Ухвала
від 28.10.2010 по справі 6-9/10
НЕДРИГАЙЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №6-9/10

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про заміну сторони виконавчого провадження

28 жовтня 2010 року Недригайлівський районний суд Сумської області в складі:

головуючого судді - Бібіка О.В.

за участю секретаря - Гриценко К.Ф.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду смт Недригайлів подання старшого державного виконавця ВДВС Недригайлівського РУЮ ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження,

ВСТАНОВИВ:

До суду з поданням про заміну сторони виконавчого провадження звернувся старший державний виконавець ВДВС Недригайлівського РУЮ ОСОБА_1 в своєму поданні зазначає, що у нього на виконанні знаходиться виконавчий лист №2-117/2008 від 22.09.2008 року, виданий Недригайлівським районним судом Сумської області про стягнення аліментів з ОСОБА_2 на утримання неповнолітніх дітей ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_4. ІНФОРМАЦІЯ_2 в розмірі 1/3 від доходу, але не менше ніж 30% для однієї дитини відповідного віку на користь виконавчого комітету Недригайлівської селищної ради.

В поданні зазначено, що в ході виконання рішення суду стало відомо, що дитина ОСОБА_4 перебуває на утриманні та вихованні в іншому закладі, а саме, в Хоружівському дитячому будинку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, тому саме цей заклад слід визнати стягувачем замість виконавчого комітету Недригайлівської селищної ради.

Крім наведеного, в поданні ставиться питання про визначення розміру аліментів, які необхідно стягнути на утримання кожної дитини на користь навчальних закладів.

В судовому засіданні заявник своє подання підтримав в повному обсязі.

Представники заінтересованих осіб Хоружівського дитячого будинку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування , виконавчого комітету Недригайлівської селищної ради підтримали подання в повному обсязі. Заінтересована особа - ОСОБА_2 в судове засідання не з явились, про час та місце судового розгляду повідомлені належним чином.

Суд вважає можливим розглянути справу у відсутність заінтересованої особи, та як її неявка не перешкоджає вирішенню питання про заміну сторони виконавчого провадження.

Заслухавши пояснення старшого державного виконавця, та заінтересованих осіб, дослідивши надані докази, суд вважає, що заява підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст.378 ЦПК України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою сторони суд замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

В контексті зазначеної норми під правонаступництвом у виконавчому провадженні розуміється заміна однієї із сторін (стягувача або боржника) з переходом прав та обов язків від правопопередника до іншої особи (правонаступника), що раніше не брали участі у виконавчому провадженні. Підставою правонаступництва є смерть громадянина, що був стороною виконавчого провадження, оголошення його померлим, реорганізація юридичної особи, відступлення права вимоги, переведення боргу.

Підставою правонаступництва у виконавчому провадженні є правонаступництво у матеріальному праві з переходом матеріальних прав та обов язків від однієї особи до іншої.

Суд, з урахуванням наданого документу, а саме, - Путівки №22 від 17 червня 2009 року, із змісту якого вбачається, що ОСОБА_4 передана на виховання до Хоружівського дитячого будинку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування , вважає, що подання слід задовольнити.

Судом встановлено, що Хоружівський дитячий будинок для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування зареєстрований та діє у відповідності до Положення Про дитячі будинки і загальноосвітні школи-інтернати для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування , затверджене Наказом Міністерства освіти і науки України у справах сім ї, дітей та молоді 21.09.2004 року №747/460.

У відповідності до ст. 245 СК України адміністрація установи в якій перебуває дитина виступає одержувачем аліментів, так як функції опікуна щодо неповнолітньої ОСОБА_4, покладено законом на адміністрацію Хоружівського дитячого будинку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування .

Що стосується вимоги про визначення розміру аліментів, які потрібно стягнути на утримання кожної дитини на користь навчальних закладів, то ці правовідносини не регулює ст. 378 ЦПК України, вони розглядаються в порядку позовного провадження.

Керуючись ст. 378 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Замінити сторону виконавчого провадження, а саме, замість стягувача виконавчого комітету Недригайлівської селищної ради визначити стягувачем Хоружівський дитячий будинок для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування по примусовому виконанню виконавчого листа №2-117/2008. виданого 22.09.2008 року Недригайлівським районним судом Сумської області про стягнення аліментів з ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_3 на утримання ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_2.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана до апеляційного суду Сумської області через Недригайлівський районний суд Сумської області протягом 5 днів з дня її проголошення. У разі, якщо ухвалу було проголошено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом 5 днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Бібік О.В.

СудНедригайлівський районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення28.10.2010
Оприлюднено11.09.2017
Номер документу68745311
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —6-9/10

Ухвала від 16.04.2010

Цивільне

Борівський районний суд Харківської області

Федченко В. М.

Ухвала від 28.10.2010

Цивільне

Недригайлівський районний суд Сумської області

Бібік О. В.

Ухвала від 01.07.2010

Цивільне

Трускавецький міський суд Львівської області

Грицьків В. Т.

Ухвала від 30.03.2010

Цивільне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Кулініч Ю. П.

Ухвала від 27.12.2010

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Гандзюк Д. М.

Ухвала від 28.05.2010

Цивільне

Троїцький районний суд Луганської області

Суський О. І.

Ухвала від 22.04.2010

Цивільне

Марківський районний суд Луганської області

Чернік А. П.

Ухвала від 25.03.2010

Цивільне

Вільногірський міський суд Дніпропетровської області

Литвинова Р. А.

Ухвала від 15.09.2010

Цивільне

Апеляційний суд Вінницької області

Чуприна В. О.

Ухвала від 05.10.2010

Цивільне

Апеляційний суд Вінницької області

Чуприна В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні