Ухвала
від 22.08.2017 по справі 755/12325/17
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 755/12325/17

1-кс/755/4525/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

м. Київ "22" серпня 2017 р.

Слідчий суддя Дніпровського районного суду м. Києва ОСОБА_1 при секретарі ОСОБА_2 за участю слідчого Дніпровського УП ГУ НП в м. Києві ОСОБА_3 , розглянувши клопотання про тимчасовий доступ до документів,

в с т а н о в и в:

Слідчий звернувся до суду в межах кримінального провадження № 12016100030000544 від 15.01.2016 року із клопотання про надання дозволу на отримання інформації, яка знаходиться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 та її виконавчих органах.

Клопотання мотивоване тим, що 19.11.2015 із заявою про вчинення кримінального правопорушення звернувся ОСОБА_4 про те, що продовж 2006-2014 р.р. рішеннями КМР незаконно були виділені у власність громадян, землі колишньої ІНФОРМАЦІЯ_2 в с. Биківня Деснянського району м. Києва (близько 200 га.).

Згідно відповіді на звернення, Держсільгоспінспекція повідомляє, що земельна ділянка колишньої ІНФОРМАЦІЯ_2 в с. Биківня Деснянського району м. Києва, рішенням ІНФОРМАЦІЯ_3 від 25.04.1951 № 22 була надана в користування ІНФОРМАЦІЯ_2 без виключення з лісового фонду.

Відповідно до Генерального плану м. Києва, затвердженого рішенням ІНФОРМАЦІЯ_3 від 28.03.2002 № 370/1804, вказана територія відноситься до лісів та лісопарків, разом з тим, згідно з відповіддю ІНФОРМАЦІЯ_4 встановлено, що вказана територія ніколи не перебувала та не перебуває на балансі вказаного підприємства.

Також в ході досудового розслідування встановлено, що 01.10.2007 відбулася V сесія V скликання ІНФОРМАЦІЯ_1 на якій біло прийнято ряд рішень, серед яких, щодо передачі фізичним особам - громадянам України, а також юридичним особам у приватну власність та на праві користування земельні ділянки, для будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд у в межах с. Биківня Деснянського району м. Києва.

З метою отримання вказаної інформації 06.06.2017 слідчим, в порядку ст. 93 КПК України скеровано запит до департаменту земельних ресурсів, однак необхідних документів слідчому надано не було.

Статтею 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» встановлено, що міська рада (як і сільські, селищні, районні та обласні ради) проводить свою роботу сесійно. Сесія складається з пленарних засідань ради, а також засідань постійних комісій ради.

Відповідно до п. 15 ст. 46 Закону протоколи сесій ради, прийняті нею рішення підписуються сільським, селищним, міським головою, районної у місті, районної, обласної ради головою відповідної ради, у разі їх відсутності - відповідно секретарем сільської, селищної, міської ради, заступником голови районної в місті, районної, обласної ради, а у випадку, передбаченому частинами сьомою та дев`ятою цієї статті, - депутатом ради, який за дорученням депутатів головував на її засіданні.

При цьому, хід обговорення питань і рішень, що приймаються на засіданнях колегіальних органів (колегіях, радах, зборах, нарадах), фіксується в протоколі. Протокол складається на підставі записів, зроблених під час засідання (стенограм, фонограм), та документів, підготовлених до засідання (текстів та тез доповідей і виступів, довідок, проектів постанов або рішень, порядку денного, списку запрошених тощо).

З огляду на зазначене виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до документів у виді рішень V сесія V скликання ІНФОРМАЦІЯ_1 від 01.10.2007 з усіма додатками та документами, на основі яких, вони прийняті, що складає невід`ємну частину протоколів засідання V сесія V скликання ІНФОРМАЦІЯ_1 від 01.10.2007.

Крім цього, з метою проведення судово-почеркознавчої та технічної експертизи документів виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до вищевказаних документів з можливістю їх вилучення (виїмки).

При цьому, отримання тимчасового доступу до документів з розпорядженням про їх вилучення у виді окремих рішень сесії ІНФОРМАЦІЯ_1 з документами, на основі яких вони приймались є неможливим, оскільки останні є невід`ємною складовою частиною протоколів засідання ради, а тому таке вилучення призведе до втрати цілісності та функціонального призначення даного протоколу.

Вказані документи самі по собі та в сукупності з іншими документами можуть бути використані як докази для доведення факту та обставин вчинення даного кримінального правопорушення.

Згідно ст. 84 КПК України доказами в кримінальному провадженні є фактичні дані, отримані у передбаченому цим Кодексом порядку, на підставі яких слідчий, прокурор, слідчий суддя і суд встановлюють наявність і відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню.

Процесуальними джерелами доказів є показання, речові докази, документи, висновки експертів.

Згідно ч.1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів.

Згідно п. 19 ст. 3 КПК України, сторони кримінального провадження - з боку обвинувачення: слідчий, керівник органу досудового розслідування, прокурор, а також потерпілий, його представник та законний представник у випадках, установлених цим Кодексом; з боку захисту: підозрюваний, обвинувачений (підсудний), засуджений, виправданий, особа, стосовно якої передбачається застосування примусових заходів медичного чи виховного характеру або вирішувалося питання про їх застосування, їхні захисники та законні представники.

ІНФОРМАЦІЯ_5 та її виконавчі органи було належним чином повідомлене про дату та час розгляду клопотання, відповідно до ст. 163 КПК України неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши документи додані до клопотання, слідчий суддя вважає клопотання обґрунтованим.

Враховуючи наявність достатніх підстав вважати, що зазначена інформація знаходиться у ІНФОРМАЦІЯ_1 та її виконавчих органах а також така інформація має суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, та з урахуванням можливості використати цю інформацію як доказ, слідчий суддя приходить до висновку про необхідність задоволення клопотання.

Враховуючи викладене, з метою досягнення дієвості кримінального провадження, керуючись статями 110, 163165, 309, 369372 КПК України,

у х в а л и в:

Надати слідчим СВ Дніпровського УП ГУ НП в м. Києві ОСОБА_3 , ОСОБА_5 , та прокурору Київської місцевої прокуратури ОСОБА_6 тимчасовий доступ до документів у виді протоколів засідання V сесія V скликання ІНФОРМАЦІЯ_1 від 01.10.2007, які містять рішення, щодо передачі фізичним особам - громадянам України, а також юридичним особам у приватну власність та на праві користування земельні ділянки в межах с. Биківня Деснянського району м. Києва з додатками до них та документами на основі яких приймались дані рішення, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 та її виконавчих органах ( АДРЕСА_1 ), з можливістю їх вилучення (виїмки).

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

СудДніпровський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення22.08.2017
Оприлюднено08.03.2023
Номер документу68490950
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —755/12325/17

Ухвала від 30.07.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 18.07.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Курило А. В.

Ухвала від 03.07.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Курило А. В.

Ухвала від 25.06.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Курило А. В.

Ухвала від 19.06.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Федосєєв С. В.

Ухвала від 14.05.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Федосєєв С. В.

Ухвала від 29.09.2017

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 25.10.2017

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Федосєєв С. В.

Ухвала від 22.08.2017

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Федосєєв С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні