Ухвала
від 12.08.2017 по справі 686/6329/14-ц
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/6329/14-ц

УХВАЛА

8 серпня 2017 року м. Хмельницький

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області в складі:

головуючого судді Мазурок О.В.

при секретарі Конопко А.П.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Хмельницькому, в порядку

ст. 197 ЦПК України, подання головного державного виконавця відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України ОСОБА_1, -

В С Т А Н О В И В:

Головний державний виконавець відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області ОСОБА_2 звернувся до суду з поданням про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України ОСОБА_1 до виконання ним своїх зобов'язань за рішенням суду №686/6329/14 по стягнення заборгованості на користь ОСОБА_3.

На обґрунтування своїх вимог державний виконавець зазначив, що боржником рішення суду в самостійному порядку виконане не було.

У зв'язку з ухиленням боржника від виконання рішення суду державним виконавцем було застосовано до ОСОБА_1 примусовий привід.

В межах зведеного виконавчого провадження державним виконавцем вживалися заходи щодо розшуку майна боржника.

В наслідок чого було отримано відповідь управління Держгеокадастру у Хмельницькому районні Хмельницької області Головного управління Держгеокадастру Хмельницької області від 25.04.2016 року про те, що ОСОБА_1 були отримані земельні ділянки в м. Хмельницькому за адресою пров. Юлейний 131/2Ф площею 0,05 га; пров. Юлейний 131/2Ф площею 0,002 га.; пров. Юлейний 118/2 площею 0,05 га.; пров. Юлейний, 105/1 площею 0,0713 га.; вул.. Ювілейна , 3 площею 0,05 га.

Відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та реєстру прав власності на нерухоме майно, станом на 29.03.2016 року за ОСОБА_1 зареєстровано ? права спільної часткової власності на квартиру в АДРЕСА_1, право власності на житловий будинок в м. Хмельницькому по вул..Ювілейна, 116 та на нежитлову будівлю, баню-сауну з вбудованим кафе-баром по

вул.. Грушевського , 2а в м.Ізяславі Хмельницької області; речові права на земельні ділянки в м. Хмельницькому пров. Ювілейний, 131/2А.

Відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та реєстру прав власності на нерухоме майно, станом на 05.05.2017 року за ОСОБА_1 зареєстровано право власності на житловий будинок в м. Хмельницькому по вул..Ювілейна, 116 та на нежитлову будівлю, баню-сауну з вбудованим кафе-баром по вул.. Грушевського , 2а в м.Ізяславі Хмельницької області; речові права на земельні ділянки в

м. Хмельницькому пров. Ювілейний, 131/2А.

Відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та реєстру прав власності на нерухоме майно, станом на 05.05.2017 року право власності на квартиру 96 в м. Хмельницькому по вул.. Завадського 64/2 зареєстровано за ОСОБА_4 Тобто після відкриття виконавчого провадження та накладення арешту на все рухоме та нерухоме майно, боржником було відчужено частину свого майна.

А тому він вважає, що наявність в особи невиконаних зобов'язань, покладених на неї судовим рішенням є підставою для обмеження її права виїзду за межі України.

Державний виконавець в судове засідання не з'явився, про час та місце слухання подання повідомлений належним чином.

Вивчивши матеріали подання, суд приходить до висновку, що вказане подання не підлягає задоволенню, оскільки: відповідно до статті 377 - 1 ЦПК України питання про тимчасове обмеження боржника - фізичної особи або керівника боржника - юридичної особи у праві виїзду за межі України при виконанні судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) вирішується судом за місцезнаходженням органу державної виконавчої служби за поданням державного виконавця, погодженим з начальником відділу державної виконавчої служби. Суд негайно розглядає подання, зазначене в частині першій цієї статті, без виклику чи повідомлення сторін та інших заінтересованих осіб за участю державного виконавця.

Згідно з Інструкцією з організації примусового виконання рішень - подання щодо встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України боржника повинно містити підтвердження факту ухилення боржника від виконання своїх зобов'язань.

У поданні мають бути визначені заходи (тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України з вилученням паспортного документа чи без такого), найменування органів, які мають їх здійснити. У поданому поданні державний виконавець не визначив чи тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України ОСОБА_1 має бути з вилученням паспортного документа чи без такого

Крім того відповідно до вказаної Інструкції до подання додається копії виконавчого документа, постанови про відкриття виконавчого провадження та копії інших документів (за потреби).

Законом України „Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України» передбачено, що документами, що дають право на виїзд з України і в'їзд в Україну та посвідчують особу громадянина України під час перебування за її межами, є паспорт громадянина України для виїзду за кордон. Громадянинові України, який має паспорт, може бути тимчасово відмовлено у виїзді за кордон у випадках, коли діють неврегульовані аліментні, договірні чи інші невиконані зобов'язання, або він ухиляється від виконання зобов'язань, покладених на нього судовим рішенням -до виконання зобов'язань.

Суду не надано доказу того, що ОСОБА_1 ухиляється від виконання зобов'язань по сплаті заборгованості, вжиті державним виконавцем заходи примусового виконання рішення суду позитивного результату не дали, а можливість боржника виїхати за межі території України може утруднити, або унеможливити виконання рішення суду. Також до суду не надано доказу тому, що ОСОБА_1 отримував виклики до державного виконавця, постанови державного виконавця про відкриття виконавчого провадження.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ч. 1, ч. 2 ст. 14, ст.377-1 ЦПК України, Законом України «Про виконавче провадження» , ст.ст. 2, 3, ч. 2, ч. 4 ст. 6 Закону України „Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України» , суд -

У Х В А Л И В:

В задоволенні подання головного державного виконавця відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України ОСОБА_1 відмовити.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Апеляційного суду Хмельницької області шляхом подачі апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня її проголошення.

Суддя:

СудХмельницький міськрайонний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення12.08.2017
Оприлюднено12.08.2017
Номер документу68236548
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —686/6329/14-ц

Ухвала від 10.07.2024

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Костенко А. М.

Ухвала від 29.11.2018

Цивільне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Логінова С. М.

Ухвала від 21.06.2018

Цивільне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Чевилюк З. А.

Ухвала від 17.05.2018

Цивільне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Чевилюк З. А.

Постанова від 02.05.2018

Цивільне

Апеляційний суд Хмельницької області

Талалай О. І.

Постанова від 02.05.2018

Цивільне

Апеляційний суд Хмельницької області

Талалай О. І.

Ухвала від 16.04.2018

Цивільне

Апеляційний суд Хмельницької області

Талалай О. І.

Ухвала від 06.04.2018

Цивільне

Апеляційний суд Хмельницької області

Талалай О. І.

Ухвала від 12.02.2018

Цивільне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Приступа Д. І.

Ухвала від 12.08.2017

Цивільне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Мазурок О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні