Ухвала
від 08.08.2017 по справі 308/10985/16-ц
УЖГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 308/10985/16-ц

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

08 серпня 2017 року м. Ужгород

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області у складі:

- головуючого судді - Шепетко І.О.,

- за участю секретаря судових засідань - ОСОБА_1,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Ужгород цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до Комунального підприємства Житловий ремонтно-експлуатаційний район №5 про відшкодування майнової та моральної шкоди,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з позовом в якому просить стягнути з відповідача майнову шкоду в розмірі 3 292,53 грн. та моральну шкоду в розмірі 10 000 грн.

14.06.2017 року ухвалою Ужгородського міськрайонного суду за клопотанням представника позивача було призначено будівельно-технічну експертизу, проведення якої було доручено Закарпатському відділенню Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України, яке розташоване за адресою: м. Ужгород, пл. Ш.Петефі, 14.

23.06.2017 року на адресу суду надійшло повідомлення експерта про погодження терміну виконання експертизи, з клопотанням, в якому він просить погодити термін виконання судової будівельно-технічної експертизи у строк понад 90 календарних днів з початком фактичного виконання з грудня 2018 року.

24 липня 2017 року представником позивача подано клопотання про призначення судово-будівельної експертизи іншій експертній установі, оскільки зазначенні в клопотання строки проведення експертизи не влаштовують позивача та його представника, просив доручити проведення експертизи експертам Приватного підприємства "Юридично-експертна компанія "Юрекс", яке розташоване за адресою: м. Ужгород, вул. Загорська, 26, на вирішення якої поставити наступні питання:

- що послужило причиною залиття помешкання (квартири) за адресою: АДРЕСА_1, яка належить на праві особистої приватної власності - ОСОБА_2?

- яка реальна матеріальна (майнова) шкода у грошовому вираженні, завдана ОСОБА_2 залиттям її помешкання (квартири) за адресою: АДРЕСА_2, яке сталося 06 вересня 2016 року?

- яка реальна вартість будівельних ремонтних робіт (капітального ремонту) та яка сума грошових коштів необхідна для відновлення якості помешкання (квартири) за адресою: АДРЕСА_1, а саме балкону, коридору, кухні та кімнати.

Враховуючи, що для вирішення даного питання необхідні спеціальні пізнання в галузі будівництва, в цілях забезпечення позову доказами, не обговорюючи наперед питання обґрунтованості позову, наявності підстав для відшкодування шкоди, суд визнав дане клопотання обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 147 Цивільного процесуального кодексу України, суд, -

У Х В А Л И В:

Призначити судову будівельно-технічну експертизу, проведення якої доручити Приватному підприємству "Юридична-експертна компанія "Юрекс", яке розташоване за адресою: м. Ужгород, вул. Загорська, 26.

Попередити експерта про кримінальну відповідальність за дачу завідомо неправдивого висновку та за відмову від дачі висновку згідно ст.384, ст.385 КК України.

На вирішення експерту поставити наступні запитання:

1. Що послужило причиною залиття помешкання (квартири) за адресою: АДРЕСА_1, яка належить на праві особистої приватної власності - ОСОБА_2?

2 Яка реальна матеріальна (майнова) шкода у грошовому вираженні, завдана ОСОБА_2 залиттям її помешкання (квартири) за адресою: АДРЕСА_2, яке сталося 06 вересня 2016 року?

3 Яка реальна вартість будівельних ремонтних робіт (капітального ремонту) та яка сума грошових коштів необхідна для відновлення якості помешкання (квартири) за адресою: АДРЕСА_1, а саме балкону, коридору, кухні та кімнати.

Оплату праці експертів покласти на позивача ОСОБА_2.

В розпорядження експерта надати матеріали справи.

Зобов'язати позивача ОСОБА_2 надати експерту доступ до об'єкту, що досліджується.

Встановити строк для проведення експертизи - 2 (два) місяці. На час проведення експертизи провадження у справі зупинити.

Ухвала в частині зупинення провадження у справі може бути оскаржена протягом п'яти днів з дня її проголошення до Апеляційного суду Закарпатської області через Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга може бути подана протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Ужгородського

міськрайонного суду ОСОБА_3

СудУжгородський міськрайонний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення08.08.2017
Оприлюднено12.08.2017
Номер документу68235834
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —308/10985/16-ц

Рішення від 10.09.2018

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Шепетко І. О.

Ухвала від 11.12.2017

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Шепетко І. О.

Ухвала від 08.08.2017

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Шепетко І. О.

Ухвала від 25.07.2017

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Шепетко І. О.

Ухвала від 14.06.2017

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Шепетко І. О.

Ухвала від 25.10.2016

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Шепетко І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні