Ухвала
від 20.10.2017 по справі 155/1383/16-ц
ГОРОХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження №2/155/86/17

Справа №155/1383/16-ц

УХВАЛА

про призначення експертизи

20 жовтня 2017 року місто Горохів

Горохівський районний суд Волинської області в складі:

головуючого судді Чонки В.В.,

з участю секретаря судового засідання Федонюк О.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду справу за позовом ОСОБА_1 до фермерського господарства Євгена Шелепіни , третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог приватний нотаріус ОСОБА_2 про визнання недійсним договору оренди землі, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 звернулася з позовом до фермерського господарства Євгена Шелепіни , третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог приватний нотаріус ОСОБА_2 про визнання недійсним договору оренди землі.

В судове засідання представник позивача ОСОБА_3 не з'явився, однак подав до суду письмове клопотання, в якому просить призначити у даній цивільній справі судово-почеркознавчу експертизу, на вирішення якої поставити наступне запитання: ким був виконаний підпис в оригіналі договору оренди землібез номеру та без числа, місяця і року , укладений між ОСОБА_1 та ФГ Євгена Шелепіни : ОСОБА_1 (орендодавцем) чи іншою особою? Проведення даної експертизи доручити Львівському науково-дослідному інституту судових експертиз (ЛНДІСЕ), що знаходиться за адресою: 79024, м.Львів, вул.Липинського, 54.

Представник відповідача ОСОБА_4 в судове засідання не з'явився, однак в поданій до суду заяві не заперечував щодо проведення даної експертизи.

Суд, дослідивши матеріли справи, вважає, що клопотання представника позивача підставне та підлягає до задоволення з наступних підстав.

Згідно з ч.1 ст.143 ЦПК України для з'ясування обставин, що мають значення для справи і потребують спеціальних знань у галузі науки, мистецтва, техніки, ремесла тощо, суд призначає експертизу за заявою осіб, які беруть участь у справі.

Відповідно до ч.2 ст.27 ЦПК України особи, які беруть участь у справі позовного провадження, для підтвердження своїх вимог або заперечень зобов'язані подати усі наявні у них докази до або під час попереднього судового засідання, а якщо попереднє судове засідання у справі не проводиться до початку розгляду справи по суті.

В силу положень статей 59, 60 ЦПК України обставини справи, які за законом мають бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватись іншими засобами доказування. Кожна сторона зобов'язана довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог та заперечень.

Згідно зі ст.57 ЦПК України висновок експерта - є доказом у справі.

Враховуючи вищенаведене, суд дійшов до висновку, що для встановлення обставин, що мають значення для справи, потрібні спеціальні знання, тому є підстави для призначення судової почеркознавчої експертизи у справі.

Відповідно до ч.2 ст.86 ЦПК України кошти за оплату судової експертизи вносяться стороною, яка заявила клопотання про проведення експертизи. У разі неоплати судової експертизи суд скасовує ухвалу про призначення судової експертизи.

Таким чином, витрати за проведення експертизи необхідно покласти на позивача ОСОБА_1

У зв'язку з призначенням судової експертизи, суд, відповідно до п.5 ч.1 ст.202 ЦПК України, зупиняє провадження по справі на час проведення експертизи.

На підставі викладеного керуючись ст.ст.57, 143-146, 202, 293 ЦПК України, Законом України Про судову експертизу , суд, -

УХВАЛИВ:

Призначити у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до фермерського господарства Євгена Шелепіни , третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог приватний нотаріус ОСОБА_2 про визнання недійсним договору оренди землі судову почеркознавчу експертизу, проведення якої доручити Львівському науково-дослідному інституту судових експертиз (ЛНДІСЕ), що знаходиться за адресою: 79024, м.Львів, вул.Липинського, 54.

На розгляд експертів поставити наступне питання:

ким був виконаний підпис в оригіналі договору оренди землі без номеру та без числа, місяця і року , укладений між ОСОБА_1 та ФГ Євгена Шелепіни : ОСОБА_1 (орендодавцем) чи іншою особою?

Дане питання не є вичерпним і по необхідності може бути доповнене експертами.

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за дачу завідомо неправдивого висновку і за відмову від дачі висновку за ст.ст.384, 385 КК України.

Оплату за проведення експертизи покласти на позивача по справі - ОСОБА_1, роз'яснити сторонам положення ст.146 ЦПК України про наслідки ухилення від участі в експертизі.

Надати для проведення експертизи матеріали цивільної справи.

Зобов'язати сторони надати в розпорядження експертів інші необхідні документи та забезпечити особисту явку за вимогою експерта.

Провадження у справі зупинити до закінчення проведення експертизи і отримання висновку експертів.

Ухвала щодо зупинення провадження у справі може бути оскаржена до апеляційного суду Волинської області через Горохівський районний суд Волинської області шляхом подання апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня її проголошення.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Головуючий: (підпис)

Згідно з оригіналом.

Суддя Горохівського районного суду

Волинської області ОСОБА_5

СудГорохівський районний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення20.10.2017
Оприлюднено27.10.2017
Номер документу69824097
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —155/1383/16-ц

Постанова від 26.03.2018

Цивільне

Апеляційний суд Волинської області

Осіпук В. В.

Постанова від 26.03.2018

Цивільне

Апеляційний суд Волинської області

Осіпук В. В.

Ухвала від 12.03.2018

Цивільне

Апеляційний суд Волинської області

Осіпук В. В.

Ухвала від 02.03.2018

Цивільне

Апеляційний суд Волинської області

Осіпук В. В.

Ухвала від 30.01.2018

Цивільне

Апеляційний суд Волинської області

Осіпук В. В.

Ухвала від 11.01.2018

Цивільне

Апеляційний суд Волинської області

Осіпук В. В.

Рішення від 11.12.2017

Цивільне

Горохівський районний суд Волинської області

Чонка В. В.

Ухвала від 13.11.2017

Цивільне

Горохівський районний суд Волинської області

Чонка В. В.

Ухвала від 20.10.2017

Цивільне

Горохівський районний суд Волинської області

Чонка В. В.

Ухвала від 12.10.2017

Цивільне

Горохівський районний суд Волинської області

Чонка В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні