Ухвала
від 19.10.2017 по справі 203/3451/17
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 203/3451/17

Провадження № 2-з/0203/95/2017

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 жовтня 2017 року суддя Кіровського районного суду м.Дніпропетровська Католікян М.О., розглянувши заяву ОСОБА_1 про забезпечення позову до Приватного нотаріуса Дніпровського міського нотаріального округу ОСОБА_2, Комунального підприємства Реєстратор майнових прав Петропавлівської селищної ради Дніпропетровської області, треті особи - ОСОБА_3, Комунальне підприємство Дніпропетровське міжміське бюро технічної інвентаризації , ОСОБА_4, про визнання недійсним свідоцтва про право власності та договору купівлі-продажу, визнання незаконними та скасування рішень, витребування майна з незаконного володіння,

у с т а н о в и в:

20 вересня 2017 року позивачка звернулася до суду з позовом до Приватного нотаріуса ДМНО ОСОБА_2, КП Реєстратор майнових прав Петропавлівської селищної ради Дніпропетровської області, треті особи - ОСОБА_3, КП ДМТІ , ОСОБА_4, про визнання недійсним свідоцтва про право власності та договору купівлі-продажу, визнання незаконними та скасування рішень, витребування майна з незаконного володіння. Позов обґрунтовано тим, що позивачку було позбавлено права на отримання спадщини у зв'язку із тим, що відповідачами було проведено реєстрацію права власності на підставі підроблених документів, які взагалі не мали на неї права.

18 жовтня 2017 року подано заяву, у якій позивачка просить суд до вирішення справи по суті заборонити відчуження квартири №1 в будинку №36, що розташований по вулиці Князя Володимира Великого в місті Дніпрі та накласти на неї арешт.

Ознайомившись з поданими матеріалами доходжу наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 151 ЦПК України суд за заявою осіб, які беруть участь у справі, може вжити заходи забезпечення позову.

За вимогами ч.2 ст.151 ЦПК України у заяві про забезпечення позовну повинно бути зазначено причини, у зв'язку з якими потрібно забезпечити позов, вид забезпечення позову, який належить застосувати, з обґрунтуванням його необхідності, інші відомості, потрібні для забезпечення позову

Згідно з ч. 3 ст. 151 ЦПК України забезпечення позову допускається на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття заходів забезпечення позову може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду.

У відповідності з ч. 1 ст. 153 ЦПК України заява про забезпечення позову розглядається судом, у провадженні якого перебуває справа, в день її надходження без повідомлення відповідача та інших осіб, які беруть участь у справі.

Враховуючи, що між сторонами дійсно виник спір, та враховуючи, що невжиття заходів забезпечення позову може ускладнити виконання можливого рішення суду, з'ясувавши обсяг позовних вимог, дані про особу відповідача, а також відповідність виду забезпечення позову, який просить застосувати позивач, позовним вимогам, беручи до уваги, що вжиття запропонованих заходів забезпечення позову не повинно перешкоджати господарській діяльності юридичних чи фізичних осіб, суд вважає за можливе задовольнити заяву представника позивачів.

Керуючись ст. ст. 151-153, 208, 210 ЦПК України, суд

у х в а л и в :

Заяву ОСОБА_1 про забезпечення позову до Приватного нотаріуса Дніпровського міського нотаріального округу ОСОБА_2, Комунального підприємства Реєстратор майнових прав Петропавлівської селищної ради Дніпропетровської області, треті особи - ОСОБА_3, Комунальне підприємство Дніпропетровське міжміське бюро технічної інвентаризації , ОСОБА_4, про визнання недійсним свідоцтва про право власності та договору купівлі-продажу, визнання незаконними та скасування рішень, витребування майна з незаконного володіння задовольнити.

Заборонити відчужувати квартиру №1 в будинку №36, що розташований по вулиці Князя Володимира Великого в місті Дніпрі, яка належить ОСОБА_4 на підставі договору купівлі-продажу квартири від 20.06.2017 року за № 380, виданому приватним нотаріусом Дніпровського міського нотаріального округу ОСОБА_2

Направити копії ухвали сторонам у справі та до відповідного відділу Державної виконавчої служби міста Дніпропетровськ Головного територіального управління юстиції .

Ухвала підлягає негайному виконанню.

Строк пред'явлення до виконання - протягом трьох років з наступного дня після її постановлення.

Ухвалу суду може бути оскаржено у Апеляційний суд Дніпропетровської області через Кіровський районний суд м. Дніпропетровська шляхом подання апеляційної скарги протягом 5 днів з дня її проголошення, у разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом 5 днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя М.О. Католікян

СудКіровський районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення19.10.2017
Оприлюднено26.10.2017
Номер документу69711575
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —203/3451/17

Ухвала від 25.02.2019

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Католікян М. О.

Постанова від 13.12.2018

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Демченко Е. Л.

Ухвала від 29.10.2018

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Демченко Е. Л.

Ухвала від 29.10.2018

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Демченко Е. Л.

Ухвала від 20.09.2018

Цивільне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Красвітна Т. П.

Рішення від 07.08.2018

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Католікян М. О.

Ухвала від 02.03.2018

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Католікян М. О.

Ухвала від 19.10.2017

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Католікян М. О.

Ухвала від 09.10.2017

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Католікян М. О.

Ухвала від 25.09.2017

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Католікян М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні