Ухвала
від 15.05.2017 по справі 554/9812/16-к
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 15.05.2017 Справа № 554/9812/16-к

Провадження № 1-КС/554/3370/2017

УХВАЛА

Іменем України

15 травня 2017 року м.Полтава

Слідчий суддя Октябрського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 , розглянувши клопотання прокурора у кримінальному провадженні - прокурора відділу прокуратури Полтавської області юриста 2 класу ОСОБА_2 про проведення огляду, -

встановила:

15.05.2017 року прокурор у кримінальному провадженні - прокурор відділу прокуратури Полтавській області юрист 2 класу ОСОБА_2 звернувся до суду із клопотанням проведення огляду земельної ділянки в кварталі 35 виділи 15,21 та кварталі 39 виділ 1 Чалівського лісництва орієнтовною площею 2,1га на території Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської області, а також приміщень, транспортних засобів, техніки, яка використовується ДП «Полтавське лісове господарство» та ТОВ «Солта» щодо видобування копалин загальнодержавного значення.

Клопотання обґрунтовує наступним.

02.11.2016 до ГУ НП в Полтавській області звернулася Народна Рада м. Полтави з повідомленням про те, що на території Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської області під приводом будівництва протипожежного водоймища ДП «Полтавське лісове господарство» здійснює незаконне видобування кварцевого піску, який відноситься до корисних копалин загальнодержавного значення.

Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12016170000000647 від 08.11.2016, з правовою кваліфікацією за ч. 2 ст. 240 КК України.

За результатами позапланової перевірки Державною службою геології та надр України Департаментом державного геологічного контролю Північний міжрегіональний відділ, відповідно до ухвали слідчого судді Октябрського районного суду м. Полтава від 15.02.2017, Товариства з обмеженою відповідальністю «Солта» були виявлені порушення вимог законодавства у сфері надрокористування, зокрема, відсутній спеціальний дозвіл на користування надрами, відсутній проект розробки родовища корисних копалин (затверджений та погоджений у встановленому законодавством порядку), відсутні документи, що посвідчують право на земельну ділянку для потреб, пов`язаних з користуванням надрами, відсутній акт про надання гірничого відводу, відсутній план розвитку гірничих робіт на поточний рік (затверджений та погоджений у встановленому законодавством порядку), відсутнє маркшейдерське обслуговування під час видобутку піску, відсутня маркшейдерська документація у відповідності до нормативно правових актів, відсутній дозвіл на проведення днопоглиблювальних робіт, відсутнє погодження проекту «Розчищення пожежної вод облаштування водозабірної площадки на території Чалівського лісництва «Полтавське лісове господарство» Полтавської області 16-20-ЛГ Держгеонадрами.

Крім того, відповідно до перевірки Державної служби геології та надр України встановлено ряд порушень з боку ТОВ «Солта», зокрема, відсутній дозвіл на користування надрами, відсутній проект розробки родовища корисних копалин (затверджений та погоджений у встановленому законом порядку), відсутні документи, що посвідчують право на земельну ділянку для потреб, пов`язаних з користуванням надрами, відсутній акт про надання гірничного відводу, відсутній план розвитку гірниних робітна поточний рік (затверджений та погоджений у встановленому законодавством порядку), відсутнє маркшейдерське обслуговування під час видобування піску, відсутня маркшейдерська документація у відповідності до вимог нормативно-правових актів, відсутній дозвіл на проведення днопоглиблювальних робіт, відсутнє погодження проекту «Розчищення пожежної водойми та облаштування водозабірної площадки на території Чалівського лісництва ДП «Полтавське лісове господарство» Полтавської області 16-20-ЛГ» Держгеонадрами.

Крім того відповідно до п.7.1 договору про співпрацю від 11.10.2016 року укладеного між ТОВ «Солта» та ДП «Полтавське лісове господарство», частина отриманого в процесі розчистки піщаного ґрунту використовуватиметься Стороною 2 (ДП «Полтавське лісове господарство») для будівництва під`їзного шляху, решта залишається у розпорядженні Сторони 1 (ТОВ «Солта») для утилізації.

Однак, під час видобування піщаного ґрунту будь-які відомості щодо будівництва під`їзного шляху чи утилізації піску відсутні. Водночас установлено, що водойма розчищається, а місце де зберігається пісок не відомо.

Право власності вищевказаної земельної ділянки належить територіальній громаді Терешківської сільської ради, правокористувачем є Державне підприємство «Полтавське лісове господарство».

Таким чином, з метою повного та всебічного дослідження всіх обставин кримінального провадження, підтвердження або спростування факту незаконного видобування копалин загальнодержавного значення, а також незаконного збагачення від продажу отриманого в процесі розчистки піщаного ґрунту (піску), в ході досудового слідства виникла необхідність у проведенні огляду території водозабірної площадки в кварталі 35 виділи 15,21 та кварталі 39 виділ 1 Чалівського лісництва орієнтовною площею 2,1га на території Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської області, в т.ч. огляд техніки залученої ДП «Полтавське лісове господарство» та спеціальної техніки для розчищення водойми ТОВ «Солта» для проведення робіт з розчищення пожежної водойми та влаштування водозабірної площадки.

Прокурор надав заяву про розгляд клопотання без його участі, клопотання підтримав.

Згідно ч.1 ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті.

Згідно ст. 237 КПК України огляд проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, слідчий, прокурор проводить огляд місцевості, приміщення, речей та документів. Для участі в огляді може бути запрошений потерпілий, підозрюваний, захисник, законний представник та інші учасники кримінального провадження. З метою одержання допомоги з питань, що потребують спеціальних знань, слідчий, прокурор для участі в огляді може запросити спеціалістів.

З огляду на викладене вище, слідчий суддя приходить до висновку про задоволення клопотання.

Керуючись ст. ст. 233-235, 237 КПК України, слідчий суддя

ухвалила:

Надати дозвіл на проведення огляду земельної ділянки в кварталі 35 виділи 15,21 та кварталі 39 виділ 1 Чалівського лісництва орієнтовною площею 2,1га на території Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської області, а також приміщень, транспортних засобів, техніки, яка використовується ДП «Полтавське лісове господарство» та ТОВ «Солта» щодо видобування копалин загальнодержавного значення.

Ухвала слідчого судді про дозвіл на огляд житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Строк дії ухвали 1 місяць.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення15.05.2017
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу68434866
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення огляду

Судовий реєстр по справі —554/9812/16-к

Ухвала від 22.09.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 07.09.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 24.11.2017

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 15.11.2017

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 15.11.2017

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 03.11.2017

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Кулешова Л. В.

Ухвала від 15.05.2017

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 03.07.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Полтавської області

Рябішин А. О.

Ухвала від 03.07.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Полтавської області

Рябішин А. О.

Ухвала від 09.06.2017

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні