Постанова
від 19.10.2017 по справі 440/829/17
БУСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер №440/829/17

Провадження № 2-адр/440/1/17

ДОДАТКОВА П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

19 жовтня 2017 року

Буський районний суд Львівської області

в складі: головуючого судді Журибіда Б. М.

при секретарі Гута О.С.

за участю представника позивача ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду місті Буськ заяву представника позивача ОСОБА_2, ОСОБА_1 про ухвалення додаткового рішення, -

В С Т А Н О В И В :

Представник позивача ОСОБА_2, ОСОБА_1 звернувся в суд з означеною заявою. Просить суд ухвалити у справі за позовом ОСОБА_2 в особі представника ОСОБА_1 до Топорівської сільської ради Буського району Львівської області про визнання протиправною відмови у реєстрації місця проживання та зобов'язання здійснити реєстрацію, додаткове рішення, оскільки при вирішення даної справи, судом не вирішено питання судових витрат.

ОСОБА_1 заяву підтримав, посилаючись на обставини, викладені у такій, просить її задоволити.

Сторони по справі, в судове засідання не з явились, згідно ч. 3 ст. 168 КАС України, їх присутність не є обов'язковою.

Згідно постанови Буського районного суду Львівської області від 28.09.2017 року, частково задоволено позов ОСОБА_2 до Топорівської сільської ради Буського району Львівської області про визнання протиправною відмови у реєстрації місця проживання та зобов язання здійснити реєстрацію. Постановлено визнати протиправною відмову виконавчого органу Топорівської сільської ради Буського району Львівської області у реєстрації місця проживання ОСОБА_2 та її сина ОСОБА_3 та зобов'язати Топорівську сільську раду Буського району Львівської області повторно розглянути заяву ОСОБА_2 від 13 лютого 2017 року про реєстрацію її місця проживання та сина ОСОБА_3 за адресою: АДРЕСА_1 та прийняти відповідне рішення.

Відповідно до п.3 ч.1 ст.168 КАС України, суд, що ухвалив судове рішення, може за заявою особи, яка брала участь у справі, чи з власної ініціативи прийняти додаткову постанову чи постановити додаткову ухвалу у випадках, якщо судом не вирішено питання про судові витрати.

Аналогічні положення закріплені в Постанові Пленуму Вищого адміністративного суду України Про судове рішення в адміністративній справі №7 від 20 травня 2013 року, в пункті 17 зазначено, що за правилами ст. 168 КАС України, суд будь-якої інстанції може за заявою особи, яка брала участь у справі, чи з власної ініціативи прийняти додаткову постанову чи постановити додаткову ухвалу лише у випадках, передбачених частиною першою статті 168 КАС України.

Таке судове рішення він ухвалює в тому провадженні (письмовому, скороченому, розгляді справи в судовому засіданні тощо), в якому й ухвалювалося основне судове рішення. Питання про ухвалення додаткового судового рішення може бути заявлено до закінчення строку на виконання судового рішення.

Додаткове судове рішення є невід'ємною складовою основного судового рішення.

З матеріалів справи вбачається, що судом при ухвалення постанови від 28.09.2017 р. не вирішено питання про розподіл судових витрат.

Відповідно до ч.1 ст.87 КАС України, судові витрати складаються із судового збору та витрат, пов'язаних з розглядом справи.

При цьому приписи ч.1 ст.94 КАС України визначають, що якщо судове рішення ухвалене на користь сторони, яка не є суб'єктом владних повноважень, суд присуджує всі здійснені нею документально підтверджені судові витрати з Державного бюджету України (або відповідного місцевого бюджету, якщо іншою стороною був орган місцевого самоврядування, його посадова особа чи службова особа).

Згідно ч. 3 ст. 94 КАС України, якщо адміністративний позов задоволено частково, судові витрати, здійснені позивачем, присуджуються йому відповідно до задоволених вимог, а відповідачу - відповідно до тієї частини вимог, у задоволенні яких позивачеві відмовлено.

З матеріалів справи вбачається, що згідно квитанції № ПН1467 від 03.03.2017 позивачем сплачено судовий збір за подання позову до суду в розмірі 640,00 грн.

Оскільки постановою Буського районного суду Львівської області від 28.09.2017 задоволено частково позов ОСОБА_2, однак при прийнятті постанови не вирішено питання про стягнення судових витрат, тому суд приходить до висновку, що слід постановити додаткову постанову.

Керуючись ст.ст. 94, ст.168, 212, 254 КАС України, суд -

П О С Т А Н О В И В :

Стягнути з Державного бюджету України за рахунок бюджетних асигнувань Топорівської сільської ради Буського району Львівської області (місцезнаходження с. Топорів Буського району Львівської області) на користь ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, жительки с. Топорів Буського району Львівської області, витрати, пов'язані зі сплатою судового збору, у розмірі 640,00 грн..

Додаткова постанова може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду через Буський районний суд Львівської області шляхом подачі апеляційної скарги на додаткову постанову суду в десятиденний строк з дня її проголошення.

Суддя Б. М. Журибіда

СудБуський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення19.10.2017
Оприлюднено25.10.2017
Номер документу69692802
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —440/829/17

Ухвала від 08.06.2018

Адміністративне

Буський районний суд Львівської області

Журибіда Б. М.

Постанова від 19.10.2017

Адміністративне

Буський районний суд Львівської області

Журибіда Б. М.

Постанова від 28.09.2017

Адміністративне

Буський районний суд Львівської області

Журибіда Б. М.

Постанова від 28.09.2017

Адміністративне

Буський районний суд Львівської області

Журибіда Б. М.

Постанова від 27.09.2017

Адміністративне

Буський районний суд Львівської області

Журибіда Б. М.

Ухвала від 20.06.2017

Адміністративне

Буський районний суд Львівської області

Журибіда Б. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні