Ухвала
від 07.09.2017 по справі 198/541/17
ЮР'ЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 198/541/17

провадження № 2/0198/219/17

У Х В А Л А

07.09.17

07 вересня 2017 року суддя Юр'ївського районного суду Дніпропетровської області Гайдар І.О., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Преображенівське про витребування земельної ділянки з чужого незаконного володіння,

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовною заявою до ТОВ Преображенівське про витребування земельної ділянки з чужого незаконного володіння.

Позовна заява підлягає залишенню без руху, оскільки подана з порушенням ст. 119 ЦПК України, з таких підстав.

Згідно з п. 4 ч. 2 ст. 119 ЦПК України позовна заява повинна містити ціну позову щодо вимог майнового характеру.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 80 ЦПК України у позовах про витребування майна ціна позову визначається дійсною вартістю майна. При цьому, суд не повинен визначати вартість майна за відповідними вимогами, оскільки за змістом вказаних норм такий обов'язок покладається на позивача.

Однак, заявивши вимогу майнового характеру (про витребування земельної ділянки з чужого незаконного володіння), позивач в позовній заяві взагалі не визначив ціни позову та не надав документа, що підтверджує вартість земельної ділянки станом на день подання позову до суду, наприклад, висновку відповідного експертного оціночного дослідження нерухомого майна, або довідки про нормативну грошову оцінку земельної ділянки, та не надав доказів на підтвердження наявності складнощів в отриманні таких документів.

Разом з тим, за відсутності відомостей про дійсну вартість майна та ціни позову суд позбавлений можливості встановити правильність сплати позивачем судового збору.

Так, за подання фізичною особою позовної заяви майнового характеру ставка судового збору складає 1 відсоток ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду (підп. 1 п. 1 ч. 2 ст. 4 Закону України Про судовий збір ).

Відповідно до ст. 121 ЦПК України позовна заява, подана без додержання вимог, викладених у статті 119 ЦПК України, підлягає залишенню без руху з наданням строку для усунення недоліків, який не може перевищувати п'яти днів з дня отримання позивачем ухвали.

За таких обставин, вважаю необхідним залишити позовну заяву без руху, про що повідомити позивача та надати йому строк для усунення недоліків шляхом подання уточненої позовної заяви з зазначенням ціни позову, документа про дійсну вартість земельної ділянки та оригіналу квитанції про сплату судового збору (у разі, якщо сплачена сума судового збору не буде відповідати розмірам, встановленим Законом України Про судовий збір ).

Керуючись ст.ст. 119, 121 ЦПК України, суддя

п о с т а н о в и в:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Преображенівське про витребування земельної ділянки з чужого незаконного володіння залишити без руху .

Для усунення недоліків позовної заяви, вказаних в мотивувальній частині ухвали, надати позивачу строк 5 (п'ять) днів з дня отримання ним ухвали.

Роз'яснити позивачу, що в разі невиконання вимог, вказаних в ухвалі про залишення позовної заяви без руху, заява вважатиметься неподаною та буде йому повернута.

Ухвала може бути оскаржена лише в частині визначення розміру судових витрат в порядку, встановленому ст. 294 ЦПК України.

Суддя І. О. Гайдар

СудЮр'ївський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення07.09.2017
Оприлюднено12.09.2017
Номер документу68703916
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —198/541/17

Ухвала від 03.05.2018

Цивільне

Юр'ївський районний суд Дніпропетровської області

Гайдар І. О.

Ухвала від 10.04.2018

Цивільне

Юр'ївський районний суд Дніпропетровської області

Гайдар І. О.

Ухвала від 29.11.2017

Цивільне

Юр'ївський районний суд Дніпропетровської області

Гайдар І. О.

Ухвала від 21.11.2017

Цивільне

Юр'ївський районний суд Дніпропетровської області

Гайдар І. О.

Ухвала від 11.10.2017

Цивільне

Юр'ївський районний суд Дніпропетровської області

Гайдар І. О.

Ухвала від 07.09.2017

Цивільне

Юр'ївський районний суд Дніпропетровської області

Гайдар І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні