Ухвала
від 21.09.2017 по справі 916/1219/17
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД


У Х В А Л А

про залучення третіх осіб та відкладення розгляду апеляційної скарги

"21" вересня 2017 р.Справа № 916/1219/17 Одеський апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого судді Мишкіної М.А.,

суддів Будішевської Л.О., Таран С.В.

при секретарі судового засідання Бєлянкіній Г.Є.

за участю представників сторін:

від ОСОБА_1 - ОСОБА_2 - за довіреністю;

від ОСОБА_3 - ОСОБА_4 - за довіреністю;

від ТОВ Меандр+ - не з'явився

Розглянувши у відкритому судовому засіданні апеляційну скаргу ОСОБА_1

на рішення господарського суду Одеської області від 05 липня 2017 року

по справі №916/1219/17

за позовом ОСОБА_3

до Товариства з обмеженою відповідальністю Меандр+

про визнання недійсними окремих положень Статуту товариства

встановив:

Як вбачається з статуту ТОВ Меандр+ , учасниками ТОВ Меандр+ (крім ОСОБА_3 з часткою у статутному капіталі 35%) є:

- ОСОБА_1, з часткою у статутному капіталі - 35%;

- Товариство з обмеженою відповідальністю ТОРГІВЕЛЬНИЙ ДІМ АЛЬФАТОРГСЕРВІС з часткою у статутному капіталі 30%.

Відповідно до ч.1 ст.27 ГПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора. Якщо господарський суд при прийнятті позовної заяви, вчиненні дій по підготовці справи до розгляду або під час розгляду справи встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права і обов'язки осіб, що не є стороною у справі, господарський суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору. У справах щодо майна господарських організацій, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави, господарський суд залучає орган державної влади, що здійснює управління корпоративними правами, до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

В судовому засіданні 21.09.2017р. судом апеляційної інстанції на обговорення поставлено питання щодо необхідності залучення до участі у справі ОСОБА_1 та Товариства з обмеженою відповідальністю ТОРГІВЕЛЬНИЙ ДІМ АЛЬФАТОРГСЕРВІС у якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, оскільки рішення суду може вплинути на права та обов'язки останніх.

Представники ОСОБА_5 та ОСОБА_1 не заперечували проти залучення до участі у справі третіх осіб.

ТОВ Меандр+ свого представника в засідання суду апеляційної інстанції не направило.

Згідно ст.99 ГПК України, в апеляційній інстанції справи переглядаються за правилами розгляду цих справ у першій інстанції з урахуванням особливостей, передбачених у цьому розділі. Апеляційний господарський суд, переглядаючи рішення в апеляційному порядку, користується правами, наданими суду першої інстанції.

Пункт 8 Постанови Пленуму Вищого господарського суду України від 17.05.2011р. №7 „Про деякі питання практики застосування розділу XII Господарського процесуального кодексу України" містить наступні роз'яснення: „Норми ГПК щодо вчинення господарським судом першої інстанції певних процесуальних дій не застосовуються судом апеляційної інстанції у випадках, коли відповідною нормою ГПК прямо передбачено, що процесуальна дія вчиняється лише до прийняття рішення судом першої інстанції, крім передбаченого статтею 24 ГПК права залучати до участі у справі іншого відповідача, здійснити за згодою позивача заміну первісного відповідача належним відповідачем та зазначеного у статті 27 ГПК права залучити до участі у справі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору .".

Згідно ч.1 ст.77 ГПК України господарський суд відкладає в межах строків, встановлених статтею 69 цього Кодексу, розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні.

Враховуючи викладене, апеляційний господарський суд вважає за необхідне за ініціативою суду залучити до участі у справі №916/1219/17 у якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача ОСОБА_1 та ТОВ ТОРГІВЕЛЬНИЙ ДІМ АЛЬФАТОРГСЕРВІС на підставі ч.1 ст.27 ГПК України, та у зв'язку із цим згідно ч.1 ст.77 ГПК України відкладає розгляд справи, оскільки апеляційну скаргу не може бути розглянуто в даному судовому засіданні через необхідність повідомлення ТОВ ТОРГІВЕЛЬНИЙ ДІМ АЛЬФАТОРГСЕРВІС про час та день розгляду апеляційної скарги, надіслання останньому копії позовної заяви та апеляційної скарги для ознайомлення.

Керуючись ч.1 ст.27, ч.1 ст.77, ст.ст.86, 99 ГПК України, колегія суддів -

у х в а л и л а :

1. Залучити до участі у справі №916/1219/17 у якості третіх осіб, яка не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача:

- ОСОБА_1 (65000, АДРЕСА_1);

- Товариство з обмеженою відповідальністю ТОРГІВЕЛЬНИЙ ДІМ АЛЬФАТОРГСЕРВІС (65058, Одеська область, м.Одеса, пров.Чайковського, 18).

2. Зобов'язати ОСОБА_3 надіслати ТОВ ТОРГІВЕЛЬНИЙ ДІМ АЛЬФАТОРГСЕРВІС копію позовної заяви з додатками. Докази надіслання надати суду апеляційної інстанції.

3. Зобов'язати ОСОБА_1 надіслати ТОВу ТОРГІВЕЛЬНИЙ ДІМ АЛЬФАТОРГСЕРВІС копію апеляційної скарги. Докази надіслання надати суду апеляційної інстанції.

4. Запропонувати ТОВ ТОРГІВЕЛЬНИЙ ДІМ АЛЬФАТОРГСЕРВІС надати відзив на позов та апеляційну скаргу з підтверджуючими доказами.

5. Відкласти розгляд апеляційної скарги на 12.10.2017р. о 11:30 год.

6. Засідання відбудеться у приміщенні апеляційного господарського суду за адресою: м.Одеса, пр. Шевченка, 29, в залі судових засідань №6, тел.301-422.

Головуючий суддя Мишкіна М.А.

Суддя Будішевська Л.О.

Суддя Таран С.В.

СудОдеський апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення21.09.2017
Оприлюднено27.09.2017
Номер документу69094198
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —916/1219/17

Постанова від 26.10.2017

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Мишкіна М.А.

Ухвала від 21.09.2017

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Мишкіна М.А.

Ухвала від 28.08.2017

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Мишкіна М.А.

Рішення від 05.07.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Никифорчук М.І.

Ухвала від 29.05.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Никифорчук М.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні