Ухвала
від 26.07.2017 по справі 9/160-2646
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про залишення заяви без руху

Справа № 9/160-2646

26 липня 2017 рокум. Тернопіль

Суддя Тернопільського окружного адміністративного суду Мартиць О.І. розглянувши заяву Тернопільського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання в адміністративній справі за позовною заявою Тернопільського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів до товариства з обмеженою відповідальністю "Житло" про стягнення адміністративно-господарських санкцій, -

ВСТАНОВИВ:

20.07.2017 року до господарського суду Тернопільської області звернулось Тернопільське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів із заявою про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання в адміністративній справі за позовною заявою Тернопільського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів до товариства з обмеженою відповідальністю "Житло" про стягнення адміністративно-господарських санкцій.

21.07.2017 року ухвалою господарського суду Тернопільської області вищевказану заяву разом з процесуальними документами, винесеними у справі № 9/160-2646 передано для розгляду до Тернопільського окружного адміністративного суду.

Дана заява надійшла до Тернопільського окружного адміністративного суду 25.07.2017 року та згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями передана для розгляду судді Мартиць О.І.

Застосовуючи аналогію закону передбачену частиною сьомою статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), перевіривши заяву на предмет дотримання вимог, встановлених статтями 106, 260 КАС України та Закону України "Про судовий збір", суд приходить до висновку, що вказана заява підлягає залишенню без руху з наступних підстав.

Порядок видачі дублікатів виконавчих листів унормований статтею 260 КАС України.

Відповідно до частини першої статті 260 КАС України замість втраченого оригіналу виконавчого листа адміністративний суд, який видав виконавчий лист, за заявою стягувача або поданням державного виконавця може видати його дублікат.

Приписами частини четвертої статті 260 КАС України передбачено, що за видачу стягувачу дубліката виконавчого листа справляється судовий збір у розмірі, встановленому законом.

Згідно з частиною третьою статті 106 КАС України до позовної заяви додається документ про сплату судового збору, крім випадків, коли його не належить сплачувати.

Правові засади справляння судового збору, платників, об'єкти та розміри ставок судового збору, порядок сплати, звільнення від сплати та повернення судового збору визначає Закон України "Про судовий збір" від 08.07.2011 року № 3674-VI (далі Закон № 3674-VI).

Частиною першої статті 3 Закону № 3674-VI встановлено, що судовий збір справляється за подання до суду позовної заяви та іншої заяви, передбаченої процесуальним законодавством.

Відповідно до частини першої статті 4 Закону № 3674-VI судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Законом України "Про Державний бюджет України на 2017 рік" встановлено на 2017 рік прожитковий мінімум для працездатних осіб в місячному розмірі з 1 січня - 1600 грн.

Згідно з підпунктом 2) пункту 4 частини другої статті 4 Закону № 3674-VI за видачу судами документів, а саме дубліката судового наказу та виконавчого листа ставка судового збору становить 0,03 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Отже, заявник за видачу дублікату виконавчого документу зобов'язаний сплатити судовий збір у розмірі 0,03 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Однак, доказів сплати судового збору за видачу дубліката виконавчого документу заявником до суду не надано.

З огляду на вищевикладене для усунення вказаних вище недоліків заявнику необхідно надати до суду оригінал квитанції про сплату судового збору у розмірі 48,00 грн.

За подання позовної заяви або іншої заяви до Тернопільського окружного адміністративного суду судовий збір необхідно сплачувати за такими платіжними реквізитами:

          отримувач коштів УДКСУ у місті Тернополі,

          код отримувача 37977726,

          банк отримувача ГУДКСУ у Тернопільській області,

          код банку отримувача 838012,

          рахунок отримувача 31216206784002,

          код класифікації доходів бюджету 22030101.

Згідно частини першої статті 108 КАС України, суддя встановивши, що позовну заяву подано без дотримання вимог, встановлених статтею 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюють строк, достатній для усунення недоліків. Копія ухвали про залишення заяви без руху невідкладно надсилається особі, що звернулась із позовною заявою.

Таким чином, оскільки заявником не додержано вимог статті 106 КАС України, заява про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання підлягає залишенню без руху з наданням заявнику строку для усунення недоліків.

Заявнику необхідно усунути недоліки у такий спосіб: сплатити судовий збір у встановленому законом розмірі на належний рахунок та представити до суду належні докази такої сплати або докази звільнення від сплати судового збору.

З урахуванням викладеного, керуючись ч.7 ст.9, ч.3 ст.106, ч.1 ст.108, ст.260 КАС України, суддя,

УХВАЛИВ:

Заяву Тернопільського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання в адміністративній справі за позовною заявою Тернопільського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів до товариства з обмеженою відповідальністю "Житло" про стягнення адміністративно-господарських санкцій залишити без руху.

Надати заявникові строк для усунення недоліків заяви до 04 серпня 2017 року.

У разі невиконання вимог цієї ухвали заява буде вважатись неподаною і повернута заявникові.

Копію ухвали невідкладно надіслати особі, що звернулася із заявою.

Ухвала суду може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду через Тернопільський окружний адміністративний суд в порядку і строки, передбачені ст.186 Кодексу адміністративного судочинства України та набирає законної сили в порядку, визначеному ст.254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя                                                                                                    Мартиць О.І.

копія вірна:

Суддя                                                                                                    Мартиць О.І.

Дата ухвалення рішення26.07.2017
Оприлюднено28.07.2017
Номер документу67914339
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення адміністративно-господарських санкцій

Судовий реєстр по справі —9/160-2646

Ухвала від 31.08.2017

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мартиць Оксана Іванівна

Ухвала від 21.08.2017

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мартиць Оксана Іванівна

Ухвала від 04.08.2017

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мартиць Оксана Іванівна

Ухвала від 26.07.2017

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мартиць Оксана Іванівна

Ухвала від 21.07.2017

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Андрусик Н.О.

Ухвала від 13.11.2014

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Андрусик Н.О.

Ухвала від 13.11.2014

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Андрусик Н.О.

Ухвала від 13.07.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Андрусик Н.О.

Ухвала від 22.06.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Андрусик Н.О.

Ухвала від 11.06.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Андрусик Н.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні