Ухвала
від 01.09.2017 по справі 383/321/17
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Апеляційний суд Кіровоградської області

№ провадження 22-ц/781/1844/17 Головуючий у суді І-ї інстанції Адаменко І. М.

Доповідач Кіселик С.А.

УХВАЛА

01.09.2017 року суддя Апеляційного суду Кіровоградської області Кіселик С.А. розглянув матеріали апеляційної скарги ОСОБА_2, на рішення Бобринецького районного суду Кіровоградської області від 15 серпня 2017 року у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про розірвання договору та зобов'язання вчинити дії;

в с т а н о в и в :

Рішенням Бобринецького районного суду Кіровоградської області від 15 серпня 2017 року ОСОБА_2 в задоволенні позовних вимог до ОСОБА_3 про розірвання договору оренди землі та зобов'язання вчинити дії - відмовлено.

На дане рішення ОСОБА_2 подала апеляційну скаргу не надавши доказів сплати судового збору, проте в апеляційній скарзі просила звільнити її від сплати судових витрат за подання апеляційної скарги, обгрунтовучи тим, що вона є безробітною протягом кількох років та не отримує заробітну плату, а єдиним джерелом її доходу є соціальні виплати, які вона отримує по догляду за інвалідом 2 групи. Розмір цих виплат становить за останні 6 місяців 930 грн. На підтвердження зазначених виплат позивач надала довідку з Департаменту соціального захисту населення Бобринецького УСЗН.

З даними доводами позивача погодитися неможливо, оскільки нею не надано доказів того, що в неї відсутні інші доходи, а саме довідки з Органів державної фіскальної служби про доходи.

Порядок відстрочення та розстрочення сплати судового збору, зменшення його розміру або звільнення від його сплати встановлюється ст.82 ЦПК України та ст.8 Закону України Про судовий збір .

Відповідно до ч.ч.1,3 ст.82 ЦПК України суд, враховуючи майновий стан сторони, може своєю ухвалою відстрочити або розстрочити сплату судового збору на визначений строк, але не більше як до ухвалення судового рішення у справі, а також зменшити розмір належних до оплати судових витрат, пов'язаних з розглядом справи, або звільнити від їх оплати.

Відповідно до статті 8 Закону України Про судовий збір та статті 82 ЦПК України, єдиною підставою для відстрочення або розстрочення сплати судового збору, зменшення його розміру або звільнення від його сплати, є врахування судом майнового стану сторони, тобто фізичної або юридичної особи (наприклад, довідка про доходи, про склад сім'ї, про наявність на утриманні непрацездатних членів сім'ї, банківські документи про відсутність на рахунку коштів, довідка податкового органу про перелік розрахункових та інших рахунків тощо). Клопотання про відстрочення або розстрочення сплати судового збору, зменшення його розміру або звільнення від його сплати може бути викладене в заяві чи скарзі, які подаються до суду, або окремим документом. Особа, яка заявляє відповідне клопотання, згідно зі статтею 10 ЦПК України повинна навести доводи і подати докази на підтвердження того, що її майновий стан перешкоджав (перешкоджає) сплаті нею судового збору у встановленому законодавством порядку і розмірі.

За таких обставин позивачці потрібно надати до суду докази тяжкого матеріального становища, або докази сплати судового збору.

Тому, враховуючи вище викладене апеляційна скарга ОСОБА_2, на рішення Бобринецького районного суду Кіровоградської області від 15 серпня 2017 року підлягає залишенню без руху.

Відповідно до ст.297 ЦПК України до апеляційної скарги, яка не оформлена відповідно до вимог, встановлених ст.295 ЦПК України, а також у разі несплати суми судового збору застосовуються положення ст.121 ЦПК України, згідно якої апеляційна скарга підлягає залишенню без руху.

Керуючись ст. ст.121, 297 ЦПК України,-

у х в а л и в:

Апеляційну скаргу ОСОБА_2, на рішення Бобринецького районного суду Кіровоградської області від 15 серпня 2017 року року залишити без руху.

Надати строк на виконання вимог ухвали протягом 5-ти днів з дня отримання копії цієї ухвали.

Запропонувати надати:

- довідку з Органів державної фіскальної служби про доходи ОСОБА_2

Роз'яснити, що у разі невиконання вимог ухвали суду в зазначений строк апеляційна скарга буде вважатись неподаною і підлягатиме поверненню заявнику.

Суддя апеляційного суду

Кіровоградської області С.А.Кіселик

СудАпеляційний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення01.09.2017
Оприлюднено05.09.2017
Номер документу68605420
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —383/321/17

Постанова від 31.05.2018

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Журавель Валентина Іванівна

Ухвала від 12.02.2018

Цивільне

Верховний Суд

Журавель Валентина Іванівна

Ухвала від 22.11.2017

Цивільне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Кадєтова Олена Веніамінівна

Ухвала від 24.10.2017

Цивільне

Апеляційний суд Кіровоградської області

Кіселик С. А.

Ухвала від 24.10.2017

Цивільне

Апеляційний суд Кіровоградської області

Кіселик С. А.

Ухвала від 20.09.2017

Цивільне

Апеляційний суд Кіровоградської області

Кіселик С. А.

Ухвала від 19.09.2017

Цивільне

Апеляційний суд Кіровоградської області

Кіселик С. А.

Ухвала від 19.09.2017

Цивільне

Апеляційний суд Кіровоградської області

Кіселик С. А.

Ухвала від 01.09.2017

Цивільне

Апеляційний суд Кіровоградської області

Кіселик С. А.

Рішення від 15.08.2017

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Адаменко І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні