Ухвала
від 01.08.2017 по справі 826/11562/15
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 УХВАЛА

про поновлення провадження у справі

01 серпня 2017 року м. Київ № 826/11562/15

Окружний адміністративний суд м. Києва у складі головуючого судді Качура І.А., розглянувши матеріали адміністративної справи

за позовом ОСОБА_1

до 1. Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб

на ліквідацію Публічного акціонерного товариства Комерційний банк

Український фінансовий світ Гончарова Сергія Івановича

2. Фонду гарантування вкладів фізичних осіб

третя особа Публічне акціонерне товариство Комерційний банк Український

фінансовий світ

про визнання протиправними та скасування рішення, зобов'язати вчинити дії

ВСТАНОВИВ:

До Окружного адміністративного суду м. Києва звернулась ОСОБА_1 (надалі - позивач/ОСОБА_1 з адміністративним позовом до Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію Публічного акціонерного товариства Комерційний банк Український фінансовий світ Гончарова Сергія Івановича (надалі - відповідач-1/Уповноважена особа ФГВФО на ліквідацію ПАТ КБ Український фінансовий світ Гончаров С.І.), Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (надалі - відповідач-2/ФГВФО), третя особа: Публічне акціонерне товариство Комерційний банк Український фінансовий світ (надалі - ПАТ КБ Український фінансовий світ ) про визнання протиправним та скасування рішення, зобов'язання вчинити дії.

Ухвалою Окружного адміністративного суду м. Києва від 18.05.2015 р. було відкрито провадження у справі та призначено до судового розгляду.

Ухвалою Окружного адміністративного суду м. Києва від 06.08.2015 р. зупинено провадження в адміністративній справі №826/11562/15 до прийняття рішення Конституційним судом України щодо конституційності Закону України Про систему гарантування вкладів фізичних осіб .

Так, через відділ документального обігу та контролю суду Окружного адміністративного суду м. Києва ОСОБА_3 від представника позивача надійшло клопотання про поновлення провадження у справі №826/11562/15.

Відповідно до ч.5 ст.156 КАС України, провадження у справі поновлюється за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або за ініціативою суду, якщо відпадуть обставини, які були підставою для зупинення провадження. Про поновлення провадження у справі суд постановляє ухвалу. З дня поновлення провадження у справі перебіг процесуальних строків продовжується. Провадження у справі продовжується зі стадії, на якій воно було зупинено.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов до висновку щодо необхідності поновити провадження у справі №826/11562/15.

В той же час, як вбачається з матеріалів справи представником позивача було подано клопотання про процесуальне правонаступництво в якому останній просив суд замінити Уповноважену особу ФГВФО на ліквідацію ПАТ КБ Український фінансовий світ Гончарова С.І. на правонаступника Уповноважену особу ФГВФО на ліквідацію ПАТ КБ Український фінансовий світ Оберемка Р.А.

Згідно положень ст.55 КАС України у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії адміністративного процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за необхідне клопотання представника позивача задовольнити, допустити, в порядку передбаченому положеннями ст.55 КАС України, процесуальне правонаступництво, та замінити Уповноважену особу ФГВФО на ліквідацію ПАТ КБ Український фінансовий світ Гончарова С.І. на його правонаступника Уповноважену особу ФГВФО на ліквідацію ПАТ КБ Український фінансовий світ Оберемка Р.А.

Керуючись ст.55, ч.5 ст.156, ст.ст.158, 160, 165 КАС України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Провадження в адміністративній справі №826/11562/15 за позовом ОСОБА_1 до Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію Публічного акціонерного товариства Комерційний банк Український фінансовий світ Гончарова Сергія Івановича, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, третя особа: Публічне акціонерне товариство Комерційний банк Український фінансовий світ про визнання протиправним та скасування рішення, зобов'язання вчинити дії - поновити.

2. Призначити судове засідання на 21.11.2017 р. на 10:50 год., яке відбудеться в приміщенні Окружного адміністративного суду м. Києва, за адресою: м. Київ, вул. Петра Болбочана 8, корпус 1, зал судового засідання №37.

3. Допустити процесуальне правонаступництво та замінити Уповноважену особу Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію Публічного акціонерного товариства Комерційний банк Український фінансовий світ Гончарова Сергія Івановича на його правонаступника Уповноважену особу Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію Публічного акціонерного товариства Комерційний банк Український фінансовий світ Оберемка Романа Анатолійовича.

4. Копію ухвали надіслати сторонам по справі.

У випадку неможливості з'явитись в судове засідання, сторонам подати відповідне повідомлення, в якому вказати обґрунтування поважності неможливості з'явитись до судового засідання та надати відповідні докази, що посвідчують поважність причин.

Суддя І.А. Качур

Дата ухвалення рішення01.08.2017
Оприлюднено01.08.2017
Номер документу68028090
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними та скасування рішення, зобов'язати вчинити дії

Судовий реєстр по справі —826/11562/15

Ухвала від 04.09.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Рибачук А.І.

Постанова від 08.08.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Файдюк Віталій Васильович

Ухвала від 12.06.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Файдюк Віталій Васильович

Ухвала від 12.06.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Файдюк Віталій Васильович

Ухвала від 22.03.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Файдюк Віталій Васильович

Ухвала від 10.01.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Файдюк Віталій Васильович

Рішення від 08.12.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Маруліна Л.О.

Ухвала від 08.12.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Маруліна Л.О.

Ухвала від 07.03.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Маруліна Л.О.

Ухвала від 01.08.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Качур І.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні