Ухвала
від 30.10.2017 по справі 2-273/12
АВТОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРЕМЕНЧУКА

Справа № 2-273/12

Провадження № 6/524/395/17

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30.10.2017 року Автозаводський районний суд м. Кременчука в складі:

головуючого - судді Рибалки Ю.В.,

при секретарі - Денисенко Н.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Кременчуці матеріали подання державного виконавця Автозаводського відділу державної виконавчої служби міста Кременчук Головного територіального управління юстиції у Полтавської області ОСОБА_1 про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України ОСОБА_2,

ВСТАНОВИВ:

До Автозаводського районного суду міста Кременчука звернувся державний виконавець Автозаводського відділу державної виконавчої служби міста Кременчук Головного територіального управління юстиції у Полтавської області ОСОБА_1 з поданням про тимчасове обмеження боржника у праві виїзду за межі України до виконання ним своїх зобов'язань.

Вказує, що на виконанні у Автозаводському відділі державної виконавчої служби міста Кременчук Головного територіального управління юстиції у Полтавської області перебуває виконавче провадження №51031614 з примусового виконання виконавчого листа № 2-273/2012, виданого 03.05.2012 Автозаводським районним судом м. Кременчука про стягнення заборгованості з ОСОБА_2 на користь ПАТ КБ Приватбанк заборгованості в розмірі 99089,24 грн.

Державним виконавцем винесено постанову про відкриття виконавчого провадження 10.05.2016, копія якої направлена сторонам виконавчого провадження.

Державним виконавцем було вжито заходи по примусовому виконанню вказаних рішень, а саме: з метою перевірки майнового стану боржника направлено запити до реєструючи установ, направлено запити до КОДПІ для перевірки наявності відкритих розрахункових рахунків в банківських установах.

Боржником рішення суду не виконується.

На виконання ст.18 Закону України Про виконавче провадження , ст.6 Закону України Про порядок виїзду та в'їзду в Україну громадян України просили встановити боржнику тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України до виконання ним своїх зобов'язань.

Суд, розглянувши подання та матеріали додані до нього, приходить до наступних висновків.

Відповідно до п.1 ст.377 ЦПК України, питання про тимчасове обмеження боржника - фізичної особи або керівника боржника - юридичної особи у праві виїзду за межі України при виконання судових рішень та рішень органів (посадових осіб) вирішується судом за місцезнаходженням органу державної виконавчої служби за поданням державного виконавця, погодженим з начальником відділу державної виконавчої служби. Суд негайно розглядає подання, зазначене в частині першій цієї статті, без виклику чи повідомлення сторін та інших заінтересованих осіб за участю державного виконавця.

Відповідно до статті 6 Закону України Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України громадянинові України, який має паспорт, може бути тимчасово відмовлено у виїзді за кордон у випадку, якщо він ухиляється від виконання зобов'язань, покладених на нього судовим рішенням, рішенням іншого органу (посадової особи)- до виконання зобов'язань.

Згідно з пунктом 18 частини 3 статті 19 Закону України Про виконавче провадження державний виконавець у процесі здійснення виконавчого провадження має право у разі ухилення боржника від виконання зобов'язань, покладених на нього рішенням, звертатися до суду за встановленням тимчасового обмеження у праві виїзду боржника - фізичної особи чи керівника боржника - юридичної особи за межі України до виконання зобов'язань за рішенням або погашення заборгованості за рішеннями про стягнення періодичних платежів.

Отже, зазначені норми Закону надають право державному виконавцю звертатися до суду за встановленням тимчасового обмеження у праві виїзду боржника за межі України лише у випадку ухилення боржника від виконання своїх зобов'язань, покладених на нього відповідними рішеннями.

Про вчинення будь-яких інших дій по примусовому виконанню судових рішень державним виконавцем, доказів не надано, наявні документи даних не містять, як і не місять доказів про те, що боржник ухилявся від виконання зобов'язань, покладених на нього та від виконання обов'язків боржника по виконавчому провадженню.

З огляду на те, що судом не встановлено ухилення боржника від виконання своїх зобов'язань, не надано доказів проведення державним виконавцем будь-яких заходів, спрямованих на примусове виконання рішення суду, суд приходить до висновку, що підстав для встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду боржника за межі України не має.

Керуючись ст. 208-210, 293, 377-1 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

У задоволенні подання - відмовити.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Полтавської області шляхом подачі апеляційної скарги через Автозаводський районний суд м. Кременчука протягом п'яти днів з дня її проголошення, а особам які не були присутні у судовому засіданні під час проголошення ухвали, протягом п'яти днів з дня отримання копії цієї ухвали. Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя Ю.В. Рибалка

СудАвтозаводський районний суд м.Кременчука
Дата ухвалення рішення30.10.2017
Оприлюднено02.11.2017
Номер документу69870275
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-273/12

Ухвала від 02.07.2012

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шумко А. В.

Ухвала від 02.07.2012

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шумко А. В.

Рішення від 23.04.2012

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Линник В. Я.

Ухвала від 09.11.2017

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Кривич Ж. О.

Ухвала від 30.10.2017

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Рибалка Ю. В.

Ухвала від 11.01.2012

Цивільне

Лисичанський міський суд Луганської області

Калитка О. М.

Ухвала від 20.12.2011

Цивільне

Лисичанський міський суд Луганської області

Калитка О. М.

Ухвала від 28.09.2011

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Усатов Д. Д.

Рішення від 14.07.2012

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Усатов Д. Д.

Ухвала від 05.03.2012

Цивільне

Чаплинський районний суд Херсонської області

Венглєвська Н. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні