Ухвала
від 11.12.2017 по справі 462/5104/17
ЗАЛІЗНИЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 462/5104/17

У Х В А Л А

11 грудня 2017 року Слідчий суддя Залізничного районного суду міста Львова ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого Залізничного відділу поліції ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів,

В С Т А Н О В И В:

25.10.2017 року внесено відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017140060004494 та розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 191 КК України.

Слідчий СВ Залізничного ВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 , за погодженням з прокурором звернувся до слідчого судді з клопотанням про тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ПАТ АКБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », МФО НОМЕР_1 , яке знаходиться за адресою АДРЕСА_1 .

В обгрунтування клопотання, покликається на те, що Львівською місцевою прокуратурою №3 до Управління захисту економіки у Львівській області ДЗЕ НП України були скеровані матеріали у яких зазначено порушення щодо використання бюджетних коштів посадовими особами ЛКП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » під час проведення капітального ремонту покрівлі вагонно-ремонтних майстерень ЛКП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на АДРЕСА_2 , поточного ремонту приміщень диспетчерського пункту ЛКП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на АДРЕСА_3 , капітального ремонту приміщень тролейбусного депо № НОМЕР_2 на АДРЕСА_4 .

Так, із матеріалів звернення встановлено, що 20 жовтня 2016 році посадовими особами ЛКП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » укладено договір із ФОП ОСОБА_4 ( АДРЕСА_5 ) щодо капітального ремонту покрівлі вагоно-ремонтних майстерень на АДРЕСА_2 без проведення процедури торгів відповідно до вимог чинного законодавства України. Сума робіт склала 1449748 грн.

21.10.2016 посадовими особами ЛКП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » укладено договір із ФОП ОСОБА_5 ( АДРЕСА_6 ) щодо виконання робіт з поточного ремонту приміщень диспетчерського пункту ЛКП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на АДРЕСА_3 . Сума робіт склала 95888,35грн. У квітні 2017 року посадовими особами ЛКП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » укладено договір із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » на капітальний ремонт приміщень тролейбусного депо № НОМЕР_2 на АДРЕСА_4 . Сума робіт склала 536016 грн. Усі три договори посадові особами ЛКП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » уклало в обхід системи публічних закупівель ІНФОРМАЦІЯ_3 13.01.2016 прийняврішення, згідно з яким закупівля товарів і послуг виконавчими органами, комунальними закладами, установами та підприємствами міської ради, які вони здійснюють за кошти міського бюджету м. Львова та/або за кошти комунальних підприємств, за умови, що вартість закупівлі становить від 50 тис. грн., має проводитися через ІНФОРМАЦІЯ_3 .

ЗУ «Про публічні закупівлі» вказує, що замовники в особливих сферах господарювання (а у випадку Львова це сфери монопольної роботи підприємств, таких як «Львіводоканал», « ІНФОРМАЦІЯ_4 », « ІНФОРМАЦІЯ_1 ») зобов`язані проводити закупівлі на товари і послуги від 1 мільйона гривень і на роботи від 5 мільйонів гривень. Виклавши звіт, підприємство виконало норму Закону Про публічні закупівлі, але окрім нього, систему закупівель у Львові в 2016 році регламентувало рішення виконавчого комітету ЛМР №13 від 13 січня 2016 року. Відповідно до нього, всі закупівлі всіх структурних підрозділів ІНФОРМАЦІЯ_1 , яким є ЛКП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », у випадку закупівлі робіт, повинні проводитися через електронну систему ІНФОРМАЦІЯ_3 , якщо їх сума сягає понад 50 000 грн.

Окрім цього, встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 , АДРЕСА_7 ) отримало кошти за виконання робіт, які були перераховані ЛКП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на розрахункові рахунки відкриті в ПАТ АКБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », МФО НОМЕР_1 . Беручи до уваги вищевказане, органом досудового розслідування встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 , АДРЕСА_7 ) при здійсненні своєї діяльності використовує розрахункові рахунки в різних банківських установах, відповідно до відповідей ІНФОРМАЦІЯ_1 , в тому числі і в ПАТ АКБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », МФО НОМЕР_1 .

Слідчий просить суд не здійснювати його судовий виклик для розгляду клопотання, оскільки в матеріалах даного клопотання доведено наявність достатніх підстав, вважати, що вказана інформація має суттєве значення для досудового розслідування з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення та з`ясування істини по справі, що може бути доказом під час судового розгляду, є необхідність здійснити тимчасовий доступ до їх вилучення на підставі ч.1ст.159 КПК України, забезпечивши, таким чином, виконання завдань кримінального провадження.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, перевіривши матеріали кримінального провадження №12017140060004494, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно ст.1ст.160 КПК Українисторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених устатті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Згідно ч. 5ст. 163 КПК Українислідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Дане клопотання носить обґрунтований характер та підтверджується зібраними в кримінальному провадженні доказами: витягом з Єдиного реєстру досудових розслідувань № 1201714006004494 від 25.10.2017 року, копіями матеріалів кримінального провадження.

Відповідно до вимог п. 6 ч. 2ст. 160 КПК Українислідчим доведена можливість використання як доказів відомостей, що містяться в документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів.

Беручи до уваги вищевикладене, стороною кримінального провадження доведено необхідність в отриманні дозволу на тимчасовий доступ до вказаних документів та неможливість отримати відомості в інший спосіб, що унеможливлює використати органами досудового розслідування надані КПК України всі можливості для встановлення винних осіб та достатніх доказів для доведення їх винуватості та враховуючи те, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані відомості мають важливе значення для встановлення суттєвих обставин у кримінальному провадженні, необхідно отримати тимчасовий доступ до речей і документів, що перебувають у відділенні ПАТ АКБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », МФО НОМЕР_1 , яке знаходиться за адресою АДРЕСА_1 .

Враховуючи наведенне вважаю, що слід надати дозвіл слідчому Залізничного відділу поліції Головного управління національної поліції у Львівській області ОСОБА_3 та/або працівнику Управління захисту економіки у Львівській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України майору поліції ОСОБА_6 на тимчасовий доступ до документів та надати можливість вилучити їх у ПАТ АКБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », МФО НОМЕР_1 , яке знаходиться за адресою АДРЕСА_1 .

Керуючись ст. ст.160,163,164,309 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И В:

клопотання задовольнити.

Надати дозвіл слідчому Залізничного відділу поліції Головного управління національної поліції у Львівській області ОСОБА_3 та/або працівнику Управління захисту економіки у Львівській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України майору поліції ОСОБА_6 на тимчасовий доступ до документів, а саме повного руху коштів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 , АДРЕСА_7 ) по розрахункових рахунках № НОМЕР_4 , № НОМЕР_5 відкритих в ПАТ АКБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », МФО НОМЕР_1 , із зазначенням повних реквізитів контрагентів від кого надходили та які отримували кошти, часу, суми та призначення платежів їх проведення, залишків на рахунках, інформації щодо зняття готівки, з 01.01.2017 і по 08.12.2017 року, на паперових та магнітних носіях та надати можливість вилучити їх у приміщенні ПАТ АКБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », МФО НОМЕР_1 , яке знаходиться за адресою АДРЕСА_1 .

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії ухвали один місяць з дня постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1 .

Оригінал ухвали.

СудЗалізничний районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення11.12.2017
Оприлюднено09.03.2023
Номер документу71040789
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —462/5104/17

Ухвала від 28.12.2017

Кримінальне

Залізничний районний суд м.Львова

Боровков Д. О.

Ухвала від 11.12.2017

Кримінальне

Залізничний районний суд м.Львова

Боровков Д. О.

Ухвала від 11.12.2017

Кримінальне

Залізничний районний суд м.Львова

Боровков Д. О.

Ухвала від 11.12.2017

Кримінальне

Залізничний районний суд м.Львова

Боровков Д. О.

Ухвала від 31.10.2017

Кримінальне

Залізничний районний суд м.Львова

Боровков Д. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні