Ухвала
від 25.06.2020 по справі 6-15/11
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер 6-15/11

Номер провадження 6/341/17/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 червня 2020 року м. Галич

Галицький районний суд Івано-Франківської області в складі:

головуючої-судді Юсип І. М.

при секретарі: Матейко О. С.

розглянув у відкритому судовому засіданні заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа: Галицький районний відділ ДВС Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ), Калуський міськрайонний відділ державної виконавчої служби Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) про скасування тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України, -

в с т а н о в и в:

19.02.2020 року ОСОБА_1 звернувся до суду з заявою про скасування тимчасового обмеження у праві виїзду його за межі України, яке було встановлено ухвалою Галицького районного суду Івано-Франківської області від 15 серпня 2011 року.

Заяву обґрунтовує тим, що ухвалою Галицького районного суду Івано-Франківської області від 15 серпня 2011 року її було тимчасово обмежено у праві виїзду за межі України до виконання зобов`язань, покладених рішенням Івано-Франківського міського суду від 02 липня 2010 року про зобов`язання ОСОБА_1 повернути малолітнього сина ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 в супроводі ОСОБА_3 до місця реєстрації на території Чеської Республіки за адресою: АДРЕСА_1 .

АДРЕСА_2 році даний виконавчий документ повернутий державним виконавцем стягувачу Рожнаку ОСОБА_4 без виконання та повторно не пред`являється.

Станом на час подачі зазначеної заяви, відкритих проваджень, по яких ОСОБА_1 є боржником, згідно рішення Івано-Франківського міського суду від 02 липня 2010 року про зобов`язання ОСОБА_1 повернути малолітнього сина ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , згідно результатів пошуку виконавчих проваджень в АСВП немає. Також, стосовно неї відсутня інформація в Єдиному реєстрі боржників.

Отже, на даний час відпала необхідність у дії вказаного обмеження, оскільки виконавчий лист повернуто стягувачеві, виконавче провадження завершено, а тому немає жодних підстав для обмеження її у праві виїзду за межі України.

Оскільки на сьогодні у виконавчій службі відсутнє провадження щодо виконання виконавчого документа, а строк для його повторного подання сплив, то підстав для дії ухвали Галицького районного суду від 15.08.2011 року немає.

Вважає, що в даний час відсутні правові підстави для обмеження її у праві виїзду за межі України.

В судове засідання ОСОБА_1 не з`явилася, однак скерувала суду заяву, в якій просить розглянути заяву у її відсутність, свої заявлені вимоги підтримує в повному обсязі.

Представник Галицького районного відділу ДВС в судове засідання не з`явився, проте начальником Галицького РВ ДВС Шеленко В. І. скеровано клопотання про розгляд справи без участі їхнього представника. Повідомляє, що станом на 22.05.2020 рік виконавчих проваджень, де стороною є ОСОБА_1 у Галицькому районному відділі ДВС Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) не має.

Представник Калуського міськрайонного відділу ДВС в судове засідання не з`явився, хоча належним чином був повідомлений про час, день та місце розгляду справи, але в.о. начальника відділу Лисенчук О. С. скеровано клопотання, в якому просить заяву розглядати без участі представника відділу ДВС. Повідомляє, що станом на 24.06.2020 рік у Калуському міськрайонному відділі ДВС відсутні виконавчі провадження стосовно ОСОБА_1 . При винесенні рішення покладаються на розсуд суду.

Дослідивши письмові докази, суд прийшов до висновку про задоволення заяви з огляду на таке.

Ухвалою Галицького районного суду Івано-Франківської області від 15 серпня 2011 року боржника ОСОБА_1 тимчасово обмежено у праві виїзду за межі України до виконання зобов`язань, покладених на неї рішенням Івано-Франківського міського суду від 02 липня 2010 року про зобов`язання ОСОБА_1 повернути малолітнього сина - ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 у супроводі ОСОБА_3 до місця реєстрації на територію Чеської Республіки за адресою: АДРЕСА_3 (а.с. 7).

16.02.2017 року головним державним виконавцем Калуського міськрайонного відділу ДВС Калуського міськрайонного відділу ДВС Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області Мельник Н. В., винесено постанову про повернення виконавчого документу стягувачеві (а.с.8).

Згідно ч.ч.5-7 ст.441 ЦПК України суд може скасувати тимчасове обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України за вмотивованою заявою боржника. Суд розглядає заяву про скасування тимчасового обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України у десятиденний строк з дня її надходження у судовому засіданні з повідомленням сторін та інших заінтересованих осіб за обов`язкової участі державного (приватного) виконавця. За результатами розгляду заяви про скасування тимчасового обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України постановляється ухвала, яка може бути оскаржена.

Як вбачається із повідомлення начальника Галицького РВ ДВС В. І. Шеленко та повідомлення в.о.начальника відділу Калуського міськрайонного відділу ДВС Лисенчука О. С. - у відділах ДВС відсутні виконавчі провадження стосовно ОСОБА_1 (а.с.29 -34)

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що заява ОСОБА_1 є вмотивованою, тому є всі підстави для скасування тимчасового обмеження у праві виїзду його за межі України, яке було встановлено ухвалою Галицького районного суду Івано-Франківської області від 15 серпня 2011 року.

Керуючись ст.ст. 260 , 441 ЦПК України , суд-

п о с т а н о в и в:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа: Галицький районний відділ ДВС Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ), Калуський міськрайонний відділ державної виконавчої служби Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) про скасування тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України - задовольнити.

Скасувати тимчасове обмеження громадянина України - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ідентифікаційний номер НОМЕР_1 , жительки АДРЕСА_4 у праві виїзду за межі України, яке було встановлено ухвалою Галицького районного суду Івано-Франківської області від 15 серпня 2011 року у цивільній справі №6-15/2011.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції.

Ухвала може бути оскаржена до Івано-Франківського апеляційного суду через Галицький районний суд Івано-Франківської області протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Відповідно до п.3 розділу ХП Прикінцеві положення ЦПК України, під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби ( COVID-19 ), процесуальний строк, визначений ст. 354 ЦПК України для апеляційного оскарження продовжується на строк дії такого карантину.

Суддя:І. М. Юсип

СудГалицький районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення25.06.2020
Оприлюднено01.07.2020
Номер документу90091505
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —6-15/11

Ухвала від 25.06.2020

Цивільне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

Юсип І. М.

Ухвала від 29.05.2020

Цивільне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

Юсип І. М.

Ухвала від 21.02.2020

Цивільне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

Юсип І. М.

Ухвала від 23.06.2011

Цивільне

Ярмолинецький районний суд Хмельницької області

Місінкевич А. Л.

Ухвала від 02.11.2017

Цивільне

Радивилівський районний суд Рівненської області

Мельник Д. В.

Ухвала від 18.07.2011

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Кравець С. В.

Ухвала від 02.12.2011

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Кравець С. В.

Ухвала від 25.07.2011

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Кравець С. В.

Ухвала від 04.04.2012

Цивільне

Сватівський районний суд Луганської області

Гашинський М. А.

Ухвала від 24.02.2012

Цивільне

Сватівський районний суд Луганської області

Гашинський М. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні