Постанова
від 18.07.2017 по справі 903/28/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

про визнання банкрутом

"18" липня 2017 р. Справа № 903/28/17

за заявою Луцької об`єднаної податкової інспекції ГУ ДФС у Волинській області

до приватного підприємства "Руфусів"

про банкрутство

за участю представників сторін :

від Луцької об`єднаної податкової інспекції ГУ ДФС у Волинській області : Кушнір Ю.В., довір. №43 від 06.05.2016р.

від заявника:н/в

від боржника: н/в

суддя: Шум М.С.

Відповідно до ст. 20 Господарського процесуального кодексу України роз'яснено право відводу судді. Відводу судді не заявлено. На підставі ст. 22 ГПК України роз'яснено процесуальні права та обов'язки учаснику судового процесу.

Судом встановлено: 06 січня 2017 року Луцька об'єднана державна податкова інспекція ГУ ДФС у Волинській області звернулась до суду із заявою від 15.12.2016р. №12425/10/03-18-10-07 про порушення справи про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Спецбанкмеблі".

Ухвалою господарського суду Волинської області від 06.01.2017р. заяву прийнято до розгляду, зобов'язано: кредитора надати суду додаткові документи в обґрунтування заяви; боржника надати суду відзив на заяву про порушення справи про банкрутство, інші матеріали.

Повторно автоматизованою системою з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України визначено, Черепенко Вікторію Григорівну (Свідоцтво Міністерства юстиції України про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №844 від 15.04.2013р., адреса: АДРЕСА_1,; АДРЕСА_2, код НОМЕР_1).

Ухвалою господарського суду Волинської області від 07.02.2017р. порушено провадження у справі про банкрутство боржника - товариства з обмеженою відповідальністю "Спецбанкмеблі" (45240, Волинська обл., Ківерцівський р-он, с. Жидичин, вул. 17 Вересня, 59 Д код ЄДРПОУ 35055341 ).

Ухвалою суду від 21.03.2017р. затверджено реєстр вимог кредиторів боржника - товариства з обмеженою відповідальністю "Спецбанкмеблі" (45240, Волинська обл., Ківерцівський р-он, с. Жидичин, вул. 17 Вересня, 59 Д код ЄДРПОУ 35055341 ) згідно котрого вимоги кредиторів визнано в наступному розмірі:

- Луцької ОДПІ ГУ ДФС у Волинській області в сумі 3 848 717,69 грн. ( 3 834 937,69 грн. - вимоги третьої черги, 13780,00 грн. - вимоги першої черги).

Листом від 29.05.2017р. за вх. №01-108/18/17 голова комітету кредиторів ТзОВ "Спецбанкмеблі" Петрова Л.С. звернулась до суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури, призначення на посаду ліквідатора банкрута - арбітражного керуючого Черепенко Вікторію Григорівну .

Ухвалою суду від 29.05.2017р. розгляд відповідного клопотання призначено до розгляду.

У судовому засіданні представник ініціюючого кредитора клопотання про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури, призначення ліквідатором арбітражного керуючого Черепенко В.Г. підтримав.

Згідно п. 8 ст. 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржник або визнання його банкрутом" до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про відкриття процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури у випадках, передбачених цим Законом.

Відповідно до п. 2 ст. 27 Закону до закінчення процедури розпорядження майном боржника збори кредиторів можуть, зокрема, подати до господарського суду клопотання про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

19.05.2017 року проведено засідання зборів комітету кредиторів ТзОВ "Спецбанкмеблі" (протокол від 19.05.2017р. №2) на засіданні якого, вирішено перейти до процедури ліквідації у справі №903/28/17 про банкрутство ТзОВ "Спецбанкмеблі", обрати арбітражного керуючого Черепенко Вікторію Григорівну ліквідатором ТзОВ "Спецбанкмеблі" та затвердження звіту розпорядника майном про проведену роботу у справі про банкрутство ТзОВ "Спецбанкмеблі".

Відповідно до п.3 ст. 27 Закону про банкрутство у підсумковому засіданні господарський суд за пропозицією розпорядника майна боржника та на підставі рішення зборів кредиторів приймає, зокрема, постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Пунктом. 6 ст. 27 Закону з дня визнання господарським судом боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури або введення процедури санації, або затвердження мирової угоди процедура розпорядження майном та повноваження розпорядника майна припиняються.

Відповідно до ст. 37 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у випадках, передбачених цим Законом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців. Неявка у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про час і місце такого засідання, не перешкоджає провадженню у справі.

Згідно з ч. 1 ст. 40 Закону про банкрутство у постанові про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури господарський суд призначає ліквідатора банкрута з урахуванням вимог, установлених цим Законом, з числа арбітражних керуючих, якщо інше не передбачено цим Законом.

Відповідно до ч.1 ст. 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" кандидатура арбітражного керуючого для виконання повноважень керуючого санацією або ліквідатора визначається судом за клопотанням комітету кредиторів, а у разі відсутності такого клопотання - за ініціативою суду, крім випадків, передбачених цим Законом.

Крім того, згідно з ч.ч. 3, 4 ст. 38 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" з метою виявлення кредиторів з вимогами за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, здійснюється офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Повідомлення про визнання боржника банкрутом і про відкриття ліквідаційної процедури має містити: найменування та інші реквізити боржника, визнаного банкрутом; найменування господарського суду, в провадженні якого знаходиться справа про банкрутство; дату прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури; відомості про ліквідатора (ліквідаційну комісію).

Відповідно до п. 3.9 розділу 3 Положення "Про порядок офіційного оприлюднення відомостей про справу про банкрутство" затвердженого постановою Пленуму Вищого господарського суду України від 17.12.2013 року № 6 відлік строку на вчинення передбачених законом процесуальних дій починається з дня офіційного оприлюднення оголошення (повідомлення) на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України. Першим днем перебігу відповідного строку є день, наступний за днем офіційного оприлюднення такого оголошення.

Згідно звіту за результатами проведення аналізу фінансово-господарської діяльності неплатоспроможного підприємства ознак дій з приховування банкрутства, фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства ТзОВ "Спецбанкмеблі"станом на 19.05.2017 року; інформація щодо неправомірних дій відповідальних осіб боржника відсутня; економічні ознаки дій доведення до банкрутства відсутні.

Враховуючи рішення комітету кредиторів, відсутність заяв щодо санації або укладення мирової угоди у справі, господарський суд дійшов висновку про необхідність визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури, призначення ліквідатором боржника арбітражного керуючого Черепенко В.Г.

Керуючись ст.ст. 37-40, 114, 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

ПОСТАНОВИВ :

1. Припинити процедуру розпорядження майном товариства з обмеженою відповідальністю "Спецбанкмеблі" (45240, Волинська обл., Ківерцівський р-он, с. Жидичин, вул. 17 Вересня, 59 Д код ЄДРПОУ 35055341) та повноваження розпорядника майна - арбітражного керуючого Черепенко Вікторію Григорівну .

2. Визнати банкрутом товариство з обмеженою відповідальністю "Спецбанкмеблі" (45240, Волинська обл., Ківерцівський р-он, с. Жидичин, вул. 17 Вересня, 59 Д код ЄДРПОУ 35055341).

3. Відкрити ліквідаційну процедуру строком на 12 місяців до 18.07.2018 року .

4. Скасувати арешти та інші обмеження, накладені на майно товариства з обмеженою відповідальністю "Спецбанкмеблі" (45240, Волинська обл., Ківерцівський р-он, с. Жидичин, вул. 17 Вересня, 59 Д код ЄДРПОУ 35055341). Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном ТзОВ "Спецбанкмеблі" не допускається.

5. Ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю "Спецбанкмеблі" (45240, Волинська обл., Ківерцівський р-он, с. Жидичин, вул. 17 Вересня, 59 Д код ЄДРПОУ 35055341) призначити арбітражного керуючого Черепенко Вікторію Григорівну (Свідоцтво Міністерства юстиції України про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №844 від 15.04.2013р., адреса: АДРЕСА_1,; АДРЕСА_2, код НОМЕР_1) .

6. Встановити розмір оплати послуг арбітражного керуючого за кожен місяць здійснення повноважень ліквідатора ТзОВ "Спецбанкмеблі" в сумі двох мінімальних заробітних плат.

7. Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України повідомлення про визнання боржника товариства з обмеженою відповідальністю "Спецбанкмеблі" (45240, Волинська обл., Ківерцівський р-он, с. Жидичин, вул. 17 Вересня, 59 Д код ЄДРПОУ 35055341) банкрутом , відкриття ліквідаційної процедури , текст якого додається.

8. Припинити повноваження органів управління товариства з обмеженою відповідальністю "Спецбанкмеблі" (45240, Волинська обл., Ківерцівський р-он, с. Жидичин, вул. 17 Вересня, 59 Д код ЄДРПОУ 35055341) щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, повноваження власника майна та їх виконання покласти на ліквідатора. З дня призначення ліквідатора до нього переходять права керівника (органів управління) юридичної особи - банкрута.

9. Протягом п'ятнадцяти днів з дня призначення ліквідатора посадовим особам банкрута передати бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності ліквідатору. Попередити, що у разі ухилення від виконання зазначених обов'язків відповідні посадові особи банкрута несуть відповідальність відповідно до законів України.

10. Зобов'язати ліквідатора:

- під час проведення ліквідаційної процедури використовувати тільки один рахунок боржника в банківській установі. Інші рахунки, виявлені при проведенні ліквідаційної процедури, закрити. Залишки коштів на цих рахунках перерахувати на основний рахунок боржника;

- невідкладно прийняти до свого відання майно боржника, забезпечити його збереження, виконувати функції з управління та розпорядження майном банкрута, здійснити його інвентаризацію та оцінку, аналіз фінансового становища банкрута, виконувати повноваження керівника (органів управління), формувати ліквідаційну масу, реалізовувати майно для задоволення вимог кредиторів у порядку, передбаченому Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", здійснювати інші повноваження, передбачені цим законом;

- виплати кредиторам з основного рахунку здійснювати у порядку черговості, визначеному ст. 45 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом";

- щомісячно подавати господарському суду та комітету кредиторів товариства з обмеженою відповідальністю "Спецбанкмеблі" звіти про свою діяльність, інформацію про фінансове становище і майно боржника, використання коштів боржника;

- на вимогу господарського суду та державного органу з питань банкрутства надавати необхідні відомості щодо проведення ліквідаційної процедури;

- до 18.07.2018 року подати на затвердження до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс у відповідності до вимог ст. 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Суддя М. С. Шум

Дата ухвалення рішення18.07.2017
Оприлюднено24.07.2017
Номер документу67856621
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —903/28/17

Ухвала від 06.02.2018

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Судовий наказ від 12.02.2018

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 06.02.2018

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 09.01.2018

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 09.01.2018

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 24.10.2017

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 03.10.2017

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 20.09.2017

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Судовий наказ від 08.08.2017

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 08.08.2017

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні