Постанова
від 20.07.2017 по справі 826/8205/16
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

(Д О Д А Т К О В А)

20 липня 2017 року м. Київ № 826/8205/16

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі головуючого судді Келеберди В.І., розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Фракія про ухвалення додаткового судового рішення у справі

за позовомГолови ліквідаційної комісії Товариства з обмеженою відповідальністю "Фракія" ОСОБА_1 до Державної податкової інспекції у Дніпровському районі Головного управління ДФС у місті Києва третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Головне управління Державної казначейської служби України у м. Києві прозобов'язати вчинити дії

В С Т А Н О В И В:

Постановою Окружного адміністративного суду міста Києва від 16 серпня 2016 року задоволено позов Голови ліквідаційної комісії Товариства з обмеженою відповідальністю Фракія ОСОБА_1 до Державної податкової інспекції у Дніпровському районі Головного управління ДФС у місті Києва, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Головного управління Державної казначейської служби України у м. Києві про зобов'язати вчинити дії.

19 вересня 2016 року Державною податковою інспекцією у Дніпровському районі Головного управління ДФС у місті Києві подано апеляційну скаргу на Постанову Окружного адміністративного суду міста Києва від 16 серпня 2016 року.

18 жовтня 2016 року Київський апеляційний адміністративний суд ухвалив апеляційну скаргу Державної податкової інспекції у Дніпровському районі Головного управління ДФС у місті Києві повернути скаржнику, відмовивши у задоволенні клопотання щодо відстроченні сплати судового збору.

26 грудня 2016 року представником Товариства з обмеженою відповідальністю Фракія до Окружного адміністративного суду міста Києва подано заяву про ухвалення додаткового судового рішення щодо

Мотивуючи підстави звернення до суду з заявою про ухвалення додаткового судового рішення, представник Товариства з обмеженою відповідальністю Фракія зазначає, що Постановою Окружного адміністративного суду міста Києва від 16 серпня 2016 року не вирішено питання щодо судових витрат, які поніс Голова ліквідаційної комісії Товариства з обмеженою відповідальністю Фракія ОСОБА_1 при розгляді справи і які складаються із сплаченого ним судового збору у сумі 551, 21 грн.

Так, відповідно до ч.ч. 1, 2 ст. 168 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), суд, що ухвалив судове рішення, може за заявою особи, яка брала участь у справі, чи з власної ініціативи прийняти додаткову постанову чи постановити додаткову ухвалу у випадках, якщо:

1) щодо однієї із позовних вимог, з приводу якої досліджувалися докази, чи одного з клопотань не ухвалено рішення;

2) суд, вирішивши питання про право, не визначив способу виконання судового рішення;

3) судом не вирішено питання про судові витрати.

Питання про ухвалення додаткового судового рішення може бути заявлено до закінчення строку на виконання судового рішення.

Згідно зі ст. 87 КАС України, судові витрати складаються із судового збору та витрат, пов'язаних з розглядом справи.

Відповідно до ч.ч. 1, 3 ст. 94 КАС України, якщо судове рішення ухвалене на користь сторони, яка не є суб'єктом владних повноважень, суд присуджує всі здійснені нею документально підтверджені судові витрати за рахунок бюджетних асигнувань суб'єкта владних повноважень, що виступав стороною у справі, або якщо стороною у справі виступала його посадова чи службова особа.

Якщо адміністративний позов задоволено частково, судові витрати, здійснені позивачем, присуджуються йому відповідно до задоволених вимог, а відповідачу - відповідно до тієї частини вимог, у задоволенні яких позивачеві відмовлено.

Водночас, як вже зазначено вище, при прийнятті у даній справі судового рішення по суті питання про судові витрати не вирішено.

При розгляді заяви Товариства з обмеженою відповідальністю Фракія про ухвалення додаткового судового рішення у справі судом встановлено, що сплата судового збору у сумі 551, 21 грн. дійсно підтверджується наявною у матеріалах справи квитанцією від 26 травня 2016 року. Отже, сплачений позивачем судовий збір підлягає присудженню на його користь.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 87, 94, 158-160, 168 КАС України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

Присудити на користь Голови ліквідаційної комісії Товариства з обмеженою відповідальністю Фракія ОСОБА_1 (ІПН НОМЕР_1, адреса: АДРЕСА_1, рахунок НОМЕР_2 в АТ "ОТП Банк", МФО 300528) здійснений ним судовий збір у розмірі 551, 21 грн ( п'ятсот п'ятдесят одна гривня 21 коп.) за рахунок бюджетних асигнувань Державної податкової інспекції у Дніпровському районі Головного управління ДФС у м. Києві (код ЄДРПОУ 39469994, адреса: 02094, м. Київ. бульвар Верховної Ради, 24, літ.Б).

Копії додаткового судового рішення направити сторонам та третій особі (вручити їх уповноваженим представникам), роз'яснивши, що додаткове судове рішення може бути оскаржене у порядку та строки, встановлені КАС України.

Суддя В.І. Келеберда

Дата ухвалення рішення20.07.2017
Оприлюднено20.07.2017
Номер документу67827713
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —826/8205/16

Ухвала від 04.10.2017

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Чаку Є.В.

Ухвала від 31.07.2017

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Чаку Є.В.

Постанова від 20.07.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Келеберда В.І.

Ухвала від 11.01.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Келеберда В.І.

Ухвала від 19.10.2016

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Лічевецький І.О.

Ухвала від 18.10.2016

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Лічевецький І.О.

Ухвала від 22.09.2016

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Лічевецький І.О.

Постанова від 16.08.2016

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Келеберда В.І.

Ухвала від 08.06.2016

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Келеберда В.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні