Ухвала
від 24.04.2017 по справі 678/265/17
ЛЕТИЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №678/265/17

Провадження №2-а-678-12/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 квітня 2017 року смт. Летичів

Летичівський районний суд Хмельницької області в складі:

головуючого - судді Ходоровського І.Б.,

за участю секретаря Козка Л.М.,

представників позивача: ОСОБА_1,

ОСОБА_2,

представника відповідача ОСОБА_3,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду смт. Летичів справу за адміністративним позовом ОСОБА_4 до Летичівської селищної ради Летичівського району Хмельницької області про визнання дій протиправними та скасування рішення,

ВСТАНОВИВ:

Представником Летичівської селищної ради Летичівського району Хмельницької області до суду подано клопотання згідно якого просить залучити Товариство з обмеженою відповідальністю Стімул Плюс (далі - ТОВ Стімул Плюс ) до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача у зв'язку з тим, що судове рішення по даній справі може вплинути на законні права та інтереси ТОВ Стімул Плюс .

В судовому засіданні представник відповідача подане клопотання підтримала.

В судовому засіданні представники позивача не заперечили проти залучення до участі у справі як третьої особи ТОВ Стімул Плюс , оскільки судове рішення може вплинути на права та законні інтереси даної юридичної особи.

Заслухавши пояснення представників сторін, ознайомившись з матеріалами справи суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню.

Так, ОСОБА_4 звернувся до суду з позовом і просить:

визнати бездіяльність Летичівської селищної ради Летичівського району Хмельницької області про не утворення погоджувальної комісії з приводу затвердження проекту та будівництва виробництва ПВХ листів;

визнати громадські слухання 16 лютого 2017 року з приводу детального плану виробничої території, обмеженої вулицями Пархоменка, Кармелюка, Автопарківська для будівництва цеху з виготовлення ПВХ листів в смт. Летичів Хмельницької області такими, що не відбулися;

рішення VII скликання чотирнадцятої сесії від 23 грудня 2016 року №27 Летичівської селищної ради Летичівського району Хмельницької в частині перенесення на чергову сесію клопотання товариства з обмеженою відповідальністю Стімул Плюс щодо затвердження містобудівної документації - детального плану виробничої території обмеженої вулицями Пархоменка, Кармелюка, Автопарківська для будівництва цеху з виготовлення ПВХ листів в смт. Летичів Хмельницької області та рішення №7 від 28 лютого 2017 року про затвердження детального плану скасувати.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що позивач проживає ІНФОРМАЦІЯ_1 і йому з оголошення в Летичівській газеті від 05 січня 2017 року стало відомо про початок процедури розгляду та врахування пропозицій громадськості в проекті містобудівної документації. Згідно вказаного оголошення вбачається проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення детального плану виробничої території, обмеженої вулицями Пархоменка, Кармалюка, Автопарківська для будівництва цеху з виготовлення ПВХ листів у смт. Летичів Хмельницької області.

При цьому, згідно рішення відповідача №31 від 31 серпня 2016 року надано дозвіл ТзОВ Стімул Плюс на розробку детального плану території земельної ділянки:

площею 0,2400 га (кадастровий номер 6823055100:00:012:0046) для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка), яка розташована по вул. Кармалюка, 83/10 в смт. Летичів Хмельницької області;

площею 0,1077 га (кадастровий номер 6823055100:00:012:0041) для обслуговування виробничо-складських приміщень на землях промисловості, транспорту, зв'язку, енергетики, оборони та іншого призначення, яка розташована по вул. Кармалюка, 83/6 корп. 3 в смт. Летичів Хмельницької області;

площею 0,0183 га (кадастровий номер 6823055100:00:012:0042) для обслуговування виробничо-складських приміщень на землях промисловості, транспорту, зв'язку, енергетики, оборони та іншого призначення, яка розташована по вул. Кармалюка, 83/6 корп. 2 в смт. Летичів Хмельницької області;

площею 0,3500 га (кадастровий номер 6823055100:00:012:0023) для обслуговування виробничо-складських приміщень на землях промисловості, транспорту, зв'язку, енергетики, оборони та іншого призначення, яка розташована по вул. Кармалюка, 83/6 в смт. Летичів Хмельницької області.

23 грудня 2016 року Летичівська селищна рада Летичівського району Хмельницької області прийняла рішення перенести на чергову сесію розгляд клопотання ТзОВ Стімул Плюс щодо затвердження містобудівної документації - детального плану виробничої території, обмеженої вулицями Пархоменка, Кармелюка, Автопарківська для будівництва цеху з виготовлення ПВХ листів в смт. Летичів Хмельницької області, в зв'язку із необхідністю проведення громадських слухань щодо вираховування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації.

Тобто, відповідач не надавав дозволу на виготовлення проекту в частині виробництва ПВХ листів, тому підстав для прийняття рішення та призначення проекту до розгляду і для прийняття рішення від 23 грудня 2016 року не було.

Проте, 28 лютого 2017 року рішенням №2 відповідачем до п. 1 рішення від 31 серпня 2016 року №31 внесено зміни і даний пункт викладено у іншій редакції: Надати дозвіл ТзОВ Стімул Плюс (РНОКПП 37000603) на розробку детального плану території земельної ділянки, обмеженої вулицями Пархоменка, Кармалюка, Автопарківська для будівництва цеху з виготовлення ПВХ листів в смт. Летичів Хмельницької області .

Рішенням №7 від 28 лютого 2017 року відповідачем затверджено детальний план виробничої території обмеженої вулицями Пархоменка, Кармелюка, Автопарківська для будівництва цеху з виготовлення ПВХ листів в смт. Летичів Хмельницької області.

Позивач вважає, що вказані рішення прийняті з порушенням вимог закону.

Зокрема, рішенням №2 від 28 лютого 2017 року дозвіл на виготовлення детального плану території ТзОВ Стімул Плюс для будівництва цеху з виготовлення ПВХ листів не надавався, відповідно детальний план в частині будівництва цеху з виготовлення ПВХ листів був розроблений без відповідного дозволу.

Рішення про розгляд проекту не може бути ухвалене без належно проведених громадських слухань.

Спірним при розробленні проекту є й те, що виробництво ПВХ листів є шкідливим виробництвом, що впливає на здоров'я місцевих жителів - при виробництві виділяється діоксин, що може спричиняти ракові захворювання.

Має місце порушення п. 4.3, п. 5.3 Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів, затверджених наказом Міністерства охорони здоров'я України від 19 червня 1996 року №173, оскільки підприємство має на меті виготовлення ПВХ листів, яке є шкідливим виробництвом, тому розташування такого виробництва в сельбищній зоні не допускається взагалі.

У зв'язку з цим усі спірні питання під час громадських слухань не усунуто, пропозиції місцевих жителів, щодо усунення шкідливого виробництва не усунуті, погоджувальна комісія, в порушення п. 12 Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 травня 2011 року N 555, не створена.

Громадські слухання були проведені з грубими порушеннями, оскільки при їх проведенні приймали участь усі мешканці громади, однак вказаний план має значення лише щодо мешканців території, яку охоплює детальний план, встановлення шкідливого виробництва впливатиме лише на жителів сусідніх вулиць, оскільки саме на них буде поширюватись шкідливий вплив.

Отже, із змісту позовної заяви вбачається, що прийняття судом рішення впливатиме на права та законні інтереси ТОВ Стімул Плюс у зв'язку з чим є необхідним залучити вказану юридичну особу до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Керуючись ст.ст. 2, 6-11, 49, 51, 53, 133, 160, 165, 167, 186 КАС України,

ПОСТАНОВИВ:

Залучити Товариство з обмеженою відповідальністю Стімул Плюс (юридична адреса 31500, Хмельницька область, Летичівський район, смт. Летичів, вул. Кармелюка, 83/6) до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Суддя підпис ОСОБА_5

Суддя Летичівського

районного суду ОСОБА_5

СудЛетичівський районний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення24.04.2017
Оприлюднено05.07.2017
Номер документу67549577
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —678/265/17

Постанова від 07.08.2017

Адміністративне

Летичівський районний суд Хмельницької області

Ходоровський І. Б.

Ухвала від 24.04.2017

Адміністративне

Летичівський районний суд Хмельницької області

Ходоровський І. Б.

Ухвала від 27.06.2017

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Ватаманюк Р.В.

Ухвала від 13.06.2017

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Ватаманюк Р.В.

Ухвала від 13.06.2017

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Ватаманюк Р.В.

Ухвала від 11.05.2017

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Ватаманюк Р.В.

Ухвала від 19.04.2017

Адміністративне

Летичівський районний суд Хмельницької області

Ходоровський І. Б.

Ухвала від 13.03.2017

Адміністративне

Летичівський районний суд Хмельницької області

Ходоровський І. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні