Ухвала
від 04.10.2017 по справі 826/8905/16
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД Справа № 826/8905/16

Суддя-доповідач Земляна Г.В.

У Х В А Л А

04 жовтня 2017 року м. Київ

Суддя Київського апеляційного адміністративного суду Земляна Г.В., вирішуючи питання про прийняття апеляційної скарги Державної податкової інспекції у Печерському районі Головного управління ДФС у м. Києві на постанову Окружного адміністративного суду міста Києва від 22 червня 2017 року у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ЛМ Пост Продакшн" до Державної податкової інспекції у Печерському районі Головного управління ДФС у м. Києві про визнання відмови протиправною, зобов'язання вчинити дії,

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Київського апеляційного адміністративного суду перебуває апеляційна скарга Державної податкової інспекції у Печерському районі Головного управління ДФС у м. Києві на постанову Окружного адміністративного суду міста Києва від 22 червня 2017 року у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ЛМ Пост Продакшн" до Державної податкової інспекції у Печерському районі Головного управління ДФС у м. Києві про визнання відмови протиправною, зобов'язання вчинити дії,

Постановою Окружного адміністративного суду міста Києва від 22 червня 2017 року позов задоволено.

Не погоджуючись з прийнятим рішенням відповідач подав апеляційну скаргу.

Ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду від 21 липня 2017 року апеляційну скаргу залишено без руху через її невідповідність вимогам ст. 187 Кодексу адміністративного судочинства України. Особі, яка подала апеляційну скаргу було встановлено строк на протязі п'ятнадцяти днів з моменту отримання копії ухвали усунути недоліки апеляційної скарги, а саме: сплатити судовий збір у розмірі 1515,80 грн.

Копія ухвали Київського апеляційного адміністративного суду від 21 липня 2017 року отримана апелянтом 02 серпня 2017 року, що підтверджено повідомленням про вручення поштового відправлення.

21 серпня 2017 року та 06 вересня 2017 року від представника Державної податкової інспекції у Печерському районі Головного управління ДФС у м. Києві на адресу Київського апеляційного адміністративного суду надіслано клопотання про продовження строку для усунення недоліків.

Ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду від 18 вересня 2017 року клопотання Державної податкової інспекції у Печерському районі Головного управління ДФС у м. Києві про продовження строку для усунення недоліків апеляційної скарги задоволено та продовжено Державній податковій інспекції у Печерському районі Головного управління ДФС у м. Києві строк для усунення недоліків апеляційної скарги (сплати судового збору) у справі до 30 вересня 2017 року.

Копія ухвали Київського апеляційного адміністративного суду від 18 вересня 2017 року отримана апелянтом 20 вересня 2017 року, що підтверджено повідомленням про вручення поштового відправлення.

29 вересня 2017 року від представника Державної податкової інспекції у Печерському районі Головного управління ДФС у м. Києві, на адресу Київського апеляційного адміністративного суду надіслано повторне клопотання про продовження строку для усунення недоліків.

Так, в своєму клопотання, апелянт вказує, що Управлінням державної казначейської служби заблоковані рахунки Державної податкової інспекції у Печерському районі ГУ ДФС У м. Києві та зупинено операції з бюджетними коштами за всіма рахунками до виконання заяви з вимогою стягнути з апелянта судові витрати у розмірі 1782,98 грн. на підставі виконавчого листа Окружного адміністративного суду міста Києва у справі №826/520/16.

Однак з долученого до клопотання листа Державної податкової інспекції у Печерському районі Головного управління ДФС у м. Києві вбачається, що зазначені обставини стосуються іншої справи, а саме №826/520/16 відповідно до якою апелянт має провести безспірне списання коштів у розмірі 1782,98 грн. на підставі виконавчого листа та не підтверджують неможливість сплати судового збору відповідачем .

З огляду на підстав для задоволення повторного клопотання Державної податкової інспекції у Печерському районі Головного управління ДФС у м. Києві про продовження строку для усунення недоліків апеляційної скарги відсутні

Таким чином апелянт з моменту прийняття Київським апеляційним адміністративним судом ухвали від 21 липня 2017 року про залишення апеляційної скарги без руху у встановлений судом для усунення недоліків апеляційної скарги строк (30 вересня 2017 року) і до тепер, вимоги викладені в ухвалі не виконав та не надав належного підтвердження про вчинення ним дій для усунення недоліків зазначених в апеляційній скарзі.

На підставі ч. 5 ст. 189 Кодексу адміністративного судочинства України, до апеляційної скарги, яка не оформлена відповідно до вимог, встановлених ст. 187 зазначеного Кодексу, застосовуються правила ст.108 Кодексу адміністративного судочинства України, у відповідності до яких апеляційна скарга підлягає поверненню скаржникові.

З урахуванням викладеного і керуючись ст.ст. 108, 187, 189, 206 Кодексу адміністративного судочинства України,

У Х В А Л И В :

В задоволенні потворного клопотання Державної податкової інспекції у Печерському районі Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві про продовження строку для усунення недоліків апеляційної скарги - відмовити.

Апеляційну скаргу Державної податкової інспекції у Печерському районі Головного управління ДФС у м. Києві на постанову Окружного адміністративного суду міста Києва від 22 червня 2017 року у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ЛМ Пост Продакшн" до Державної податкової інспекції у Печерському районі Головного управління ДФС у м. Києві про визнання відмови протиправною, зобов'язання вчинити дії вважати неподаною та повернути особі, яка надала апеляційну скаргу.

Ухвала суду може бути оскаржена до Вищого адміністративного суду України в порядку та строки, встановленні статтею 212 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя

Київського апеляційного адміністративного суду Г.В. Земляна

Суддя Земляна Г.В.

Дата ухвалення рішення04.10.2017
Оприлюднено05.10.2017
Номер документу69331525
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —826/8905/16

Ухвала від 04.10.2017

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Земляна Г.В.

Ухвала від 18.09.2017

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Земляна Г.В.

Постанова від 22.06.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Григорович П.О.

Ухвала від 21.07.2017

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Земляна Г.В.

Ухвала від 13.04.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Григорович П.О.

Ухвала від 20.07.2016

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Іщук І.О.

Ухвала від 16.06.2016

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Іщук І.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні