Ухвала
від 23.10.2017 по справі 2а-1343/10/0570
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

23 жовтня 2017 р.                                         Справа №2а-1343/10/0570

          приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Голошивця І.О., при секретарі судового засідання Зимі М.О., розглянув у відкритому судовому засіданні заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області про заміну сторони виконавчого провадження по справі №2а-1343/10/0570 за адміністративним позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Центрально-Міському районі м. Макіївки Донецької області до Державного підприємства “Макіїввугілля” в інтересах відокремленого підрозділу “Маквуглереммаш” ДП “Макіїввугілля” про стягнення недоїмки із страхових внесків у розмірі 12591,05 грн., -

           В С Т А Н О В И В:

10.10.2017 року до Донецького окружного адміністративного суду надійшла заява Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області про заміну сторони виконавчого провадження по справі №2а-1343/10/0570 за адміністративним позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Центрально-Міському районі м. Макіївки Донецької області до Державного підприємства “Макіїввугілля” в інтересах відокремленого підрозділу “Маквуглереммаш” ДП “Макіїввугілля” про стягнення недоїмки із страхових внесків у розмірі 12591,05 грн.

В обґрунтування заяви, заявник посилається на те, що відповідно до прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування» № 1105-XIV (далі Закон №1105) від 23.09.1999 була проведена реорганізація Фондів соціального страхування та зокрема, утворено Фонд соціального страхування України, реорганізувавшись шляхом злиття Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Правонаступником відділення є Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області (код ЄДРПОУ 41325231), з огляду на що заявник просив замінити сторону виконавчого провадження.

Представники заявника та осіб, які беруть участь у справі у судове засідання не з'явилися, про дату, час і місце розгляду справи повідомлені належним чином.

У відповідності до ч. 1 ст. 41 КАС України фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Розглянувши заяву про заміну сторони виконавчого провадження, суд вважає її такою, що підлягає частковому задоволенню з наступних підстав.

Постановою Донецького окружного адміністративного суду від 24.02.2010 адміністративний позов Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Центрально-Міському районі м. Макіївки Донецької області до Державного підприємства “Макіїввугілля” в інтересах відокремленого підрозділу “Маквуглереммаш” ДП “Макіїввугілля” про стягнення недоїмки із страхових внесків у розмірі 12591,05 грн. - задоволено повністю.

Стягнуто з Державного підприємства “Макіїввугілля” в особі відокремленого підрозділу “Маквуглереммаш” (86157, Донецька область, м. Макіївка, пл. Радянська,2, п/р 35240025002351, ГУ ДКУ у Донецькій області, МФО 834016, ЄДРПОУ 36479549) на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Центрально-Міському районі м.Макіївки Донецької області (86101, Донецька область, м. Макіївка, вул. Папаніна, 1, р/р 37173400900068 в ГУ ДКУ в Донецькій області, МФО 834016) заборгованість по сплаті страхових внесків (недоїмки) у розмірі 12591,05 грн.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 12.04.2016 відновлене повністю втрачене провадження в частині документів, постановлених в межах адміністративної справи № 2а-1343/10/0570 та наявних у програмному забезпеченні “Діловодство спеціалізованого суду”, зокрема: ухвала Донецького окружного адміністративного суду від 27 січня 2010 року про відкриття провадження в адміністративній справі; постанова Донецького окружного адміністративного суду від 24 лютого 2010 року; ухвала Донецького окружного адміністративного суду від 01 вересня 2011 року .

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 12.04.2016 заяву Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Кіровському районі м. Макіївки Донецької області про видачу дублікату виконавчого листа № 2а-1343/10/0570 за адміністративним позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Центрально-Міському районі м. Макіївки Донецької області до Державного підприємства “Макіїввугілля” в інтересах відокремленого підрозділу “Маквуглереммаш” ДП “Макіїввугілля” про стягнення недоїмки із страхових внесків у розмірі 12591,05 грн. – задоволено.

Частиною 1 ст.264 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Згідно з ч.5 ст.15 Закону України “Про виконавче провадження” у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником. Для правонаступників усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Постановою Дарницького районного відділу державної виконавчої служби міста Київа від 06.06.2016 ВП № 51324239 відкрито виконавче провадження. З постанови від 06.06.2016 ВП № 51324239 вбачається, що стягувачем є Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Центрально-Міському районі м. Макіївки.

Суд зазначає, що внаслідок проведення процедури реорганізація Фондів соціального страхування, усі функції Відділень виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань здійснює їх правонаступник Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області яке є юридичною особою (код ЄДРПОУ 41325231).

За приписами п. 4 ч. 1 ст. 4 Закону України “Про виконавче провадження” у виконавчому документі зазначається ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань стягувача та боржника.

Тобто з аналізу наведеної норми слідує, що стороною у виконавчому провадженні має бути юридична особа, відомості щодо якої наявні в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

З урахуванням викладеного, суд вважає необґрунтованими доводи заявника стосовно заміни неналежної сторони виконавчого провадження – Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Центрально-Міському районі м. Макіївки Донецької області на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області в особі Макіївського міського відділення у Кіровському районі Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області, оскільки Макіївське міське відділення у Кіровському районі Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області не є юридичною особою.

Враховуючи зазначене, суд дійшов висновку про необхідність часткового задоволення заяви Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області по справі № 2а-1343/10/0570 про заміну сторони виконавчого провадження за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Центрально-Міському районі м. Макіївки Донецької області до Державного підприємства “Макіїввугілля” в інтересах відокремленого підрозділу “Маквуглереммаш” ДП “Макіїввугілля” про стягнення недоїмки із страхових внесків у розмірі 12591,05 грн.

Ухвала в повному обсязі виготовлена 25.10.2017.

Керуючись статтями 128, 160, 165, 264 Кодексу адміністративного судочинства України суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області по справі № 2а-1343/10/0570 про заміну сторони виконавчого провадження за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Центрально-Міському районі м. Макіївки Донецької області до Державного підприємства “Макіїввугілля” в інтересах відокремленого підрозділу “Маквуглереммаш” ДП “Макіїввугілля” про стягнення недоїмки із страхових внесків у розмірі 12591,05 грн. – задовольнити частково.

Замінити стягувача у виконавчому провадженні у справі № 2а-1343/10/0570 з Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Центрально-Міському районі м. Макіївки Донецької області на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області (код ЄДРПОУ 41325231).

В задоволенні інших вимог заяви - відмовити.

Вступна та резолютивна частини ухвали проголошені у судовому засіданні 23.10.2017. Повний текст постанови буде виготовлений у відповідності до ст. 160 КАС України.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Донецького апеляційного адміністративного суду через Донецький окружний адміністративний суд з одночасним надсиланням копії апеляційної скарги особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя                                                             Голошивець І.О.

Дата ухвалення рішення23.10.2017
Оприлюднено01.11.2017
Номер документу69850840
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення недоїмки із страхових внесків у розмірі 12591,05 грн

Судовий реєстр по справі —2а-1343/10/0570

Ухвала від 28.09.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Чучко В.М.

Ухвала від 22.06.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Чучко В.М.

Ухвала від 10.03.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Чучко В.М.

Ухвала від 23.10.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голошивець І.О.

Ухвала від 01.09.2011

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Чучко В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні