Ухвала
від 19.09.2017 по справі 607/10046/17
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

19.09.2017 Справа №607/10046/17

Провадження № 1-кс/607/7102/2017

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду в місті Тернополі клопотання прокурора Тернопільської місцевої прокуратури ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів, -

В С Т А Н О В И В :

До слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області з клопотанням про надання тимчасового доступу до речей та документів, в рамках кримінального провадження №42017211180000004 від 16 лютого 2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.190 КК України, звернулася прокурор Тернопільської місцевої прокуратури ОСОБА_3 .

В судовому засіданні прокурор Тернопільської місцевої прокуратури ОСОБА_3 клопотання підтримала та просить його задовольнити.

Заслухавши прокурора, вивчивши надані клопотання та матеріали, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Слідчим відділом Тернопільського ВП ГУНП в Тернопільській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42017211180000004 від 16 лютого 2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.190 КК України.

Згідно клопотання прокурора, встановлено, що згідно рапорту оперативного працівника правоохоронного органу та доданих до нього матеріалів, що надійшли до Тернопільської місцевої прокуратури за №69/8-801, посадові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » під час виконання цивільно-правових угод, укладених з іншою юридичною особою, шахрайським способом здійснюють заволодіння грошовими коштами у великих розмірах.

Вжитими заходами зафіксовано, що представниками ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », всупереч норм чинного законодавства, в акти виконаних робіт, які упродовж 2015-2017 рр. виконувались за кошти міської ради, вносились завищені відомості щодо вартості закуплених матеріалів, внаслідок чого загальна кошторисна вартість об`єктів будівництва зростала на 15-30%.

Зазначене стало можливим ще й тому, що проектно-кошторисна документація, яка готується на замовлення ІНФОРМАЦІЯ_2 , складається із максимально допустимих ДСТУ Б.Д. 1.1-1-2013 розцінок на ресурси та матеріали, а не середньо ринкових цін.

Упродовж 2015-2017 рр. ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » освоєно 100 млн. грн. коштів бюджету ІНФОРМАЦІЯ_2 , таким чином за орієнтованими підрахунками збитки для міського бюджету становили не менше 20 млн. грн.

Як приклад, ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » є виконавцем робіт на капітальний ремонт входу в парк ім. Т.Шевченка в районі пам`ятника С.Бандери (загальна вартість 7 млн. 930 тис. грн.), передбачено виконання робіт з укладання основ із щебеню фракцій 5-20, 20-40, 40-70 мм, загальною вартістю 2 млн.грн. Таким чином, ціна щебеню згідно кошторису та підготовлених ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » актів виконаних робіт коливалась у розмірах 750-800 грн./куб.м. (з ПДВ). Насправді ж ТОВ фактично закупляло щебінь за ціною 150-250 грн. за куб.м. (з ПДВ). Таким чином, завдані збитки у виді неправильного розрахунку прямих витрат за щебеневі фракції складають понад 1,2 млн. грн. В той же час у податкову звітність, відповідальними працівниками товариства надавались відомості, які відображали справжню ціну та обсяги придбаних матеріалів.

Прокурор зазначає, що з метою встановлення конкретного збитку у межах даного провадження, проведення необхідних судово-економічних, почеркознавчих експертиз та експертиз технічного дослідження документів, необхідно отримати тимчасовий доступ до інформації, якою володіє ІНФОРМАЦІЯ_3 : 1. реєстр накладних (придбання), що подавались ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) упродовж 2015-2017 років та належно завірені копії, зазначених у реєстрі накладних; 2. всю наявну інформацію та документи (в разі відсутності оригіналів - завіренні копії) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), у тому числі: - про стан розрахунків з бюджетом ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з податку на додану вартість та з податку на прибуток за період діяльності з 01.01.2015 року по даний час, вказавши за кожен звітний період (місяць, квартал) обсяг поставок, придбання (доходів, витрат), об`єкт оподаткування, визначену до сплати суму, від`ємне значення, суму бюджетного відшкодування, дату та суму сплати ПДВ, податку на прибуток, дату та суму відшкодування ПДВ з бюджету та долучити до інформації виписки по особовому рахунку платника з податку на додану вартість та з податку на прибуток за вказаний період; - реєстраційні та установчі документи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »; - про проведені перевірки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з питань дотримання вимог податкового та іншого законодавства за період діяльності з дня реєстрації по даний час, результати таких перевірок, їх оскарження, сплату донарахованих сум податків та штрафних санкцій; в разі встановлення фактів заниження податку на прибуток та ПДВ, надати копії актів перевірок та прийнятих податкових повідомлень-рішень, наявних документів, що підтверджують такі факти, документів про їх оскарження, та результатів розгляду таких скарг; - про те, чи звертались ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » чи їх службові особи до податкового органу для отримання роз`яснень за період з дня реєстрації по даний час, якщо так, надати завірені копії документів про таке звернення та зміст наданих консультацій, роз`яснень; - про те, хто саме та де отримував електронні ключі для подачі електронної звітності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »; - відомості згідно форми 1-ДФ про суми нарахованих та виплачених доходів всім найманим працівникам ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за період з дня реєстрації по даний час (у відповіді зазначити дату і місце народження, адресні та паспортні дані, контактні телефони вказаних працівників).

У зв`язку із наведеним, 05 вересня 2017 року процесуальним керівником по даному кримінальному провадженні підготовлено відповідний лист-запит та скерованого на адресу ІНФОРМАЦІЯ_3 , однак 12 вересня 2017 року на адресу Тернопільської місцевої прокуратури надійшла відповідь про те, що вказана інформація може бути надана лише за ухвалою слідчого судді.

Таким чином, під час проведення досудового розслідування даного кримінального провадження, з метою встановлення конкретного збитку, виникла необхідність дослідити зазначені вище документи.

Як стало відомо із матеріалів досудового розслідування, вказані документи зберігаються у приміщенні ІНФОРМАЦІЯ_3 ( АДРЕСА_1 ).

Відповідно до п.п. 1, 2 ч.5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у

З врахуванням того, що вищевказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, зокрема для подальшого проведення економічних експертиз, з метою встановлення конкретного збитку, завданого злочином, та враховуючи те, що будь-яким іншим способом отримати вказану інформацію неможливо, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 159, 162, 163, 164, 309 КПК України, -

П О С Т А Н ОВ И В :

Клопотання прокурора Тернопільської місцевої прокуратури ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів задовольнити.

Надати дозвіл прокурору Тернопільської місцевої прокуратури ОСОБА_3 або за її дорученням старшому оперуповноваженому ВКЗЕ Управління СБ в Тернопільській області ОСОБА_4 на тимчасовий доступ до документів, яка містить інформацію, що перебуває у володінні службових осіб ІНФОРМАЦІЯ_3 , що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , а саме до:

1.реєстру накладних (придбання), що подавались ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) упродовж 2015-2017 років та отримати належно завірені копії, зазначених у реєстрі накладних;

2.всієї наявної інформації та документів (в разі відсутності оригіналів - завіренні копії) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), у тому числі:

-про стан розрахунків з бюджетом ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з податку на додану вартість та з податку на прибуток за період діяльності з 01.01.2015 року по 19 вересня 2017 року, вказавши за кожен звітний період (місяць, квартал) обсяг поставок, придбання (доходів, витрат), об`єкт оподаткування, визначену до сплати суму, від`ємне значення, суму бюджетного відшкодування, дату та суму сплати ПДВ, податку на прибуток, дату та суму відшкодування ПДВ з бюджету та долучити до інформації виписки по особовому рахунку платника з податку на додану вартість та з податку на прибуток за вказаний період;

-реєстраційні та установчі документи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »;

-про проведені перевірки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з питань дотримання вимог податкового та іншого законодавства за період діяльності з дня реєстрації по 19 вересня 2017 року, результати таких перевірок, їх оскарження, сплату донарахованих сум податків та штрафних санкцій; в разі встановлення фактів заниження податку на прибуток та ПДВ, надати копії актів перевірок та прийнятих податкових повідомлень-рішень, наявних документів, що підтверджують такі факти, документів про їх оскарження, та результатів розгляду таких скарг;

-про те, чи звертались ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » чи їх службові особи до податкового органу для отримання роз`яснень за період з дня реєстрації по даний час, якщо так, надати завірені копії документів про таке звернення та зміст наданих консультацій, роз`яснень;

-про те, хто саме та де отримував електронні ключі для подачі електронної звітності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »;

-відомості згідно форми 1-ДФ про суми нарахованих та виплачених доходів всім найманим працівникам ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за період з дня реєстрації по 19 вересня 2017 року (у відповіді зазначити дату і місце народження, адресні та паспортні дані, контактні телефони вказаних працівників).

Строк дії ухвали встановити протягом місяця з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням Кримінального процесуального кодексу України з метою відшукання та вилучення вказаних речей та документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1

СудТернопільський міськрайонний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення19.09.2017
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу68962163
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —607/10046/17

Ухвала від 08.11.2017

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбановський Ю. І.

Ухвала від 06.11.2017

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбановський Ю. І.

Ухвала від 06.11.2017

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбановський Ю. І.

Ухвала від 06.11.2017

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбановський Ю. І.

Ухвала від 06.11.2017

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбановський Ю. І.

Ухвала від 06.11.2017

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбановський Ю. І.

Ухвала від 19.09.2017

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Позняк В. М.

Ухвала від 21.08.2017

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Мостецька А. А.

Ухвала від 17.08.2017

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Мостецька А. А.

Ухвала від 12.08.2017

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Мостецька А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні