Ухвала
від 20.07.2017 по справі 904/7056/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

20.07.2017 Справа № 904/7056/17 За позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Кіровський", м. Дніпро

до Дніпровської міської ради, м. Дніпро

про стягнення 2 643 219,60 грн. компенсації вартості будівельних робіт

Суддя Бондарєв Е.М.

Представники:

Від позивача: Литвин Р.О., довіреність від 01.06.2017, представник

Від відповідача: Дика Н.В., довіреність № 7/10-2553 від 28.12.2016, заступник начальника управління

СУТЬ СПОРУ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Кіровський" звернулося до Господарського суду Дніпропетровської області з позовом про стягнення з Дніпровської міської ради 2 643 219,60 грн. компенсації вартості будівельних робіт.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що починаючи з 2004 року позивач здійснював будівельні роботи та реконструкцію нежитлової будівлі за адресою: м. Дніпро, проспект Пушкіна, 29. Нежитлова будівля за адресою: м. Дніпро, проспект Пушкіна, 29, є об'єктом комунальної власності та використовується для розміщення Кіровського районного суду м. Дніпропетровська. Позивачем було проведено будівельні роботи за участю підрядної організації та зокрема побудовано: прибудову (літ. Б 1 -1), тамбур (літ. б-1), входи в підвал (літ. б 5 -1 та літ. б 7 -1), підвал (літ. Б 4 - 2) та ґанок (літ. б 6 ) в громадському будинку (нежитлові будівлі літ. Б-2), розташованій за адресою: м. Дніпро, проспект Пушкіна, будинок № 29. Відповідно до узгодженої із підрядною організацією (ТОВ СК "Ольвія") договірної ціни, на реконструкцію будівлі суду по пр. Пушкіна, 29 у м. Дніпропетровську, у 2008 році було погоджено витрати 2 643 219,60 грн. Таким чином, позивач за власні кошти здійснив невід'ємні поліпшення нежитлової будівлі за адресою: м. Дніпро, проспект Пушкіна, 29. У відповідь на лист позивача комунальне підприємство "Бюро обліку майнових прав та діяльності з нерухомістю" Дніпропетровської міської ради, на балансі якого перебуває нежитлова будівля, повідомило, що вирішення питання щодо передачі у власність та на баланс позивача нежитлової будівлі буде можливим після звільнення вказаних приміщень Кіровським районним судом м. Дніпропетровську, які останній займає на підставі відповідного договору оренди нерухомого майна та укладення договору оренди. Водночас згідно договору № 378-ДКП/14 оренди нерухомого майна, що належить до комунальної власності територіальної громади міста, укладеного 02.12.2014 між Департаментом корпоративних прав та правового забезпечення Дніпропетровської міської ради та Територіальним управлінням Державної судової адміністрації України в Дніпропетровській області, нежитлова будівля загальною площею 471,2 кв.м. по пр. Пушкіна, 29 у м. Дніпро (літ. Б-2 у підвалі на першому, другому поверсі 2-х поверхового будинку) передана в оренду для використання під розміщення Кіровського районного суду м. Дніпропетровська строком до 16.11.2017 включно. Оскільки позивачем виконано реконструкцію та будівництво невід'ємної складової об'єкта нерухомого майна, що належить до комунальної власності, тобто виконані роботи в інтересах громади міста, на думку позивача, компенсація вартості будівельних робіт має відбуватися саме за рахунок територіальної громади міста в особі відповідача.

Відповідач звернувся до суду з клопотанням про залучення до участі у справі у якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Територіальне управління Державної судової адміністрації України в Дніпропетровській області та Кіровський районний суд міста Дніпропетровська оскільки вказане нерухоме майно було передано в оренду Територіальному управлінню Державної судової адміністрації України в Дніпропетровській області на підставі договору № 378-ДКП/14 оренди нерухомого майна, що належить територіальній громаді міста від 02.12.2014 для використання під розміщення Кіровського районного суду м. Дніпропетровська.

Відповідно до ч. 1 ст. 27 Господарського процесуального кодексу України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора. Якщо господарський суд при прийнятті позовної заяви, вчиненні дій по підготовці справи до розгляду або під час розгляду справи встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права і обов'язки осіб, що не є стороною у справі, господарський суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору. У справах щодо майна господарських організацій, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави, господарський суд залучає орган державної влади, що здійснює управління корпоративними правами, до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

Метою участі третіх осіб у справі є обстоювання ними власних прав і законних інтересів, на які може справити вплив рішення чи ухвала суду. Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, виступає в процесі на боці тієї сторони, з якою в неї існують певні правові відносини. Допущення або притягнення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог, до участі у справі вирішується господарським судом з урахуванням того, чи є у цієї особи юридичний інтерес до даної справи.

Таким чином, враховуючи, що прийняте у даній справі рішення може стосуватись прав Територіального управління Державної судової адміністрації України в Дніпропетровській області та Кіровського районного суду міста Дніпропетровська, суд вважає, що для повного та всебічного розгляду справи необхідно залучити третіх осіб, які не заявляють самостійні вимоги на предмет спору на стороні відповідача - Територіальне управління Державної судової адміністрації України в Дніпропетровській області та Кіровський районний суд міста Дніпропетровська.

У зв'язку з вищевикладеним, залученням третіх осіб, які не заявляють самостійні вимоги на предмет спору, необхідністю витребувати додаткові докази, суд вважає за можливе відкласти розгляд справи.

Керуючись ст.ст. 27, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Залучити до участі у справі Територіальне управління Державної судової адміністрації в Дніпропетровській області (49027, Дніпропетровська область, м. Дніпро, проспект Дмитра Яворницького, будинок 21А, ідентифікаційний код 26239738) у якості третьої особи-1, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

2. Залучити до участі у справі Кіровський районний суд міста Дніпропетровська (49101, Дніпропетровська область, м. Дніпро, проспект Пушкіна, будинок 29, ідентифікаційний код 02891339) у якості третьої особи-2, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

3. Відкласти розгляд справи до 01 серпня 2017 року о 11 год. 20 хв.

Судове засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Дніпропетровської області за адресою: 49600, м. Дніпро, вул. Володимира Винниченка, 1, 2-й поверх, кабінет № 2-209.

4. Учасникам судового процесу не менше ніж за три дні до початку судового засідання надати до суду (через канцелярію):

позивачу:

- оригінали доданих до позовної заяви документів (надати в судове засідання для огляду);

- докази надсилання позовної заяви з додатками на адресу третіх осіб;

- додатково повідомити третіх осіб про час слухання справи, докази належного (поштове повідомлення про вручення тощо) та вчасного повідомлення надати суду;

відповідачу:

- письмовий відзив і всі документи, що підтверджують заперечення в порядку, передбаченому ст.59 ГПК України (копію надіслати позивачу, докази надсилання надати суду);

- оригінали документів, що підтверджують заперечення (надати в судове засідання для огляду);

- докази погашення боргу (за наявності);

- оригінали та належним чином засвідчені копії документів на підтвердження статусу юридичної особи і повного найменування;

- копію свідоцтва про державну реєстрацію;

третім особам:

- письмову правову позицію щодо предмету спору;

- оригінали та належним чином засвідчені копії документів на підтвердження статусу юридичної особи і повного найменування;

- копію свідоцтва про державну реєстрацію;

сторонам:

- належним чином засвідчені копії документів на підтвердження процесуальних повноважень їх представників (оригінали - для огляду в судовому засіданні);

- письмову інформацію з зазначенням відомостей - телефонів позивача та відповідача для можливості, за необхідності, надсилання телефонограм сторонам згідно з п. 3.9.1 1 постанови Пленуму Вищого господарського суду України від 26.12.2011 року за № 18 "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції".

5. Роз'яснити учасникам судового процесу наступне.

Учасники процесу мають можливість отримувати процесуальні документи в електронному вигляді паралельно з документами у паперовому вигляді.

Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді потрібно:

- зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (завести поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua.

- подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі. Процесуальні документи у відповідній справі, що видані після дати подання вказаної заявки до суду, будуть надходити в електронному вигляді на зареєстровану електронну адресу учасника судового процесу в домені mail.gov.ua, зазначену в заявці.

Явка в судове засідання повноважних представників учасників судового процесу обов'язкова.

Роз'яснити сторонам, що згідно з п.5 ст. 83 Господарського процесуального кодексу України, за не надіслання витребуваних господарським судом матеріалів, а також за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону, з винної сторони стягується штраф до 1 700 грн.

6. Інформацію про дату та час розгляду справи можна отримати за електронною адресою суду: http://dp.arbitr.gov.ua/sud5005/spisok/csz\

Суддя Е.М. Бондарєв

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення20.07.2017
Оприлюднено24.07.2017
Номер документу67856749
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —904/7056/17

Ухвала від 17.05.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Ухвала від 10.05.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Ухвала від 22.03.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Ухвала від 15.03.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Ухвала від 13.09.2017

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Ухвала від 11.09.2017

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Ухвала від 01.08.2017

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Ухвала від 01.08.2017

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Ухвала від 20.07.2017

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Ухвала від 07.07.2017

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні