Ухвала
від 02.11.2017 по справі 6-15/11
РАДИВИЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №6-15/11

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 листопада 2017 р. м.Радивилів Рівненської області

Радивилівський районний суд Рівненської області в складі:

головуючий суддя Мельник Д.В.,

секретар судового засідання Саган В.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву громадянина ОСОБА_1 про скасування ухвали Радивилівського районного суду Рівненської області про тимчасове обмеження виїзду за кордон,-

В С Т А Н О В И В:

Заявник ОСОБА_1 просить скасувати ухвалу Радивилівського районного суду Рівненської області від 29.07.2011 року про тимчасове обмеження щодо нього у праві виїзду за межі України до виконання своїх зобов'язань.

Начальник Радивилівського районного відділу державної виконавчої служби ОСОБА_2 не заперечує щодо задоволення заяви (а.с.9).

Особи, які беруть участь у справі просять справу розглядати у їх відсутність (а.с.8,9).

Заява підлягає до задоволення зі слідуючих підстав.

Згідно з ч.1 ст.377-1 Цивільного процесуального кодексу України, питання про тимчасове обмеження боржника -фізичної особи або керівника боржника -юридичної особи у праві виїзду за межі України при виконанні судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) вирішується судом за місцезнаходженням органу державної виконавчої служби за поданням державного виконавця, погодженим з начальником відділу державної виконавчої служби.

Відповідно до ухвали Радивилівського районного суду Рівненської області від 29.07.2011 року, ОСОБА_1 тимчасово обмежено у праві виїзду за межі України до виконання ним своїх зобов'язань. Обмеження накладено у зв'язку із наявністю у нього боргу по виконавчому документу на користь ПАТ Банк Форум (а.с.2).

За змістом ст. 18 Закону України Про виконавче провадження , державний виконавець під час здійснення виконавчого провадження має право у разі ухилення боржника від виконання зобов'язань, покладених на нього рішенням, звертатися до суду за встановленням тимчасового обмеження у праві виїзду боржника-фізичної особи за межі України, до виконання зобов'язань за рішенням.

Згідно письмової інформації посадових осіб Радивилівського районного відділу державної виконавчої служби, станом на 11.09.2017 рік в даній установі відсутні виконавчі провадження про стягнення з ОСОБА_1 боргу на користь ПАТ Банк Форум (а.с.3)

Відповідно до положення ч. 2 ст. 10 Цивільного процесуального кодексу України, наявність умислу та обставини, які є предметом посилання суб'єкта подання про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України як на підставу його вимог, підлягають доведенню, тягар доведення покладається на державного виконавця.

Відповідно до ст. 33 Конституції України кожному, хто на законних підставах перебуває на території України, гарантується свобода пересування, вільний вибір місця проживання, право вільно залишити територію України, за винятком обмежень, які встановлюються законом.

Згідно зі ст. 2 Протоколу № 4 до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод (далі - Конвенція), який гарантує деякі права і свободи, не передбачені в Конвенції та у Першому протоколі до неї, кожен є вільним залишати будь-яку країну, включно зі своєю власною. На здійснення цих прав не може бути встановлено жодних обмежень, крім тих, що передбачені законом і є необхідними в демократичному суспільстві в інтересах національної чи громадської безпеки, для підтримання публічного порядку, запобігання злочину, для захисту здоров'я чи моралі або з метою захисту прав і свобод інших осіб.

Таким чином, суд приходить до висновку про необхідність скасування ухвали Радивилівського районного суду Рівненської області від 29.07.2011 року про тимчасове обмеження щодо нього у праві виїзду за межі України до виконання своїх зобов'язань.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 208-210, 377-1 Цивільного процесуального кодексу України , -

У Х В А Л И В:

Заяву громадянина ОСОБА_1 про скасування ухвали Радивилівського районного суду Рівненської області про тимчасове обмеження виїзду за кордон задовільнити повністю.

Скасувати ухвалу Радивилівського районного суду Рівненської області від 29.07.2011 року по справі №6-15/2011 рік про тимчасове обмеження щодо ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 у праві виїзду за межі України до виконання ним своїх зобов'язань.

Ухвала може бути оскаржена до судової палати у цивільних справах апеляційного суду Рівненської області через Радивилівський районний суд Рівненської області шляхом подання у п'ятиденний строк з дня її проголошення апеляційної скарги.

У разі, якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо вона не скасована, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя Д.В.Мельник

СудРадивилівський районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення02.11.2017
Оприлюднено05.11.2017
Номер документу70004402
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —6-15/11

Ухвала від 25.06.2020

Цивільне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

Юсип І. М.

Ухвала від 29.05.2020

Цивільне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

Юсип І. М.

Ухвала від 21.02.2020

Цивільне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

Юсип І. М.

Ухвала від 23.06.2011

Цивільне

Ярмолинецький районний суд Хмельницької області

Місінкевич А. Л.

Ухвала від 02.11.2017

Цивільне

Радивилівський районний суд Рівненської області

Мельник Д. В.

Ухвала від 18.07.2011

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Кравець С. В.

Ухвала від 02.12.2011

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Кравець С. В.

Ухвала від 25.07.2011

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Кравець С. В.

Ухвала від 04.04.2012

Цивільне

Сватівський районний суд Луганської області

Гашинський М. А.

Ухвала від 24.02.2012

Цивільне

Сватівський районний суд Луганської області

Гашинський М. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні