Ухвала
від 27.07.2017 по справі 331/2696/17
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Дата документу Справа №

Апеляційний суд Запорізької області

Єдиний унікальний № 331/2696/17 Головуючий у 1 інстанції: Жукова О.Є.

Провадження № 22-ц/778/2477/17 Суддя-доповідач: Маловічко С.В.

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 липня 2017 року м. Запоріжжя

Колегія суддів судової палати з розгляду цивільних справ Апеляційного суду Запорізької області у складі

Головуючого: Маловічко С.В., суддів: Кочеткової І.В., Гончар М.С.

при секретарі: Бабенко Т.І.

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву ОГК Мирний в особі представника - адвоката Шибаєвої Л.Л. про відмову від апеляційної скарги на ухвалу судді Жовтневого районного суду м.Запоріжжя від 21 квітня 2017 року про забезпечення позову у справі за позовом ОСОБА_3 до Обслуговуючого гаражного кооперативу Мирний , Департаменту реєстраційних послуг Запорізької міської ради про визнання недійсними рішень загальних зборів членів обслуговуючого гаражного кооперативу Мирний та скасування реєстраційної дії,

В С Т А Н О В И Л А :

У квітні 2017 року ОСОБА_3 звернувся до суду з позовом до Обслуговуючого гаражного кооперативу Мирний , Департаменту реєстраційних послуг Запорізької міської ради про визнання недійсними рішень загальних зборів членів обслуговуючого гаражного кооперативу Мирний та скасування реєстраційної дії.

Ухвалою судді Жовтневого районного суду м.Запоріжжя від 20 квітня 2017 року було відкрито провадження у даній справі.

21 квітня 2017 року ОСОБА_3 звернувся до суду з заявою про забезпечення позову, в якій просив суд забезпечити позов шляхом заборони державним реєстраторам та нотаріусам проводити будь-які реєстраційні дії відносно Обслуговуючого гаражного кооперативу Мирний , зобов'язати Департамент реєстраційних послуг Запорізької міської ради внести запис до ЄДРПОУ щодо заборони проведення реєстраційних дій, з тих підстав, що невжиття заходів забезпечення позову можуть ускладнити або зробити неможливим виконання рішення суду.

Ухвалою судді Жовтневого районного суду м. Запоріжжя від 21 квітня 2017 року заяву про забезпечення позову задоволено частково.

Заборонено всім державним реєстраторам, в розумінні вимог Закону України Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань , зокрема, Департаменту реєстраційних послуг Запорізької міської ради та нотаріусам вчиняти реєстраційні дії щодо внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань відомостей стосовно Обслуговуючого гаражного кооперативу Мирний (ідентифікаційний код юридичної особи 19272965, 69050, Запорізька обл., м. Запоріжжя, Комунарський район, Оріхівське шосе, будинок 3 В) до набрання рішенням у даній справі законної сили.

В іншій частині заяву залишено без задоволення.

Не погоджуючись із вказаною ухвалою судді першої інстанції, Обслуговуючий гаражний кооператив Мирний в особі представника Шибаєвої Л.Л. подав апеляційну скаргу, в якій, посилаючись на порушення судом норм матеріального та процесуального права, незаконність та необґрунтованість ухвали, просить її скасувати та постановити нову ухвалу, якою у задоволення заяви про забезпечення позову відмовити.

В судовому засіданні Апеляційного суду Запорізької області 27 липня 2017р. представником ОГК Мирний Шибаєвою Л.Л. заявлено про відмову від апеляційної скарги на ухвалу судді Жовтневого районного суду м. Запоріжжя від 21 квітня 2017р., про що надано відповідну письмову заяву.

Статтями 11, 31 ЦПК України передбачено право особи, яка бере участь у розгляді справи, розпоряджатися своїми процесуальними правами на власний розсуд.

За правилами ч. 4 ст. 300 ЦПК України особа, яка подала апеляційну скаргу, має право протягом усього часу розгляду справи відмовитися від неї повністю або частково. Питання про прийняття відмови від апеляційної скарги і закриття у зв'язку з цим апеляційного провадження вирішується апеляційним судом, що розглядає справу, в судовому засіданні. Повторне оскарження цього рішення, ухвали з тих самих підстав не допускається.

Відповідно до п. 12 постанови Пленуму Верховного Суду України від 24 жовтня 2008 року №12 Про судову практику розгляду цивільних справ в апеляційному порядку прийняття відмови від апеляційної скарги не пов'язується з обов'язком апеляційного суду перевіряти, чи у зв'язку з такою відмовою не порушуються права будь-яких осіб, оскільки право особи на відмову від апеляційної скарги не обмежене. При цьому апеляційний суд відповідно до частини четвертої статті 10 ЦПК має роз'яснити передбачені частиною четвертою статті 300 ЦПК наслідки прийняття відмови від скарги.

Прийнявши відмову від апеляційної скарги, суд закриває апеляційне провадження за цією скаргою, а за наявності інших апеляційних скарг - продовжує апеляційне провадження за цими скаргами (скаргою).

Заяву про відмову від скарги подано належною особою до закінчення апеляційного провадження, оскільки пунктами 2.1.2, 2.2.7 Договору про надання правової допомоги від 05.05.2017р. визначено, що адвокат має усі права сторони, які передбачені цивільно-процесуальним кодексом ( а.с. 102).

Передбачені ч. 4 ст. 300 ЦПК України наслідки відмови від апеляційної скарги Шибаєвій Л.Л. як представнику ОГК Мирний роз'яснені. Остання особисто підтвердила, що наслідки відмови від апеляційної скарги як сторони у справі їй зрозумілі та вона наполягає на закритті апеляційного провадження у зв язку із відмовою від скарги.

Зважаючи на вказані обставини та враховуючи, що ст.ст.11, 31 ЦПК України передбачено право особи, яка бере участь у розгляді справи, розпоряджатися своїми процесуальними правами на власний розсуд, колегія суддів вважає за можливе прийняти відмову представника ОГК Мирний в особі адвоката Шибаєвої Л.Л. від апеляційної скарги на ухвалу судді Жовтневого районного суду м. Запоріжжя від 21 квітня 2017 року і апеляційне провадження по ній закрити.

Керуючись ч. 4 ст. 300 ЦПК України, колегія суддів,

У Х В А Л И Л А:

Прийняти відмову представника ОГК Мирний в особі адвоката Шибаєвої Любов Леонідівни від апеляційної скарги на ухвалу судді Жовтневого районного суду м. Запоріжжя від 21 квітня 2017 року.

Апеляційне провадження за апеляційною скаргою ОГК Мирний на ухвалу судді Жовневого районного суду м. Запоріжжя від 21 квітня 2017 року у справі за позовом ОСОБА_3 до Обслуговуючого гаражного кооперативу Мирний , Департаменту реєстраційних послуг Запорізької міської ради про визнання недійсними рішень загальних зборів та скасування реєстраційної дії - закрити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення, проте може бути оскаржена безпосередньо до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ протягом двадцяти днів.

Головуючий:

Судді:

СудАпеляційний суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення27.07.2017
Оприлюднено02.08.2017
Номер документу68006061
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —331/2696/17

Ухвала від 27.09.2019

Цивільне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Жукова О. Є.

Постанова від 15.05.2019

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Бєлка В. Ю.

Постанова від 15.05.2019

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Бєлка В. Ю.

Ухвала від 25.04.2019

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Бєлка В. Ю.

Ухвала від 22.04.2019

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Кримська О. М.

Ухвала від 17.04.2019

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Бєлка В. Ю.

Ухвала від 17.04.2019

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Бєлка В. Ю.

Ухвала від 21.02.2019

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Бєлка В. Ю.

Ухвала від 21.02.2019

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Бєлка В. Ю.

Ухвала від 11.02.2019

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Бєлка В. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні