Ухвала
від 18.08.2017 по справі 414/1574/13-ц
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 414/1574/13-ц

Провадження № 22ц/782/594/17

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

18 серпня 2017 року м. Сєвєродонецьк

Колегія суддів судової палати у цивільних справах апеляційного суду Луганської області у складі:

головуючого - Коновалової В.А.,

суддів - Гаврилюка В.К., Яреська А.В.,

за участю секретаря Попової Т.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань апеляційного суду Луганської області справу

за апеляційною скаргою ОСОБА_1

на рішення Кремінського районного суду Луганської області від 12 липня 2017 року

за позовом приватного сільськогосподарського підприємства Світанок до ОСОБА_2 про визнання права власності за набувальною давністю та за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, приватного сільськогосподарського підприємства Світанок про визнання права власності, витребування майна та скасування реєстрації транспортних засобів, третя особа - Територіальне управління Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України у Луганській області,

в с т а н о в и л а:

У липні 2013 року приватне сільськогосподарське підприємство Світанок звернулося до суду із позовом до ОСОБА_2 про визнання права власності за набувальною давністю.

У грудні 2013 року ОСОБА_1 звернувся до суду із позовом до ОСОБА_2, приватного сільськогосподарського підприємства Світанок про визнання права власності, витребування майна та скасування реєстрації транспортних засобів.

Ухвалою Кремінського районного суду Луганської області від 01 жовтня 2014 року цивільну справу за позовом приватного сільськогосподарського підприємства Світанок до ОСОБА_2 про визнання права власності за набувальною давністю та цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, приватного сільськогосподарського підприємства Світанок про визнання права власності, витребування майна та скасування реєстрації транспортних засобів, третя особа - Територіальне управління Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України у Луганській області, об'єднано в одне провадження.

Рішенням Кремінського районного суду Луганської області від 12 липня 2017 року у задоволенні позову приватного сільськогосподарського підприємства Світанок до ОСОБА_2 про визнання права власності за набувальною давністю та у задоволенні позову ОСОБА_1 до ОСОБА_2, приватного сільськогосподарського підприємства Світанок про визнання права власності, витребування майна та скасування реєстрації транспортних засобів відмовлено.

Не погодившись з рішенням суду ОСОБА_1звернувся до Апеляційного суду Луганської області з апеляційною скаргою на рішення Кремінського районного суду Луганської області від 12 липня 2017 року, в якій рішення Кремінського районного суду Луганської області від 12 липня 2017 року змінити, скасувавши в частині відмови у задоволенні позову ОСОБА_1 до ОСОБА_2, приватного сільськогосподарського підприємства Світанок про визнання права власності, витребування майна та скасування реєстрації транспортних засобів та в цій частині ухвалити нове рішення про задоволення позову в повному обсязі.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 лютого 2015 року № 100 Про утворення територіальних органів Державної служби з питань праці та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України утворено як юридичні особи публічного права територіальні органи Державної служби з питань праці за переліком згідно з додатком, реорганізувавши шляхом злиття територіальні органи Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки і Державної інспекції з питань праці. Територіальні органи, які утворюються згідно з пунктом 1 цієї постанови, є правонаступниками прав та обов'язків територіальних органів Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки і Державної інспекції з питань праці, що реорганізуються.

Згідно додатку до постанови Кабінету Міністрів України від 11 лютого 2015 року № 100 Про утворення територіальних органів Державної служби з питань праці та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України Територіальне управління Держгірпромнагляду у Луганській області та Територіальна державна інспекція з питань праці у Луганській області реорганізовані шляхом злиття у Головне управління Держпраці у Луганській області.

26 травня 2015 року внесено запис до Єдиного державного реєстру про проведення державної реєстрації юридичної особи - Головного управління Держпраці у Луганській області.

В судовому засіданні встановлено, що 04 серпня 2016 року припинена діяльність юридичної особи - Територіального управління Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України у Луганській області, що підтверджується витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Відповідно до ч. 1 ст. 37 ЦПК України у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов'язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії цивільного процесу.

Колегія суддів вважає необхідним залучити до участі у справі в якості правонаступника Територіального управління Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України у Луганській області- Головне управління Держпраці у Луганській області.

Керуючись ст. 37 ЦПК України, колегія суддів, -

у х в а л и л а:

Залучити до участі у справі за позовом приватного сільськогосподарського підприємства Світанок до ОСОБА_2 про визнання права власності за набувальною давністю та за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, приватного сільськогосподарського підприємства Світанок про визнання права власності, витребування майна та скасування реєстрації транспортних засобів, третя особа - Територіальне управління Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України у Луганській області, Головне управління Держпраці у Луганській області, як правонаступника Територіального управління Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України у Луганській області.

Головуючий

Судді:

СудАпеляційний суд Луганської області
Дата ухвалення рішення18.08.2017
Оприлюднено21.08.2017
Номер документу68392625
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —414/1574/13-ц

Ухвала від 18.08.2017

Цивільне

Апеляційний суд Луганської області

Коновалова В. А.

Ухвала від 18.08.2017

Цивільне

Апеляційний суд Луганської області

Коновалова В. А.

Ухвала від 18.08.2017

Цивільне

Апеляційний суд Луганської області

Коновалова В. А.

Ухвала від 04.08.2017

Цивільне

Апеляційний суд Луганської області

Коновалова В. А.

Ухвала від 07.08.2017

Цивільне

Апеляційний суд Луганської області

Коновалова В. А.

Ухвала від 31.07.2017

Цивільне

Апеляційний суд Луганської області

Коновалова В. А.

Рішення від 12.07.2017

Цивільне

Кремінський районний суд Луганської області

Безкровний І. Г.

Рішення від 12.07.2017

Цивільне

Кремінський районний суд Луганської області

Безкровний І. Г.

Ухвала від 31.03.2017

Цивільне

Кремінський районний суд Луганської області

Безкровний І. Г.

Ухвала від 16.03.2017

Цивільне

Кремінський районний суд Луганської області

Безкровний І. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні