Ухвала
від 13.10.2017 по справі 30/11
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа 30/11

Суддя доповідач Карпушова О.В.

У Х В А Л А

13 жовтня 2017 року м. Київ

Суддя Київського апеляційного адміністративного суду Карпушова О.В., розглянувши апеляційну скаргу Регіонального відділення Фонду Державного майна України по місту Києву на ухвалу Господарського суду м. Києва від 09 серпня 2017 року у справі № 30/11 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Виробнича фірма Астейс до Регіонального відділення Фонду Державного майна України по місту Києву, заявник про затвердження мирової угоди - Відділ примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України, про включення приміщення до переліку об'єктів, що підлягають приватизації шляхом викупу,-

В С Т А Н О В И В :

До Київського апеляційного адміністративного суду надійшла справа № 30/11 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю до Регіонального відділення Фонду Державного майна України по місту Києву, заявник про затвердження мирової угоди - Відділ примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України, про включення приміщення до переліку об'єктів, що підлягають приватизації шляхом викупу разом з апеляційною скаргою Регіонального відділення Фонду Державного майна України по місту Києву на ухвалу Господарського суду м. Києва від 09 серпня 2017 року.

Ознайомившись з даною апеляційною скаргою, суддя вважає, що вона не відповідає вимогам ст. 187 Кодексу адміністративного судочинства України, в зв'язку з чим така скарга підлягає залишенню без руху, з наступних підстав.

Відповідно до ч. 3 ст. 186 Кодексу адміністративного судочинства України апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвалу суду першої інстанції постановлено у відкритому судовому засіданні 09 серпня 2017 року за участю представника стягувача Фещенко В.А. та представника боржника - Регіонального відділення Фонду Державного майна України по місту Києву - Ємець Ю.В. (а.с. 126)

Апеляційну скаргу Регіональним відділенням Фонду Державного майна України по місту Києву вперше подано 04 вересня 2017 року, згідно штампу вхідної кореспонденції суду.

Враховуючи те, що відповідно до частини 3 статті 186 Кодексу адміністративного судочинства України апеляційна скарга на ухвалу подається протягом п'яти днів з дня її проголошення, то строк на апеляційне оскарження сплив з урахуванням вихідних днів 14 серпня 2017 року.

Апелянтом подано клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження, обґрунтовуючи його тим, що представник Регіонального відділення Фонду Державного майна України по місту Києву отримав ухвалу суду лише 28.08.2017, в судовому засіданні було оголошено вступну та резолютивну частину ухвали.

Вказані підстави щодо поважності причин пропуску строку є неповажними, оскільки виникли з вини самого апелянта з наступних підстав.

Згідно до ст. 167 КАС України, судове рішення проголошується прилюдно негайно після виходу суду з нарадчої кімнати. Головуючий у судовому засіданні роз'яснює зміст рішення, порядок і строк його оскарження.

Пунктом 2 цієї статті зазначено, що на вимогу особи, яка бере участь у справі, а так само особи, яка не брала участі у справі, але щодо якої суд вирішив питання про її права, свободи, інтереси чи обов'язки, суд у цей самий день видає копію постанови (або її вступної та резолютивної частин) чи ухвали суду. У разі проголошення в судовому засіданні лише вступної та резолютивної частин постанови суд повідомляє час, коли особи, які беруть участь у справі, можуть одержати копію постанови в повному обсязі. Суд складає повний текст постанови у строк, передбачений частиною третьою статті 160 цього Кодексу.

Пунктом 3даної ж статті передбачено, що особам, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні, копія судового рішення надсилається рекомендованим листом з повідомленням про вручення протягом трьох днів з дня його ухвалення чи складення у повному обсязі або у разі їх звернення вручаються під розписку безпосередньо в суді. Якщо копія рішення надіслана представникові, то вважається, що вона

надіслана й особі, яку він представляє.

Отже, з зазначеної норми вбачається, що представнику сторони, який був присутній у судовому засіданні, було роз`яснено зміст рішення, порядок і строк його оскарження, при цьому суд не був зобов`язаний надсилати йому ухвалу рекомендованим листом з повідомленням про вручення.

Проте, з заявою про видачу ухвали від 09.08.2017 відповідач звернувся у суд лише 28.08.2017 року, коли строки оскарження були закінчені.

Враховуючи зазначене, не вбачається підстав щодо визнання зазначених апелянтом підстав пропуску строку поважними.

Відповідно до ч. 4 ст. 189 КАС України, апеляційна скарга залишається без руху також у випадку, якщо вона подана після закінчення строків, установлених статтею 186 цього Кодексу, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку, або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними. При цьому протягом тридцяти днів з моменту отримання ухвали про залишення апеляційної скарги без руху особа має право звернутися до суду апеляційної інстанції з заявою про поновлення строків або вказати інші підстави для поновлення строку.

В зв'язку з вищенаведеного, апеляційна скарга підлягає залишенню без руху з наданням строку для усунення недоліків, шляхом надання заяви про поновлення строку з іншими підставами щодо поважності причин пропуску строку, якщо такі є, зокрема, щодо пізнього отримання відповідачем копії судового рішення.

Керуючись статтями 24, 102, 186, 189, 211, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, -

У Х В А Л И В :

Апеляційну скаргу Регіонального відділення Фонду Державного майна України по місту Києву на ухвалу Господарського суду м. Києва від 09 серпня 2017 року у справі № 30/11 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю до Регіонального відділення Фонду Державного майна України по місту Києву, заявник про затвердження мирової угоди - Відділ примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України, про включення приміщення до переліку об'єктів, що підлягають приватизації шляхом викупу - залишити без руху.

Надати апелянту строк протягом тридцяти днів з моменту отримання ухвали про залишення апеляційної скарги без руху для надання заяви з іншими підставами щодо поважності причин пропуску строку, якщо такі є.

Роз'яснити, що в разі невиконанні вимог даної ухвали, суд відмовляє у відкритті апеляційного провадження, що позбавляє апелянта права повторного звернення до апеляційного суду з цього питання.

Ухвала суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду набирає законної сили через п'ять днів після направлення її копії особам, які беруть участь у справі та може бути оскаржена до Вищого адміністративного суду України протягом 20 днів після набрання законної сили.

Суддя О.В.Карпушова

Дата ухвалення рішення13.10.2017
Оприлюднено17.10.2017
Номер документу69536891
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —30/11

Постанова від 18.01.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Карпушова О.В.

Постанова від 18.01.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Карпушова О.В.

Ухвала від 17.01.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Карпушова О.В.

Ухвала від 13.12.2017

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Карпушова О.В.

Ухвала від 04.12.2017

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Карпушова О.В.

Ухвала від 02.11.2017

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Карпушова О.В.

Ухвала від 02.11.2017

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Карпушова О.В.

Ухвала від 13.10.2017

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Карпушова О.В.

Ухвала від 18.09.2017

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Дідиченко М.А.

Ухвала від 09.08.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Якименко М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні