Ухвала
від 20.09.2017 по справі 922/2271/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 715-77-21, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"20" вересня 2017 р.Справа № 922/2271/17

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Сальнікової Г.І.

Без виклику представників сторін

розглянувши матеріали справи

за позовом Публічного акціонерного товариства "Українська залізниця" в особі філії "Центр забезпечення виробництва", м. Київ до Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія Лимард", м. Харків про стягнення 52877,58 грн.

ВСТАНОВИВ:

Публічне акціонерне товариство "Українська залізниця" в особі філії "Центр забезпечення виробництва", м. Київ (позивач) 10.07.2017 звернувся до господарського суду Харківської області з позовом до відповідача - Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія Лимард", м. Харків, в якому просить суд стягнути з відповідача на свою користь заборгованість, яка виникла у зв'язку з неналежним виконанням відповідачем своїх зобов'язань за договором поставки №ЦЗВ-01-03216-01 від 06.07.2016. Відповідно вимог позовної заяви, заявлена до стягнення сума заборгованості становить 52877,58 грн., з яких: пеня в розмірі 350,18 грн. та штраф у розмірі 52527,40 грн. Свої позовні вимоги позивач обґрунтовує невиконанням відповідачем зобов'язання за договором поставки №ЦЗВ-01-03216-01 від 06.07.2016 щодо поставки продукції, а саме, безпідставно не виконано свої зобов'язання щодо поставки продукції в обсязі та в терміни, визначені сторонами умовами договору поставки. Також до стягнення заявлені судові витрати по сплаті судового збору.

19.09.2017 через канцелярію суду, до матеріалів справи від Публічне акціонерне товариство "Українська залізниця" в особі філії "Центр забезпечення виробництва" надійшло клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції (вх. №30275).

Розглянувши клопотання позивача про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, суд дійшов висновку про відмову у його задоволенні з огляду на наступне.

За приписами ч. 6 ст. 11 Закону України Про судоустрій і статус суддів , учасникам судового процесу на підставі рішення суду забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом. Обов'язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Відповідно до статті 74-1 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд за власною ініціативою або за клопотанням сторони, третьої особи, прокурора, іншого учасника судового процесу може постановити ухвалу про їх участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції. У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в обов'язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за сім днів до дня проведення судового засідання, в якому відбуватиметься така участь. Питання про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції вирішується господарським судом за наявності відповідного клопотання або за власною ініціативою не пізніш як за п'ять днів до дня проведення такого судового засідання. Ухвала суду, прийнята за наслідками вирішення цього питання, оскарженню не підлягає.

З огляду на зазначені положення чинного законодавства, необхідність проведення судового засідання у режимі відеоконференції визначається судом, що розглядає господарську справу.

При цьому, виключний перелік випадків, у яких суд може постановити ухвалу про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції, законом не визначений, в зв'язку з чим необхідність проведення судового засідання в режимі відеоконференції визначається у кожному окремому випадку, з урахуванням обставин справи, її складності та потреби у наданні пояснень залучених спеціалістів чи інших учасників процесу, які за станом здоров'я чи з інших незалежних від цих осіб причин не можуть бути присутніми у засіданні суду, а їх участь є обов'язковою.

Призначення судового засідання у режимі відеоконференції має здійснюватись у виключних випадках, коли за об'єктивних причин учасник судового процесу позбавлений можливості приймати участь у засіданні, а його участь є необхідною для встановлення всіх обставин справи.

У даному випадку позивачем подано клопотання пізніше, як за сім днів до дня проведення судового засідання, в якому відбуватиметься така участь, в порушення приписів ст. 74-1 Господарського процесуального кодексу України.

Окрім того, суд вважає за доцільне зазначити про те, що посилання позивача на зайнятість в інших судових процесах та на перебування у місті Києві, не є винятковою обставиною для проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

З огляду на викладене, господарський суд дійшов висновку щодо відсутності підстав для задоволення клопотання позивача про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Керуючись ст.ст. 74-1,86 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ:

1. У задоволенні клопотання позивача про проведення судового засідання у режимі відеоконференції (вх. №30275) - відмовити.

2. Копію даної ухвали направити сторонам у справі.

3. Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1 справа №922/2271/17

СудГосподарський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення20.09.2017
Оприлюднено24.09.2017
Номер документу69059411
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/2271/17

Рішення від 25.09.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Сальнікова Г.І.

Ухвала від 20.09.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Сальнікова Г.І.

Ухвала від 04.09.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Сальнікова Г.І.

Ухвала від 01.08.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Сальнікова Г.І.

Ухвала від 11.07.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Сальнікова Г.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні