 294, 296 ЦПК України, в іншій частині оскарженню не підлягає.

СУДДЯ / ОСОБА_3

08.06.17

Дата ухвалення рішення08.06.2017
Оприлюднено03.07.2017
Номер документу67418485
СудочинствоЦивільне
Сутьподіл спільного майна

Судовий реєстр по справі —521/17007/15-ц

Рішення від 05.10.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Тополева Ю. В.

Ухвала від 17.06.2021

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Тополева Ю. В.

Рішення від 17.06.2021

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Тополева Ю. В.

Ухвала від 01.03.2017

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Целух А. П.

Ухвала від 09.11.2016

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Целух А. П.

Ухвала від 03.11.2016

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Целух А. П.

Ухвала від 02.09.2016

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Целух А. П.

Ухвала від 13.04.2021

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Тополева Ю. В.

Ухвала від 22.12.2020

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Тополева Ю. В.

Ухвала від 17.11.2020

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Тополева Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні