Ухвала
від 09.10.2017 по справі 2-а-4202/08
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

09 жовтня 2017 року Рівне №2-а-4202/08

Рівненський окружний адміністративний суд у складі судді Дорошенко Н.О., при секретарі судового засідання Янчар О.П., за участю сторін та інших осіб, які беруть участь у справі:

заявника: представник не прибув,

відповідача (боржника): представник не прибув,

органу Державної виконавчої служби: представник не прибув,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Рівненській області про заміну сторони виконавчого провадження у справі за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м. Рівне до Акціонерного товариства закритого типу "СПЕЦБУД", орган Державної виконавчої служби - Рівненський міський відділ Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Рівненській області

про стягнення заборгованості, -

ВСТАНОВИВ:

До Рівненського окружного адміністративного суду звернулось Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Рівненській області з заявою про заміну сторони виконавчого провадження.

В обґрунтування заяви зазначає, що 12.09.2017 було здійснено державну реєстрацію припинення юридичної особи Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м. Рівне. Стверджує, що Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Рівненській області є правонаступником всіх прав та обов'язків припиненого Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м. Рівне. Враховуючи зазначене, просить замінити стягувача його правонаступником у виконавчому провадженні з виконання виконавчого листа №2-а-4202/2008, виданого 13.02.2009 Рівненським окружним адміністративним судом.

Представник заявника в судове засідання не прибув, про дату, час та місце судового розгляду повідомлений належним чином, подав суду клопотання про розгляд справи за його відсутністю.

Представники Рівненського районного відділу Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Рівненській та відповідача (боржника) Акціонерного товариства закритого типу "СПЕЦБУД" в судове засідання не прибули, причини не прибуття суду не повідомили. Про дату, час та місце судового розгляду заяви повідомлені належним чином за адресами, зазначеними в ЄДР.

Згідно з ч.2 ст.264 КАС України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

За таких обставин суд вважає можливим проводити судовий розгляд заяви за відсутності осіб, які беруть участь у справі.

Враховуючи неявку в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, відповідно до положень ч.6 ст.12, ч.1 ст.41 КАС України повне фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши матеріали справи та докази, подані на обґрунтування заяви про заміну сторони виконавчого провадження, суд встановив і врахував наступне.

Постановою Рівненського окружного адміністративного суду від 27.03.2008 по справі №2-а-4202/2008 задоволено адміністративний позов Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м. Рівне про стягнення із Акціонерного товариства закритого типу "СПЕЦБУД" заборгованості по страхових внесках до Фонду в сумі 764,23 грн.

13.02.2009 Рівненським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист №2-а-4202/2008 про стягнення з Акціонерного товариства закритого типу "СПЕЦБУД" заборгованості у розмірі 764,23 грн.

На даний час виконавче провадження з примусового виконання виконавчого листа №2-а-4202/2008 від 13.02.2009 перебуває на виконанні Рівненського міського відділу Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Рівненській області, що підтверджується постановою про відкриття виконавчого провадження від 02.08.2016 №51811634.

Відповідно до п.4 та п.5 Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" від 23.09.1999 року № 1105, утворено Фонд соціального страхування України, реорганізувавши шляхом злиття Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Фонд соціального страхування України та його робочі органи є правонаступниками Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, його виконавчої дирекції, управлінь виконавчої дирекції цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, відділень у районах і містах обласного значення, а також Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, його виконавчої дирекції, відділень цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі та їх робочих органів.

Крім того, відповідно до відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, 12.09.2017 року внесено запис про державну реєстрацію припинення юридичної особи - Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м. Рівне за №16081200000006152.

Згідно з ч.5 ст.15 Закону України "Про виконавче провадження" у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Частиною 1 статті 264 КАС України визначено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

За таких обставин, заява про заміну сторони виконавчого провадження є обґрунтованою та підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст.160, 165 та 264 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Рівненській області про заміну сторони виконавчого провадження задовольнити.

Замінити стягувача Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м. Рівне (код ЄДРПОУ 25930473) його правонаступником - Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Рівненській області (код ЄДРПОУ 41313357) у виконавчому провадженні з примусового виконання виконавчого листа №2-а-4202/2008, виданого Рівненським окружним адміністративним судом 13.02.2009.

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга подається до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Рівненський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Житомирського апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можливість отримання копії ухвали суду безпосередньо в суді, то п'ятиденний строк на апеляційне оскарження ухвали суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії ухвали суду.

Суддя                               Дорошенко Н.О.

                                        

СудРівненський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення09.10.2017
Оприлюднено12.10.2017
Номер документу69421675
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-4202/08

Ухвала від 20.07.2023

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Н.О. Дорошенко

Ухвала від 09.10.2017

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Дорошенко Н.О.

Ухвала від 01.10.2017

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Дорошенко Н.О.

Ухвала від 02.10.2017

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Дорошенко Н.О.

Ухвала від 30.09.2010

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Усенко В.Г.

Постанова від 13.11.2008

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

ГРОМ Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні