Ухвала
від 11.04.2013 по справі 727/2-1436/12
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

11 квітня 2013 року м. Чернівці

Колегія суддів судової палати у цивільних справах апеляційного суду Чернівецької області у складі:

головуючого Перепелюк Л.М.

суддів: Кулянди М.І., Одинака О.О.

секретар Тодоряк Г.Д.

з участю ОСОБА_1, її представника ОСОБА_2, представника ОСОБА_3 - ОСОБА_4

розглянувши у відкритому судовому засіданні апеляційну скаргу ОСОБА_1, в інтересах якої за договором діє ОСОБА_2, та ОСОБА_3 на рішення Шевченківського районного суду м. Чернівці від 26 грудня 2012 року у цивільній справі за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_1, Чернівецької міської ради про визнання незаконним та скасування рішення Чернівецької міської ради в частині надання у власність земельної ділянки та виданий державний акт на право власності на земельну ділянку, визнання недійсним договору оренди земельної ділянки, та за зустрічним позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3, Чернівецької міської ради про визнання незаконним та скасування рішення Чернівецької міської ради в частині надання у власність земельної ділянки та виданий державний акт на право власності на земельну ділянку, -

В С Т А Н О В И Л А :

В судовому засіданні апеляційної інстанції представник ОСОБА_3С, - ОСОБА_4 звернувся з клопотанням про призначення судової будівельно-технічної експертизи, проведення якої просив доручити експерту ОСОБА_5

Колегія суддів, заслухавши думку учасників процесу, вважає, що клопотання слід задовольнити з наступних підстав.

Статтею 57 ЦПК України встановлено, що доказами є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення сторін та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Ці дані встановлюються на підставі пояснень сторін, третіх осіб, їхніх представників, допитаних як свідків, показань свідків, письмових доказів, речових доказів, зокрема звуко - і відеозаписів, висновків експертів.

Відповідно до статті 143 ЦПК України для з'ясування обставин, що мають значення для справи і потребують спеціальних знань у галузі науки, мистецтва, техніки, ремесла тощо, суд призначає експертизу за заявою осіб, які беруть участь у справі.

№22ц- 281 2013 р. Головуючий у 1 інстанції Смотрицький В.Г .

Категорія 57 Доповідач Перепелюк Л.М.

Керуючись ст.143, 144, 202 ЦПК України, колегія суддів,-

УХВАЛИЛА:

Призначити по справі за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_1, Чернівецької міської ради про визнання незаконним та скасування рішення Чернівецької міської ради в частині надання у власність земельної ділянки та виданий державний акт на право власності на земельну ділянку, визнання недійсним договору оренди земельної ділянки, та за зустрічним позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3, Чернівецької міської ради про визнання незаконним та скасування рішення Чернівецької міської ради в частині надання у власність земельної ділянки та виданий державний акт на право власності на земельну ділянку судову будівельно-технічну експертизу, на вирішення якої поставити питання:

- Чи знаходиться частина земельної ділянки, що перебуває у власності ОСОБА_1, під належним ОСОБА_3 житловим будинком по вул. Татарбунарській, 42-В, та перед вказаним будинком за капітальною огорожею?

- Якщо так, то вказати розмір цієї земельної ділянки, її координати на місцевості, відобразивши їх на схематичному плані.

Проведення експертизи доручити ОСОБА_5, який знаходиться у м. Чернівці по вул. Герцена, 1-А.

Попередити експерта про кримінальну відповідальність за ст.ст.384, 385 КК України за завідомо неправдивий висновок та за відмову без поважних причин від виконання покладених на нього обов'язків.

У розпорядження експерта надати матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_1, Чернівецької міської ради про визнання незаконним та скасування рішення Чернівецької міської ради в частині надання у власність земельної ділянки та виданий державний акт на право власності на земельну ділянку, визнання недійсним договору оренди земельної ділянки, та за зустрічним позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3, Чернівецької міської ради про визнання незаконним та скасування рішення Чернівецької міської ради в частині надання у власність земельної ділянки та виданий державний акт на право власності на земельну ділянку.

Про час проведення експертизи повідомити ОСОБА_3, Чернівецьку міську раду, ОСОБА_1.

Витрати по проведенню експертизи покласти на ОСОБА_3.

Зупинити провадження в справі на час проведення експертизи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення, але може бути оскаржена в частині зупинення провадження у справі у касаційному порядку до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ протягом двадцяти днів з дня набрання нею законної сили.

Головуючий:

Судді:

СудАпеляційний суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення11.04.2013
Оприлюднено28.08.2017
Номер документу68471624
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —727/2-1436/12

Ухвала від 08.08.2013

Цивільне

Апеляційний суд Чернівецької області

Перепелюк Л. М.

Ухвала від 31.01.2013

Цивільне

Апеляційний суд Чернівецької області

Перепелюк Л. М.

Ухвала від 11.04.2013

Цивільне

Апеляційний суд Чернівецької області

Перепелюк Л. М.

Рішення від 21.08.2013

Цивільне

Апеляційний суд Чернівецької області

Перепелюк Л. М.

Ухвала від 25.01.2013

Цивільне

Апеляційний суд Чернівецької області

Перепелюк Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні