Ухвала
від 31.10.2017 по справі 462/5104/17
ЗАЛІЗНИЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 462/5104/17

У Х В А Л А

31 жовтня 2017 року Слідчий суддя Залізничного районного суду міста Львова ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого Залізничного відділу поліції (м.Львів) ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів,

В С Т А Н О В И В:

25.10.2017 року внесено відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017140060004494 та розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 191 КК України.

Слідчий СВ Залізничного ВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 , за погодженням з прокурором, звернувся до слідчого судді з клопотанням про тимчасовий доступ до документів, посилаючись на те, що Львівською місцевою прокуратурою №3 до Управління захисту економіки у Львівській області ДЗЕ НП України були скеровані матеріали у яких зазначено порушення щодо використання бюджетних коштів посадовими особами ЛКП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » під час проведення капітального ремонту покрівлі вагоно-ремонтних майстерень ЛКП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на АДРЕСА_1 , поточного ремонту приміщень диспетчерського пункту ЛКП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на АДРЕСА_2 , капітального ремонту приміщень тролейбусного депо № НОМЕР_1 на АДРЕСА_3 .

Так, із матеріалів звернення встановлено, що 20 жовтня 2016 році посадовими особами ЛКП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » укладено договір із ФОП ОСОБА_4 ( АДРЕСА_4 ) щодо капітального ремонту покрівлі вагоно-ремонтних майстерень на АДРЕСА_1 без проведення процедури торгів відповідно до вимог чинного законодавства України. Сума робіт склала 1449748 грн.

21.10.2016 посадовими особами ЛКП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » укладено договір із ФОП ОСОБА_5 ( АДРЕСА_5 ) щодо виконання робіт з поточного ремонту приміщень диспетчерського пункту ЛКП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на АДРЕСА_2 . Сума робіт склала 95888,35грн.

У квітні 2017 року посадовими особами ЛКП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » укладено договір із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 , АДРЕСА_6 , директор ОСОБА_6 ) на капітальний ремонт приміщень тролейбусного депо № НОМЕР_1 на АДРЕСА_3 . Сума робіт склала 536016 грн.

Усі три договори посадові особами ЛКП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » уклало в обхід системи публічних закупівель ІНФОРМАЦІЯ_3 13 січня 2016 прийняврішення, згідно з яким закупівля товарів і послуг виконавчими органами, комунальними закладами, установами та підприємствами міської ради, які вони здійснюють за кошти міського бюджету м. Львова та/або за кошти комунальних підприємств, за умови, що вартість закупівлі становить від 50 тис. грн., має проводитися через ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Закон України «Про публічні закупівлі» вказує, що замовники в особливих сферах господарювання (а у випадку Львова це сфери монопольної роботи підприємств, таких як «Львіводоканал», « ІНФОРМАЦІЯ_4 », « ІНФОРМАЦІЯ_1 ») зобов`язані проводити закупівлі на товари і послуги від 1 мільйона гривень і на роботи від 5 мільйонів гривень. Виклавши звіт, підприємство виконало норму Закону Про публічні закупівлі, але окрім нього, систему закупівель у Львові в 2016 році регламентувало рішення виконавчого комітету ЛМР №13 від 13 січня 2016 року. Відповідно до нього, всі закупівлі всіх структурних підрозділів ІНФОРМАЦІЯ_3 , яким є ЛКП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », у випадку закупівлі робіт, повинні проводитися через електронну систему ІНФОРМАЦІЯ_3 , якщо їх сума сягає понад 50 тисяч гривень. Відповідно, дані угоди порушують це рішення.

У зв`язку із вище зазначеним, досліджуючи повно та неупереджено обставини вчинення кримінального правопорушення, виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до оригіналів усіх документів щодо капітального ремонту покрівлі вагоно-ремонтних майстерень ЛКП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на АДРЕСА_1 , поточного ремонту приміщень диспетчерського пункту ЛКП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на АДРЕСА_2 , капітального ремонту приміщень тролейбусного депо № НОМЕР_1 на АДРЕСА_3 , які перебувають у володінні ЛКП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що у АДРЕСА_7 .

Розглянувши матеріали клопотання, вважаю, що його слід задовольнити, оскільки стороною кримінального провадження доведено наявність достатніх підстав вважати, що в матеріалах даного кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вищевказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин в ході проведення досудового розслідування, а тому необхідно отримати тимчасовий доступ до вказаних документів та провести їх вилучення у приміщенні ЛКП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що у АДРЕСА_7 , тому слідчому відділу поліції ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 слід надати тимчасовий доступ до оригіналів всіх документів з можливістю їх вилучити, що перебувають у володінні ЛКП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що у АДРЕСА_7 .

Керуючись ст.ст. 159-166 КПК України,

У Х В А Л И В:

клопотання задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому слідчого відділу Залізничного відділу поліції ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 та/або працівнику Управління захисту економіки у Львівській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України майору поліції ОСОБА_7 на тимчасовий доступ до оригіналів усіх документів щодо капітального ремонту покрівлі вагоно-ремонтних майстерень ЛКП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на АДРЕСА_1 , поточного ремонту приміщень диспетчерського пункту ЛКП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на АДРЕСА_2 , капітального ремонту приміщень тролейбусного депо № НОМЕР_1 на АДРЕСА_3 , а саме: документів щодо проведення тендерів, дефектних актів, локальних кошторисів, проектно-кошторисної документації, зведені кошторисні розрахунки вартості об`єктів будівництва, угод, довідок про виконані роботи, актів про виконані роботи, підсумкових відомостей ресурсів, розрахунки загальновиробничих витрат до локальних кошторисів, відомості ресурсів, платіжних доручень, документів щодо здійснення технічного нагляду на об`єктах та надати можливість вилучити їх у приміщенні ЛКП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що у АДРЕСА_7 .

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії ухвали один місяць з дня постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1 .

Оригінал ухвали.

СудЗалізничний районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення31.10.2017
Оприлюднено09.03.2023
Номер документу70030515
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —462/5104/17

Ухвала від 28.12.2017

Кримінальне

Залізничний районний суд м.Львова

Боровков Д. О.

Ухвала від 11.12.2017

Кримінальне

Залізничний районний суд м.Львова

Боровков Д. О.

Ухвала від 11.12.2017

Кримінальне

Залізничний районний суд м.Львова

Боровков Д. О.

Ухвала від 11.12.2017

Кримінальне

Залізничний районний суд м.Львова

Боровков Д. О.

Ухвала від 31.10.2017

Кримінальне

Залізничний районний суд м.Львова

Боровков Д. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні