Постанова
від 15.11.2010 по справі 4-113/2010
БУЧАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Бучацький районний суд Тернопільської області

м. Бучач, вул. Міцкевича, 11, 48400, (03544) 2-16-40

ПОСТАНОВА

15 листопада 2010 року

Бучацький районний суд Тернопільської області

Одноособово суддею: Шваюк Г.В.,

при секретарі: Тарчинській Л.Я.,

з участю прокурора: Кумановського В.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Бучача скаргу ОСОБА_1 на постанову слідчого прокуратури Бучацького району від 04 жовтня 2010 року про відмову в порушенні кримінальної справи за його заявою на неправомірні дії працівників Бучацького РВ УМВСУ в Тернопільській області , -

В С Т А Н О В И В :

Скаржник просить суд скасувати постанову слідчого прокуратури Бучацького району від 04 жовтня 2010 року про відмову в порушенні кримінальної справи за його заявою на неправомірні дії працівників Бучацького РВ УМВСУ в Тернопільській області, які безпідставно тричі склали на нього адміністративні протоколи, мотивуючи тим, що правопорушень він не вчиняв, а адміністративні протоколи та матеріали, які додані до них , ними сфальсифіковані.

В судовому засіданні скаржник скаргу підтримав, суду пояснив, що слідчий прокуратури при проведенні перевірки за його заявою, перевірки фактично не провів, пояснення в нього відібрав поверхово, а рішення прийняв лише на підставі матеріалів службової перевірки, яка проведена зацікавленими особами, крім того, слідчим не дано правової оцінки тому, що працівники міліції його безпідставно дактилоскопували.

Прокурор вважає що при проведенні додаткової перевірки по скарзі ОСОБА_1 слідчим прокуратури допущена неповнота, тому пропонує скаргу задовольнити.

Вислухавши особу, яка подала скаргу, думку прокурора, дослідивши матеріали перевірки , суд прийшов до переконання , що скаргу слід задовольнити, виходячи із таких підстав:

Слідчий прокуратури Бучацького району, що проводив перевірку, не вжив всіх передбачених законом заходів для всебічного, повного та об'єктивного дослідження всіх обставин, на які посилається заявник, як це передбачено ст.22 КПК України .

Зокрема, як слідує із відмовних матеріалів № 62пр -10 за заявою ОСОБА_1, останній дав пояснення по змісту своєї скарги на фальшування працівниками міліції адмінпротоколів про притягнення його адміністративної відповідальності. Однак, слідчим не встановлено, які дії працівників міліції, зокрема по кожному факту, мав на увазі скаржник і який склад злочину слід розуміти під висловом фальшування . Крім того, слідчим не дано оцінки діям працівників міліції, які 30 .04. 2010 року склали адмінпротокол № 931151 про притягнення ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності за ст. 173 КУпАП за те , що останній перебуваючи в приміщенні Бучацького РВ УМВСУ, будучи в нетверезому стані вчинив хуліганські дії і по даних матеріалах суддя Бучацького районного суду закрив провадження за відсутністю в діях ОСОБА_1 складу адмінправопорушення, вказавши при цьому, що ОСОБА_1 без достатніх правових підстав був доставлений в Бучацький РВ УМВСУ, та не дано правової оцінки тому, що працівники міліції його дактилоскопували.

Керуючись ст.ст. 22, 236-2 КПК України , суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Постанову слідчого прокуратури Бучацького району від 04 жовтня 2010 року про відмову в порушенні кримінальної справи за його заявою на неправомірні дії працівників Бучацького РВ УМВСУ в Тернопільській області скасувати.

Направити матеріали прокурору Бучацького району для організації проведення додаткової перевірки.

На постанову може бути подана апеляція до апеляційного суду Тернопільської області через Бучацький районний суд на протязі семи діб.

Суддя Г.В. Шваюк

СудБучацький районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення15.11.2010
Оприлюднено19.09.2017
Номер документу68925416
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-113/2010

Постанова від 15.11.2010

Кримінальне

Бучацький районний суд Тернопільської області

Шваюк Г. В.

Постанова від 30.03.2010

Кримінальне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Марченко Н. В.

Постанова від 27.12.2010

Кримінальне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Сімонова С. Г.

Постанова від 03.06.2010

Кримінальне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

П'ятковський В. І.

Постанова від 25.11.2010

Кримінальне

Золочівський районний суд Львівської області

Постигач Б. А.

Постанова від 13.05.2010

Кримінальне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Казан І. С.

Постанова від 18.03.2010

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Ламєкін М. І.

Постанова від 15.06.2010

Кримінальне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Гудков С. В.

Постанова від 10.12.2010

Кримінальне

Сторожинецький районний суд Чернівецької області

Дячук О. О.

Постанова від 17.06.2010

Кримінальне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Шевчук М. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні