Ухвала
від 29.06.2017 по справі 913/512/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ 61022 м. Харків, пр. Науки, буд.5, тел./факс 702-10-79 inbox@lg.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

29 червня 2017 року Справа №913/512/17

Провадження №34/913/512/17

Господарський суд Луганської області у складі судді Іванов А.В., розглянувши матеріали позовної заяви за позовом заступника керівника Старобільської місцевої прокуратури Луганської області в інтересах держави в особі позивача ОСОБА_1 районної ради Луганської області , смт.Мілове Міловського району Луганської області

до 1 - го відповідача: Комунальної установи ОСОБА_1 районний центр Спорт для всіх , смт.Мілове Міловського району Луганської області

2 - го відповідача: Приватного підприємства «Воронянські ковбаси» , м.Лисичанськ Луганської області,

про визнання договору оренди недійсним та повернення приміщення

в с т а н о в и в:

Позивач - заступник керівника Старобільської місцевої прокуратури Луганської області в інтересах держави в особі ОСОБА_1 районної ради Луганської області звернувся до господарського суду Луганської області з позовом від 22.06.2017№04/104-726 вих-17 про визнання договору оренди нежитлового приміщення недійсним та повернення приміщення.

У відповідності до вимог ст. 2 1 Господарського процесуального кодексу України 29.06.2017 року здійснено автоматичний розподіл в автоматизованій системі документообігу суду та справу передано на розгляд судді Іванову А.В.

Як свідчать позовні матеріали, має місце звернення до суду прокуратури, а правове регулювання участі прокурора у розгляді справ у господарському суді регулюється ст. 29 ГПК України, згідно з якою прокурор бере участь у розгляді справ за його позовами, а також може вступити за своєю ініціативою у справу, порушену за позовом інших осіб, на будь-якій стадії її розгляду для представництва інтересів громадянина або держави.

При цьому прокурор для представництва інтересів громадянина або держави в господарському суді (незалежно від форми, в якій здійснюється представництво) повинен обґрунтувати наявність підстав для здійснення такого представництва, передбачених законом.

Невиконання прокурором вимог щодо надання господарському суду обґрунтування наявності підстав для здійснення представництва інтересів громадянина або держави в господарському суді має наслідком повернення поданої ним позовної заяви (заяви, скарги) у порядку, встановленому статтею 63 цього Кодексу.

Частиною 4 ст. 23 Закону України «Про прокуратуру» від 14.10.2014 № 1697-VII передбачено, що наявність підстав для представництва має бути обґрунтована прокурором у суді. Прокурор здійснює представництво інтересів громадянина або держави в суді виключно після підтвердження судом підстав для представництва. Прокурор зобов'язаний попередньо, до звернення до суду, повідомити про це відповідного суб'єкта владних повноважень. У разі підтвердження судом наявності підстав для представництва прокурор користується процесуальними повноваженнями відповідної сторони процесу. Наявність підстав для представництва може бути оскаржена суб'єктом владних повноважень.

З огляду на викладене, здійсненню прокурором представництва держави в суді має передувати підтвердження ним суду підстав такого представництва за відповідним позовом.

Враховуючи викладені приписи законодавства, з метою забезпечення процесуальних прав учасників процесу, суд дійшов висновку про необхідність підтвердження підстав представництва прокурором інтересів держави відносно визнання договору оренди недійсним та повернення приміщення до розгляду у судовому засіданні.

Вирішення питання про прийняття позовної заяви до розгляду відкладається до вирішення питання щодо підтвердження підстав представництва прокурором інтересів держави з заявленими позовними вимогами.

Керуючись ст. 23 Закону України «Про прокуратуру» , ст. ст. 29, 61, 64, 65, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

у х в а л и в :

1. Призначити розгляд питання щодо підтвердження підстав представництва заступника керівника Старобільської місцевої прокуратури Луганської області інтересів держави в особі ОСОБА_1 районної ради Луганської області з позовними вимогами на 25.07.2017 о 15 год. 10 хв.

2. Судове засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Луганської області за адресою: м. Харків, пр. Науки, 5, в каб. №205 /суддя Іванов А.В. /.

3.Зобов'язати прокурора:

- надати докази в підтвердження підстав представництва прокурором інтересів держави.

4. Зобов'язати відповідачів надати до суду:

- подати письмові пояснення, за наявності - заперечення, відносно питання наявності підстав представництва заступника керівника Старобільської місцевої прокуратури Луганської області в інтересах держави в особі ОСОБА_1 районної ради Луганської області з заявленими позовними вимогами.

Явка повноважних представників органу прокуратури, сторін в засідання суду обов'язкова.

Суддя А.В. Іванов

Дата ухвалення рішення29.06.2017
Оприлюднено04.07.2017
Номер документу67485159
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —913/512/17

Рішення від 15.08.2017

Господарське

Господарський суд Луганської області

Іванов А.В.

Ухвала від 25.07.2017

Господарське

Господарський суд Луганської області

Іванов А.В.

Ухвала від 29.06.2017

Господарське

Господарський суд Луганської області

Іванов А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні