Ухвала
від 22.09.2017 по справі 487/2196/17
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Справа № 487/2196/17

Провадження № 2/487/1452/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22.09.2017 року Заводський районний суд міста Миколаєва у складі: головуючого судді - Нікітіна Д.Г., при секретарі - Плетенчук О.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства "Адміністрація морських портів України" в особі Миколаївської філії ДП "АМПУ" (Адміністрація Миколаївського морського порту) про поновлення на роботі, -

ВСТАНОВИВ:

У квітні 2017 р. позивач звернувся до суду з позовом до відповідача Державного підприємства "Адміністрація морських портів України" в особі Миколаївської філії ДП "АМПУ" (Адміністрація Миколаївського морського порту) про поновлення на роботі.

Позивача було звільнено з посади заступника начальника команди охорони Загону загальної охорони Служби загальної охорони та режиму Миколаївської філії ДП "АМПУ" (Адміністрація Миколаївського морського порту) згідно наказу №170/о від 23.03.2017 року на підставі п.1 ч. 1 ст.40 КЗпП України.

Згідно ч. 1 ст. 43 КЗпП розірвання трудового договору з підстав, передбачених пунктами 1 (крім випадку ліквідації підприємства, установи, організації), 2-5, 7 статті 40 і пунктами 2 і 3 статті 41 цього Кодексу, може бути проведено лише за попередньою згодою виборного органу (профспілкового представника), первинної профспілкової організації, членом якої є працівник, крім випадків, коли розірвання трудового договору із зазначених підстав здійснюється з прокурором, поліцейським і працівником Національної поліції, Служби безпеки України, Державного бюро розслідувань України, Національного антикорупційного бюро України чи органу, що здійснює контроль за додержанням податкового законодавства.

В судовому засіданні встановлено, що Позивач є членом Первинної профспілкової організації працівників Миколаївського морського транспорту Миколаївського морського порту ПРМТУ, однак роботодавець не звертався до профспілки за отриманням попередньої згоди на звільнення за п. 1 ст. 40 КЗпП.

Відповідно до ч. 9 ст. 43 КЗпП України якщо розірвання трудового договору з працівником проведено власником або уповноваженим ним органом без звернення до виборного органу первинної профспілкової організації (профспілкового представника), суд зупиняє провадження по справі, запитує згоду виборного органу первинної профспілкової організації (профспілкового представника) і після її одержання або відмови виборного органу первинної профспілкової організації (профспілкового представника) в дачі згоди на звільнення працівника (частина перша цієї статті) розглядає спір по суті.

Згідно пункту 15 Пленуму ВСУ №9 від 06.11.1992 року Про практику розгляду судами трудових спорів встановивши, що звільнення працівника проведено власником або уповноваженим ним органом без звернення до профспілкового органу, суд зупиняє провадження по справі, запитує згоду профспілкового органу і після її одержання або відмови в дачі згоди на звільнення працівника розглядає спір по суті.

Зважаючи на вищевикладене, суд вважає за необхідне зупинити провадження у справі до отримання рішення профспілкового органу підприємства щодо з'ясування згоди на звільнення Позивача на підставі п.1 ст.40 КЗпП України.

Керуючись ст.209 ЦПК України, ст. 43 КЗпП України, суд, -

УХВАЛИВ:

Звернутись до Первинної профспілкової організації працівників Миколаївського морського транспорту Миколаївського морського порту ПРМТУ з запитом про надання згоди або відмову в наданні згоди на звільнення ОСОБА_1 з посади заступника начальника команди охорони Загону загальної охорони Служби загальної охорони та режиму Миколаївської філії ДП "АМПУ" (Адміністрація Миколаївського морського порту) на підставі п.1 ч.1 ст. 40 КЗпП України за скороченням штату.

Провадження у справі зупинити до отримання рішення Первинної профспілкової організації працівників Миколаївського морського транспорту Миколаївського морського порту ПРМТУ.

Копію ухвали направити до Первинної профспілкової організації працівників Миколаївського морського транспорту Миколаївського морського порту ПРМТУ (54051, м. Миколаїв, площа Заводська, 1) для виконання.

Ухвала, в частині зупинення провадження по справі, може бути оскаржена шляхом подачі апеляційної скарги до апеляційного суду Миколаївської області протягом п'яти днів з дня її проголошення.

Суддя Д.Г. Нікітін

Дата ухвалення рішення22.09.2017
Оприлюднено27.09.2017
Номер документу69107226
СудочинствоЦивільне
Сутьпоновлення на роботі

Судовий реєстр по справі —487/2196/17

Постанова від 23.12.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Петров Євген Вікторович

Ухвала від 08.01.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Лесько Алла Олексіївна

Ухвала від 19.10.2018

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Лесько Алла Олексіївна

Постанова від 06.09.2018

Цивільне

Апеляційний суд Миколаївської області

Самчишина Н. В.

Ухвала від 03.08.2018

Цивільне

Апеляційний суд Миколаївської області

Самчишина Н. В.

Ухвала від 01.08.2018

Цивільне

Апеляційний суд Миколаївської області

Самчишина Н. В.

Рішення від 03.07.2018

Цивільне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Нікітін Д. Г.

Рішення від 03.07.2018

Цивільне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Нікітін Д. Г.

Ухвала від 22.02.2018

Цивільне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Нікітін Д. Г.

Ухвала від 22.09.2017

Цивільне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Нікітін Д. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні