Ухвала
від 02.10.2017 по справі 478/1520/17
КАЗАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №478/1520/17 Провадження №2/478/435/2017

У Х В А Л А

про залишення заяви без руху

02 жовтня 2017 року. Суддя Казанківського районного суду Миколаївської області Іщенко Х.В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 в інтересах неповнолітніх дітей: ОСОБА_2 та ОСОБА_3 до фермерського господарства Агромпром-Синтез та Реєстраційної служби Казанківського районного управління юстиції Миколаївської області про визнання договору оренди землі недійсним та скасування державної реєстрації договору оренди землі, -

В С Т А Н О В И В :

28.09.2017 року ОСОБА_1 звернувся до Казанківського районного суду Миколаївської області в інтересах неповнолітніх дітей: ОСОБА_2 та ОСОБА_3 з позовом до фермерського господарства Агромпром-Синтез та Реєстраційної служби Казанківського районного управління юстиції Миколаївської області про визнання договору оренди землі недійсним та зняття його з реєстру реєстрації прав та обтяжень.

В роз'ясненні п.7 постанови Пленуму Верховного Суду України від 12.06.2009 року №2 Про застосування норм цивільного процесуального законодавства при розгляді справ у суді першої інстанції , зазначено, що позовна заява подається до суду в письмовій формі і за змістом повинна відповідати вимогам статті 119 ЦПК .

Якщо заява не відповідає вимогам статей 119 , 120 ЦПК або не сплачено судовий збір, суддя відповідно до вимог статті 121 ЦПК постановляє ухвалу, в якій повинні бути зазначені конкретні підстави залишення заяви без руху.

Розглянувши матеріали позовної заяви, вважаю, що провадження по справі не може бути відкрито з наступних підстав.

За подання до суду позовної заяви немайнового характеру фізичною особою підлягає сплаті судовий збір у розмірі 0,4 розміру мінімальної заробітної плати (п.п.2 п.1 ч.2 ст.4 Закону України Про судовий збір ).

У разі коли в позовній заяві об'єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру.

В позові зазначено дві вимоги немайнового характеру, а судовий збір сплачено за одну - в сумі 640 грн.

Крім того, позивачем в позовній заяві зазначено Реєстраційну службу Казанківського районного управління юстиції Миколаївської області , як відповідача.

Відповідно до прикінцевих та перехідних положень Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень та деяких інших законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень з державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень , органи державної реєстрації прав, утворені Міністерством юстиції України в установленому законодавством порядку, припиняють надання послуг у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень на території відповідних адміністративно-територіальних одиниць за рішенням Кабінету Міністрів України, прийнятим у разі забезпечення виконавчими органами міських рад міст обласного та/або республіканського Автономної Республіки Крим значення, Київською, Севастопольською міськими, районними, районними у містах Києві та Севастополі державними адміністраціями умов, необхідних для реалізації повноважень у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, але не пізніше 30 квітня 2016 року.

Тож, позивачеві слід визначились із належним відповідачем у справі.

Крім того, згідно з п.2 ч.2 ст.119 ЦПК України, позовна заява повинна містити також найменування позивача та відповідача. Як вбачається з поданої позовної заяви, її подав ОСОБА_1в інтересах неповнолітніх дітей: ОСОБА_2 та ОСОБА_3 до відповідача ФГ Агромпром-Синтез , що не відповідає найменуванням сторін згідно доданих до позовної заяви матеріалам.

Також в позовній заяві відсутні обґрунтування і посилання на докази порушення прав позивача відповідачами, що не відповідає вимогам статті 119 Цивільного процесуального кодексу України щодо змісту позовної заяви.

Крім зазначеного, звертаю увагу позивача, що відповідно до пункту 1 частини 2 статті 17 Кодексу адміністративного судочинства України юрисдикція адміністративних судів поширюється на публічно-правові спори, зокрема спори фізичних чи юридичних осіб із суб'єктом владних повноважень щодо оскарження його рішень (нормативно-правових актів чи правових актів індивідуальної дії), дій чи бездіяльності. Тобто Реєстраційна служба Казанківського районного управління юстиції Миколаївської області наділена повноваженнями органу державної влади і вимоги щодо неї підлягають розгляду в порядку адміністративного судочинства України.

Відповідно до ст. 121 ЦПК України , позовна заява подана без додержання вимог, викладених в статтях 119 , 120 ЦПК України підлягає залишенню без руху з наданням строку для усунення недоліків.

Керуючись ст. 121 ЦПК України , -

У Х В А Л И В :

Позовну заяву ОСОБА_1 в інтересах неповнолітніх дітей: ОСОБА_2 та ОСОБА_3 до фермерського господарства Агромпром-Синтез та Реєстраційної служби Казанківського районного управління юстиції Миколаївської області про визнання договору оренди землі недійсним та скасування державної реєстрації договору оренди землі - залишити без руху.

Повідомити позивача про необхідність усунути недоліки позовної заяви протягом п'яти днів з дня отримання ухвали, інакше заява вважатиметься неподаною і буде повернена позивачу.

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Суддя?

Дата ухвалення рішення02.10.2017
Оприлюднено28.10.2017
Номер документу69831033
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання договору оренди землі недійсним та скасування державної реєстрації договору оренди землі

Судовий реєстр по справі —478/1520/17

Постанова від 13.07.2018

Цивільне

Апеляційний суд Миколаївської області

Базовкіна Т. М.

Ухвала від 25.06.2018

Цивільне

Апеляційний суд Миколаївської області

Базовкіна Т. М.

Ухвала від 23.06.2018

Цивільне

Апеляційний суд Миколаївської області

Базовкіна Т. М.

Ухвала від 01.06.2018

Цивільне

Апеляційний суд Миколаївської області

Базовкіна Т. М.

Рішення від 24.04.2018

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Іщенко Х. В.

Рішення від 24.04.2018

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Іщенко Х. В.

Ухвала від 21.12.2017

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Іщенко Х. В.

Ухвала від 22.11.2017

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Іщенко Х. В.

Ухвала від 02.10.2017

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Іщенко Х. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні