Ухвала
від 18.10.2017 по справі 127/27692/15-ц
ВИЩИЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ СУД УКРАЇНИ З РОЗГЛЯДУ ЦИВІЛЬНИХ І КРИМІНАЛЬНИХ СПРАВ

У х в а л А

18 жовтня 2017 року м. Київ

Колегія суддів судової палати у цивільних справах

Вищого спеціалізованого суду України з розгляду

цивільних і кримінальних справ у складі:

Гулька Б.І., Журавель В.І., Хопти С.Ф.,

розглянувши у попередньому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_5, державної організації Національна телекомпанія України , приватного акціонерного товариства Телерадіокомпанія Люкс , товариства з обмеженою відповідальністю ІНФОРМАЦІЯ_1 про захист честі, гідності та ділової репутації, спростування недостовірної інформації, відшкодування моральної шкодиза касаційною скаргою публічного акціонерного товариства Національна суспільна телерадіокомпанія України на рішення Вінницького міського суду Вінницької області від 15 листопада 2016 року та ухвалу апеляційного суду Вінницької області від 27 квітня 2017 року,

в с т а н о в и л а:

Рішенням Вінницького міського суду Вінницької області від 15 листопада 2016 року , залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Вінницької області від 27 квітня 2017 року, позов ОСОБА_4 задоволено. Визнано інформацію: Ви давно відомі як фальсифікатор ще з 12-го з 11-го округу місцевих виборів до Верховної Ради , поширену ІНФОРМАЦІЯ_2 року ОСОБА_5 про ОСОБА_4 у прямому ефірі телеканалів Перший національний та Телеканал новини 24 у ток-шоу ІНФОРМАЦІЯ_1 , недостовірною та такою, що принижує його честь, гідність та ділову репутацію.

Зобов'язано державну організацію Національна телекомпанія України спростувати недостовірну інформацію, поширену ОСОБА_5 про ОСОБА_4, під час вечірніх новин на телеканалі Перший національний шляхом повідомлення директором такої інформації: ОСОБА_5, головою Вінницької обласної організації ВО Свобода , у програмі ІНФОРМАЦІЯ_1 ІНФОРМАЦІЯ_2 року на телеканалі Перший національний про ОСОБА_4 булоповідомлено: Ви давно відомі як фальсифікатор ще з 12-го з 11-го округу місцевих виборів до Верховної Ради . На підставі рішення суду (із зазначенням якого суду, дати ухвалення такого рішення) за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_5 зазначена інформація визнана недостовірною та такою, що принижує честь, гідність та ділову репутацію ОСОБА_4 - не пізніше одного місяця з дня набрання рішення суду законної сили.

Зобов'язано приватне акціонерне товариство Телерадіокомпанія Люкс спростувати недостовірну інформацію, поширену ОСОБА_5про ОСОБА_4 , під час вечірніх новин на телеканалі Перший національний шляхом повідомлення диктором інформації такого змісту: ОСОБА_5, головою Вінницької обласної організації ВО Свобода , у програмі ІНФОРМАЦІЯ_1 ІНФОРМАЦІЯ_2 року на телеканалі Телеканал новини 24 про ОСОБА_4 булоповідомлено: Ви давно відомі як фальсифікатор ще з 12-го з 11-го округу місцевих виборів до Верховної Ради . На підставі рішення суду (із зазначенням якого суду, дати ухвалення такого рішення) за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_5 зазначена інформація визнана недостовірною та такою, що принижує честь, гідність та ділову репутацію ОСОБА_4 - не пізніше одного місяця з дня набрання рішенням суду законної сили.

Зобов'язано товариство з обмеженою відповідальністю ІНФОРМАЦІЯ_1 спростувати недостовірну інформацію, поширену ОСОБА_5про ОСОБА_4, на початку ток-шоу ІНФОРМАЦІЯ_1 шляхом повідомлення ведучим програми інформації такого змісту: ОСОБА_5, головою Вінницької обласної організації ВО Свобода , у програмі ІНФОРМАЦІЯ_1 ІНФОРМАЦІЯ_2 року на телеканалах Перший національний та Телеканал новини 24 про ОСОБА_4 булоповідомлено: Ви давно відомі як фальсифікатор ще з 12-го з 11-го округу місцевих виборів до Верховної Ради . На підставі рішення суду (із зазначенням якого суду, дати ухвалення такого рішення) за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_5 зазначена інформація визнана недостовірною та такою, що принижує честь, гідність та ділову репутацію ОСОБА_4 - не пізніше одного місяця з дня набрання рішенням суду законної сили. Стягнути з ОСОБА_5 на користь ОСОБА_4 моральну шкоду у розмірі 1 грн. Вирішено питання про розподіл судових витрат.

У касаційній скарзі публічне акціонерне товариство Національна суспільна телерадіокомпанія України , посилаючись на неправильне застосування судами норм матеріального права та порушення норм процесуального права, просить оскаржувані судові рішення в частині задоволення позову до товариства скасувати й відмовити у задоволенні позову у цій частині.

Відповідно до п. 6 розд. XII Прикінцеві та перехідні положення Закону України від 2 червня 2016 року № 1402- VIII Про судоустрій і статус суддів Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ діє в межах повноважень, визначених процесуальним законом, до початку роботи Верховного Суду та до набрання чинності відповідним процесуальним законодавством, що регулює порядок розгляду справ Верховним Судом.

У зв'язку з цим справа підлягає розгляду в порядку, передбаченому Цивільним процесуальним кодексом України від 18 березня 2004 року.

Відповідно до ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального права чи порушення норм процесуального права.

Колегія суддів Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ вважає, що справа підлягає призначенню до судового розгляду, оскільки наведені у касаційній скарзі доводи викликають необхідність перевірки матеріалів справи.

Керуючись ст. 332 ЦПК України, колегія суддів Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ

у х в а л и л а:

Справу за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_5, державної організації Національна телекомпанія України , приватного акціонерного товариства Телерадіокомпанія Люкс , товариства з обмеженою відповідальністю ІНФОРМАЦІЯ_1 про захист честі, гідності та ділової репутації, спростування недостовірної інформації, відшкодування моральної шкодиза касаційною скаргою публічного акціонерного товариства Національна суспільна телерадіокомпанія України на рішення Вінницького міського суду Вінницької області від 15 листопада 2016 року та ухвалу апеляційного суду Вінницької області від 27 квітня 2017 рокупризначити до судового розгляду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Судді: Б.І. Гулько В.І. Журавель С.Ф. Хопта

Дата ухвалення рішення18.10.2017
Оприлюднено18.10.2017

Судовий реєстр по справі —127/27692/15-ц

Ухвала від 01.03.2019

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Зайцев А. Ю.

Ухвала від 01.03.2019

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Зайцев А. Ю.

Ухвала від 29.12.2018

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Зайцев А. Ю.

Ухвала від 18.12.2018

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Зайцев А. Ю.

Рішення від 29.10.2018

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Бессараб Н. М.

Рішення від 29.10.2018

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Бессараб Н. М.

Ухвала від 02.02.2018

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Бессараб Н. М.

Ухвала від 12.12.2017

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Бессараб Н. М.

Ухвала від 01.11.2017

Цивільне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Гулько Борис Іванович

Ухвала від 18.10.2017

Цивільне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Гулько Борис Іванович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні