Ухвала
від 20.10.2017 по справі 826/12644/17
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1

У Х В А Л А

про закінчення підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду

20 жовтня 2017 року м. Київ № 826/12644/17

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі головуючого судді Чудак О.М., за участю секретаря судових засідань Стеценко А.В., представника позивача, без участі представника відповідача, розглянувши у попередньому судовому засіданні матеріали адміністративної справи за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Альхор Аутдор" до Виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про визнання протиправною бездіяльності та зобов'язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов Товариства з обмеженою відповідальністю "Альхор Аутдор" (ТОВ "Альхор Аутдор") до Виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) (КМДА) про визнання протиправною бездіяльності КМДА щодо неналежного розгляду заяв ТОВ "Альхор Аутдор" про продовження строку дії дозволів на розміщення зовнішньої реклами, зобов'язання КМДА прийняти відповідне рішення про продовження ТОВ "Альхор Аутдор" строку дії відповідних дозволів на розміщення зовнішньої реклами на 5 (п'ять) років відповідно до принципу мовчазної згоди згідно поданих ТОВ "Альхор Аутдор" заяв та отриманих описів.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 09.10.2017 відкрито провадження у справі і призначено попереднє судове засідання.

Під час підготовки справи до судового розгляду, в тому числі при проведенні попереднього судового засідання, з метою забезпечення всебічного та об'єктивного розгляду і вирішення даної справи в одному судовому засіданні протягом розумного строку, судом уточнено позовні вимоги, визначені обставини, що потребують доказування, з'ясовано коло доказів та їх збір. У зв'язку з цим, судом прийнято рішення: про витребування документів та інших матеріалів відповідно до частини другої статті 69 Кодексу адміністративного судочинства України від (КАС України); про витребування в осіб, які беруть участь у справі, доповнень чи пояснень певних обставин, а також витребування додаткових доказів відповідно до статті 114 КАС України.

Крім того, судом встановлено коло осіб, які беруть участь у справі, та інших учасників адміністративного процесу. Задоволено клопотання позивача про залучення до участі у справі в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Департаменту містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) (Департамент).

У ході розгляду заявленого клопотання про залучення до участі у справі третьої особи судом з'ясовано, що судове рішення може вплинути на права і обов'язки Департаменту, оскільки предметом розгляду справи є бездіяльність КМДА щодо неналежного розгляду заяв ТОВ "Альхор Аутдор" про продовження строку дії дозволів на розміщення зовнішньої реклами. Департамент, у свою чергу, є робочим органом, уповноваженим розглядати такі заяви та готувати проекти рішень щодо надання (продовження строку дії) чи відмови у наданні (продовженні строку дії) дозволів на розміщення зовнішньої реклами.

Таким чином, за наслідками підготовчого провадження наявні підстави для його закінчення та призначення справи до судового розгляду.

На підставі викладеного, керуючись статтями 110, 111, 121, 165, 186, 254 КАС України,

УХВАЛИВ:

Залучити до участі у справі в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Департамент містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

Запропонувати Департаменту містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) в строк до 05 листопада 2017 року надати свої письмові пояснення по заявленому предмету позову та відповідні документи у підтвердження своєї позиції й у разі представництва третьої особи довіреними особами - надати в судовому засіданні оригінали або належним чином засвідчені копії довіреностей представників, оформлені відповідно до вимог Кодексу адміністративного судочинства України.

Направити Департаменту містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) копію позовної заяви з доданими до неї матеріалами та пам'ятку про процесуальні права та обов'язки.

Здійснювати розгляд справи одноособово.

Закінчити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду на 06 листопада 2017 року о 09:00 годині в залі судового засідання №9 Окружного адміністративного суду міста Києва, що знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Болбочана Петра, 8.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Відповідно до частини шостої статті 254 Кодексу адміністративного судочинства України, ухвали суду, які не можуть бути оскаржені, набирають законної сили з моменту постановлення.

Суддя О.М. Чудак

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення20.10.2017
Оприлюднено26.10.2017
Номер документу69723469
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —826/12644/17

Ухвала від 22.08.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Кобаль М.І.

Ухвала від 25.06.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Кобаль М.І.

Ухвала від 14.05.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Кобаль М.І.

Ухвала від 14.05.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Кобаль М.І.

Ухвала від 23.04.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Кобаль М.І.

Рішення від 27.12.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Чудак О.М.

Ухвала від 13.11.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Чудак О.М.

Ухвала від 06.11.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Чудак О.М.

Ухвала від 20.10.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Чудак О.М.

Ухвала від 09.10.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Чудак О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні