Постанова
від 04.03.2011 по справі 4-124/11
ЧЕРВОНОГРАДСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 4-124/11

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

04 березня 2011 р. Червоноградський міський суд Львівської області у складі:

головуючого - судді Савуляк Р.В.

при секретарі Бицькій М.В.

з участю прокурора Шльоми Р.С.

слідчого Садовничої А.О.

скаржника ОСОБА_1

розглянувши скаргу ОСОБА_1 на постанову в.о. начальника СВ Червоноградського МВ ГУМВСУ у Львівській області ОСОБА_2 від 12 лютого 2011 року про порушення кримінальної справи відносно ОСОБА_1 за ч. 1 ст. 309 КК України,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду із зазначеною скаргою посилаючись на те, що 03 лютого 2011 року, близько 13-14 години, він був затриманий працівниками міліції спецпідрозділу «Беркут» по вулиці Львівській, 19, в м. Соснівка, Львівської області.

При тому працівники міліції стали обшукувати його кишені, однак нічого там не знайшли. Тоді один із працівників міліції наніс йому удар в обличчя, після чого його посадили в службовий автомобіль і відвезли на іншу автобусну зупинку.

Один із працівників міліції засунув у кишеню його штанів паперовий згорток. Тоді інший працівник міліції достав цей згорток із речовиною невідомого походження і почав вимагати гроші. Він відмовився платити гроттті.

Відтак його відвезли у лікарню де він був оглянутий лікарем.

На думку скаржника, постанова про порушення кримінальної справи від 12 лютого 2011 року відносно нього є незаконною, оскільки він не має жодного відношення до вилученої 03 лютого 2011 року наркотичної речовини.

Просив скасувати постанову про порушення кримінальної справи відносно нього за ч. 1 ст. 309 КК України.

В судовому засіданні ОСОБА_1 скаргу підтримав та додатково пояснив, що 03 лютого 2011 року, близько 13-14 години, він із знайомим ОСОБА_3 ішли по місту Соснівка. Біля головної дороги, що у місті їх зупинили працівники міліції, які нічого не пояснюючи почали обшукувати їхні кишені. Потім побили, та підкинули йому у кишеню наркотичну речовину і почали вимагати за це гроші.

Коли він відмовився давати гроші, то його завезли у лікарню, де він був оглянутий лікарем. Йому пропонували здати кров на аналіз, однак він відмовився це робити.

Просив скаргу задовольнити.

Суд дослідивши матеріали, на підставі яких було порушено кримінальну справу, заслухавши пояснення особи, яка подала скаргу і підтримала її в судовому засіданні, думку слідчого Садовничої А.О. та прокурора Шльоми Р.С., про відсутність підстав для скасування постанови про порушення кримінальної справи, перевіривши наявність приводів і підстав для винесення зазначеної постанови, законність джерел отримання даних, які стали підставою для винесення постанови про порушення кримінальної справи, не розглядаючи і заздалегідь не вирішуючи ті питання, які вирішуються судом при розгляді справи по суті, приходить до висновку, що скаргу слід залишити без задоволення із наступних підстав.

Відповідно до ч.І ст.94 КПК України приводами до порушення кримінальної справи є: заяви або повідомлення підприємств, установ, організацій, посадових осіб, представників влади, громадськості або окремих громадян; повідомлення представників влади, громадськості або окремих громадян, які затримали підозрювану особу на місці вчинення злочину або з поличним; явка з повинного; повідомлення опубліковані в пресі: безпосереднє виявлення органом дізнання, слідчим, прокурором або судом ознак злочину.

В суді встановлено, що 03 лютого 2011 року працівниками взводу БМОП - «Беркут» при ГУ УМВСУ у Львівській області був затриманий ОСОБА_1 у якого при поверхневому огляді у лівій кишені штанів був виявлений та вилучений паперовий згорток із речовиною рослинного походження .

Згідно висновку спеціаліста, подріблена речовина рослинного походження яка була вилучена із кишені ОСОБА_4 містить тетрагідроканабінол (марихуана), який відноситься до особливо небезпечних наркотичних засобів, обіг яких заборонено. Маса канабісу в перерахунку на суху речовину становить 6,42 грам.

Відповідно до ч.2 ст.94 КПК України кримінальна справа може бути порушена лише в тих випадках, коли є достатні дані які вказують на наявність ознак злочину.

Рапорт командира загону взводу БМОП - «Беркут» при ГУ УМВСУ у Львівській області (а.с.5 ), протокол огляду місця події (а.с. 6), пояснення ОСОБА_3С.(а.с.8 ), висновок спеціаліста ГУ УМВСУ у Львівській області від 05 лютого 2011 року №3/258 про те, що подріблена речовина рослинного походження яка була вилучена із кишені ОСОБА_4 містить тетрагідроканабінол (марихуана), який відноситься до особливо небезпечних наркотичних засобів, обіг яких заборонено (а.с.9-10), висновок медичного огляду затриманого (а.с. 11), містять достатні дані, які вказують на наявність у діях ОСОБА_1 ознак злочину передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України.

Таким чином судом не вставлено порушень вимог ст.ст.94, 97, 98 КПК України при порушенні кримінальної справи відносно ОСОБА_1

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.99, 236-8 КПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Скаргу ОСОБА_1 про скасування постанови в.о. начальника СВ Червоноградського МВ УМВСУ у Львівській області ОСОБА_2 про порушення кримінальної справи відносно нього за ч. 1 ст. 309 КК України - залишити без задаволення.

Постанова може бути оскаржена до апеляційного суду Львівської області протягом семи діб з часу її оголошення.

Головуючий: Р. В. Савуляк

СудЧервоноградський міський суд Львівської області
Дата ухвалення рішення04.03.2011
Оприлюднено11.09.2017
Номер документу68675884
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-124/11

Постанова від 16.03.2011

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Шкорупеєв Д. А.

Ухвала від 15.08.2011

Кримінальне

Генічеський районний суд Херсонської області

Калімбет Л. І.

Постанова від 14.04.2011

Кримінальне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Манько М. В.

Постанова від 04.03.2011

Кримінальне

Червоноградський міський суд Львівської області

Савуляк Р. В.

Постанова від 31.03.2011

Кримінальне

Іллічівський міський суд Одеської області

Пушкарський Д. В.

Постанова від 31.03.2011

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Васіна Л. А.

Постанова від 02.12.2011

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Машарова З. А.

Постанова від 24.05.2011

Кримінальне

Вінницький районний суд Вінницької області

Стадник І. М.

Постанова від 28.11.2011

Кримінальне

Миколаївський районний суд Львівської області

Бачун О. І.

Постанова від 09.09.2011

Кримінальне

Полтавський районний суд Полтавської області

Кіндяк І. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні