Ухвала
від 12.08.2017 по справі 607/10046/17
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

12.08.2017 Справа №607/10046/17

1-кс/607/6020/2017

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , за участі прокурора Тернопільської місцевої прокуратури ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в місті Тернополі клопотання прокурора Тернопільської місцевої прокуратури ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42017211180000004 від 16.02.2017 за ч.3 ст. 190 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

Прокурор Тернопільської місцевої прокуратури ОСОБА_3 , в рамках провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 42017211180000004 від 16.02.2017 за ч.3 ст. 190 КК України звернулася до слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області із клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку у виробничих та адміністративних приміщеннях, де здійснює свою діяльність ТОВ «ТОМ-ІнвестБуд», та які належать на праві приватної власності вказаному підприємству, одне з яких знаходиться за адресою: Тернопільська область, Збаразький район, село Чернихівці, вулиця Колгоспна, 37А, з метою відшукання та вилучення: - складених упродовж 2015-2017 рр. чорнових засобів, блокнотів, щоденників, фінансових документів, їх копій та проектів, договорів, угод, їх копій та проектів, зокрема по об`єкту «Капітальний ремонт входу в парк ім. Т.Шевченка в районі пам`ятника С. Бандери в м. Тернополі»; документів щодо постачання чи купівлі матеріалів на виконання робіт по об`єктах, які пов`язані із досудовим розслідуванням указаного провадження, які можуть містити зафіксовані за допомогою письмових знаків, зображень тощо відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що підлягають встановленню у кримінальному провадженні; комп`ютерної техніки, ноутбуків, накопичувачів флеш-пам`яті, жорстких дисків, переносних носіїв інформації, які можуть містити інформацію, їх копій, проектів, листувань, які пов`язані із досудовим розслідуванням кримінального провадження № 42017211180000004, а також містити зафіксовані за допомогою письмових знаків, зображень тощо відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що підлягають встановленню у кримінальному провадженні; засобів зв`язку (мобільні телефони, планшети, тощо) сім-карт (ідентифікаційний модуль абонента мобільного зв`язку), на яких зберігаються дані про обставини вчиненого кримінального правопорушення (зокрема телефонні з`єднання та листування між суб`єктами кримінального правопорушення); підроблених накладних, оригіналів прихідних накладних та інших документів фінансової звітності, складання яких, передбачено Правилами визначення вартості будівництва (ДСТУ Б Д.1.1-1:2013), складених упродовж 2015-2017 рр., а також інших речей та документів, які можуть містити зафіксовані за допомогою письмових знаків, зображень тощо відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що підлягають встановленню у кримінальному провадженні.

Заслухавши пояснення прокурора, яка клопотання підтримала з мотивів наведених у ньому, вивчивши клопотання та додані до нього копії матеріалів кримінального провадження, приходжу до наступних висновків.

Досудовим розслідуванням встановлено, що згідно рапорту оперативного працівника правоохоронного органу та доданих до нього матеріалів, що надійшли до Тернопільської місцевої прокуратури за №69/8-801, посадові особи ТОВ «ТОМ-ІнвестБуд» під час виконання цивільно-правових угод, укладених з іншою юридичною особою, шахрайським способом здійснюють заволодіння грошовими коштами у великих розмірах.

За даним фактом 16.02.2017 внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження №42017211180000004 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.190 КК України.

Органом досудового розслідування встановлено, що представниками ТОВ «ТОМ-ІнвестБуд», всупереч норм чинного законодавства, в акти виконаних робіт, які упродовж 2015-2017 рр. виконувались за кошти міської ради, вносились завищені відомості щодо вартості закуплених матеріалів, внаслідок чого загальна кошторисна вартість об`єктів будівництва зростала на 15-30%. Упродовж 2015-2017 рр. ТОВ «ТОМ-ІнвестБуд» освоєно 100 млн. грн. коштів бюджету Тернопільської міської ради, таким чином за орієнтованими підрахунками збитки для міського бюджету становили не менше 20 млн. грн. Так, ТОВ «ТОМ-ІнвестБуд» є виконавцем робіт на капітальний ремонт входу в парк ім. Т.Шевченка в районі пам`ятника С.Бандери (загальна вартість 7 млн. 930 тис. грн.), передбачено виконання робіт з укладання основ із щебеню фракцій 5-20, 20-40, 40-70 мм, загальною вартістю 2 млн.грн. Таким чином, ціна щебеню згідно кошторису та підготовлених ТОВ «ТОМ-ІнвестБуд» актів виконаних робіт коливалась у розмірах 750-800 грн./куб.м. (з ПДВ). Насправді ж ТОВ фактично закупляло щебінь за ціною 150-250 грн. за куб.м. (з ПДВ). Таким чином, завдані збитки у виді неправильного розрахунку прямих витрат за щебеневі фракції складають понад 1,2 млн. грн.

Згідно інформації Управління Служби безпеки України в Тернопільській області від 31.07.2017 №69/8-4209 зазначена документація зберігається у виробничих та адміністративних приміщеннях, де здійснює свою діяльність ТОВ «ТОМ-ІнвестБуд», та які належать на праві приватної власності вказаному підприємству, одне з яких знаходиться за адресою: Тернопільська область, Збаразький район, село Чернихівці, вулиця Колгоспна, 37А.

Як слідує із інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна, вказане приміщення перебуває у приватній власності ТОВ «ТОМ-ІнвестБуд» (код ЄДРПОУ 33282104).

Згідно вимог ст. 234 КПК України, обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Відповідно до положень ч.2 ст. 345 КПК України ухвала про дозвіл на проведення обшуку повинна містити відомості про речі, документи або осіб, для виявлення яких проводиться обшук.

Прокурором доведено, наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення; речі і документи про відшукання яких клопоче прокурор: складених упродовж 2015-2017 рр. чорнових засобів, блокнотів, щоденників, фінансових документів, їх копій та проектів, договорів, угод, їх копій та проектів, зокрема по об`єкту «Капітальний ремонт входу в парк ім. Т.Шевченка в районі пам`ятника С. Бандери в м. Тернополі»; документів щодо постачання чи купівлі матеріалів на виконання робіт по об`єктах, які були оплачені з коштів бюджету Тернопільської міської ради, та можуть містити зафіксовані за допомогою письмових знаків, зображень тощо відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, щодо завищення вартості закуплених матеріалів; підроблених накладних, оригіналів прихідних накладних та інших документів фінансової звітності, складання яких, передбачено Правилами визначення вартості будівництва (ДСТУ Б Д.1.1-1:2013), складених упродовж 2015-2017 рр., мають значення для досудового розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

На підставі наведеного, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, та вилучення документів та предметів, які можуть мати значення для встановлення всіх обставин кримінального правопорушення, речових доказів, які можуть знаходитись у зазначеному в клопотання іншому володінні особи, вважаю за можливе надати дозвіл на проведення обшуку, частково задоволивши клопотання.

Крім цього, клопотання в частині відшукування та вилучення: комп`ютерної техніки, ноутбуків, накопичувачів флеш-пам`яті, жорстких дисків, переносних носіїв інформації, які можуть містити інформацію, їх копій, проектів, листувань, які пов`язані із досудовим розслідуванням кримінального провадження № 42017211180000004, а також містити зафіксовані за допомогою письмових знаків, зображень тощо відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що підлягають встановленню у кримінальному провадженні; засобів зв`язку (мобільні телефони, планшети, тощо) сім-карт (ідентифікаційний модуль абонента мобільного зв`язку), на яких зберігаються дані про обставини вчиненого кримінального правопорушення (зокрема телефонні з`єднання та листування між суб`єктами кримінального правопорушенняя, слід задовольнити частково, оскільки, всупереч п. 2 ч. 3 ст. 132 КПК України, прокурором не доведено, що потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права фізичної особи, про який ідеться в клопотанні. Тому слідчий суддя вважає, що завдання досудового розслідування може бути виконане іншим шляхом, а саме шляхом отримання доступу до вказаних предметів з можливістю їх огляду та вилучення копії інформації, що стосується обставин кримінального провадження.

Також в частині клопотання про відшукання інших речей та документів, які можуть містити зафіксовані за допомогою письмових знаків, зображень тощо відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що підлягають встановленню у кримінальному провадженні, слід відмовити, оскільки матеріалами наданими слідчому судді не доведено те, що вказані речі, знаходяться в зазначеному володінні особи.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання прокурора Тернопільської місцевої прокуратури ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку задовольнити частково.

Надати дозвіл на проведення обшуку в іншому володінні ТОВ «ТОМ-ІнвестБуд», а саме у цеху по виготовленню бетонних виробів, Б, загальною площею 2446,2 кв.м, що знаходиться за адресою: Тернопільська область, Збаразький район, село Чернихівці, вул. Колгоспна, будинок 37А, з метою відшукання і вилучення: складених упродовж 2015-2017 рр. чорнових засобів, блокнотів, щоденників, фінансових документів, їх копій та проектів, договорів, угод, їх копій та проектів, зокрема по об`єкту «Капітальний ремонт входу в парк ім. Т.Шевченка в районі пам`ятника С. Бандери в м. Тернополі»; документів щодо постачання чи купівлі матеріалів на виконання робіт по об`єктах, які були оплачені з коштів бюджету Тернопільської міської ради, та можуть містити зафіксовані за допомогою письмових знаків, зображень тощо відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, щодо завищення вартості закуплених матеріалів; підроблених накладних, оригіналів прихідних накладних та інших документів фінансової звітності, складання яких, передбачено Правилами визначення вартості будівництва (ДСТУ Б Д.1.1-1:2013), складених упродовж 2015-2017 рр., а з комп`ютерної техніки, ноутбуків, накопичувачів флеш-пам`яті, жорстких дисків, переносних носіїв інформації, засобів зв`язку (мобільні телефони, планшети, тощо) сім-карт (ідентифікаційний модуль абонента мобільного зв`язку) - можливість огляду та вилучення копій інформації, що стосується завищення вартості матеріалів у актах виконаних робіт, що були оплачені з коштів бюджету Тернопільської міської ради .

В задоволенні іншої частини клопотання відмовити.

Строк дії ухвали встановити протягом місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1

СудТернопільський міськрайонний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення12.08.2017
Оприлюднено08.03.2023
Номер документу68312595
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —607/10046/17

Ухвала від 08.11.2017

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбановський Ю. І.

Ухвала від 06.11.2017

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбановський Ю. І.

Ухвала від 06.11.2017

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбановський Ю. І.

Ухвала від 06.11.2017

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбановський Ю. І.

Ухвала від 06.11.2017

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбановський Ю. І.

Ухвала від 06.11.2017

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбановський Ю. І.

Ухвала від 19.09.2017

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Позняк В. М.

Ухвала від 21.08.2017

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Мостецька А. А.

Ухвала від 17.08.2017

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Мостецька А. А.

Ухвала від 12.08.2017

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Мостецька А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні