Ухвала
від 28.12.2017 по справі 462/5104/17
ЗАЛІЗНИЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 462/5104/17

У Х В А Л А

28 грудня 2017 року Слідчий суддя Залізничного районного суду міста Львова ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого СВ Залізничного відділу поліції ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого СВ Залізничного відділу поліції ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 про проведення огляду,

В С Т А Н О В И В:

25.10.2017 року слідчим Залізничного відділу поліції ГУ НП у Львівській ОСОБА_3 внесено відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017140060004494 та розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 191 КК України.

Слідчий Залізничного відділу поліції ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 , за погодженням з прокурором, звернувся до слідчого судді з клопотанням про проведення огляду, покликаючись на те, що щодо вчинення неправомірних дій посадових осіб ЛКП «Львівелектротранс» під час проведення капітального ремонту покрівлі вагоно-ремонтних майстерень ЛКП «Львівелектротранс» на вулиці Городоцькій, 185 у м. Львові, поточного ремонту приміщень диспетчерського пункту ЛКП «Львівелектротранс» на вулиці Зеленій, 214 у м. Львові, капітального ремонту приміщень тролейбусного депо №3 на вулиці Тролейбусній,1 у м. Львові.

Із матеріалів кримінального провадження встановлено, що Львівською місцевою прокуратурою №3 до Управління захисту економіки у Львівській області ДЗЕ НП України були скеровані матеріали у яких зазначено порушення щодо використання бюджетних коштів посадовими особами ЛКП «Львівелектротранс» під час проведення капітального ремонту покрівлі вагоно-ремонтних майстерень ЛКП «Львівелектротранс» на вулиці Городоцькій, 185 у м. Львові, поточного ремонту приміщень диспетчерського пункту ЛКП «Львівелектротранс» на вулиці Зеленій, 214 у м. Львові, капітального ремонту приміщень тролейбусного депо №3 на вулиці Тролейбусній,1 у м. Львові.

Так, із матеріалів звернення встановлено, що 20 жовтня 2016 році посадовими особами ЛКП «Львівелектротранс» укладено договір із ФОП ОСОБА_4 ( АДРЕСА_1 ) щодо капітального ремонту покрівлі вагоно-ремонтних майстерень на вулиці Городоцькій, 185 у м. Львові без проведення процедури торгів відповідно до вимог чинного законодавства України. Сума робіт склала 1449748 грн.

21.10.2016 посадовими особами ЛКП «Львівелектротранс» укладено договір із ФОП ОСОБА_5 ( АДРЕСА_2 ) щодо виконання робіт з поточного ремонту приміщень диспетчерського пункту ЛКП «Львівелектротранс» на вулиці Зеленій, 214 у м. Львові. Сума робіт склала 95888,35грн.

У квітні 2017 року посадовими особами ЛКП «Львівелектротранс» укладено договір із ТОВ «Тандем Ріел» (ЄДРПОУ 40988684, м. Львів, вул. Алмазна, 24/3, директор ОСОБА_6 ) на капітальний ремонт приміщень тролейбусного депо №3 на вулиці Тролейбусній,1 у м. Львові. Сума робіт склала 536016 грн.

Усі три договори посадові особами ЛКП «Львівелектротранс» уклало в обхід системи публічних закупівель Prozorro. Виконавчий комітет Львівської міської ради 13 січня 2016 прийняврішення, згідно з яким закупівля товарів і послуг виконавчими органами, комунальними закладами, установами та підприємствами міської ради, які вони здійснюють за кошти міського бюджету м. Львова та/або за кошти комунальних підприємств, за умови, що вартість закупівлі становить від 50 тис. грн., має проводитися через ProZorro.

Закон України «Про публічні закупівлі» вказує, що замовники в особливих сферах господарювання (а у випадку Львова це сфери монопольної роботи підприємств, таких як «Львіводоканал», «Теплоенерго», «Львівелектротранс») зобов`язані проводити закупівлі на товари і послуги від 1 мільйона гривень і на роботи від 5 мільйонів гривень. Виклавши звіт, підприємство виконало норму Закону Про публічні закупівлі, але окрім нього, систему закупівель у Львові в 2016 році регламентувало рішення виконавчого комітету ЛМР №13 від 13 січня 2016 року. Відповідно до нього, всі закупівлі всіх структурних підрозділів Львівської міської ради, яким є ЛКП «Львівелектротранс», у випадку закупівлі робіт, повинні проводитися через електронну систему ProZorro, якщо їх сума сягає понад 50 тисяч гривень. Відповідно, дані угоди порушують це рішення.

Враховуючи вищевикладене, в органу досудового розслідування виникла необхідність у проведенні огляду із залученням експерта-будівельника ОСОБА_7 (м. Львів, вул. К. Левицького,68/6) об`єктів на яких проводились роботи щодо капітального ремонту покрівлі вагоно-ремонтних майстерень ЛКП «Львівелектротранс» на вулиці Городоцькій, 185 у м. Львові, поточного ремонту приміщень диспетчерського пункту ЛКП «Львівелектротранс» на вулиці Зеленій, 214 у м. Львові, капітального ремонту приміщень тролейбусного депо №3 на вулиці Тролейбусній,1 у м. Львові.

У випадку проведення огляду із залученням спеціаліста органом досудового розслдіування буде встановлено фактичне виконання або не виконання робіт на вказаних вище об`єктах: Капітальний ремонт покрівлі вагоно-ремонтних майстерень ЛКП «Львівелектротранс» на вулиці Городоцькій, 185 у м. Львові, поточний ремонт приміщень диспетчерського пункту ЛКП «Львівелектротранс» на вулиці Зеленій, 214 у м. Львові, капітальний ремонт приміщень тролейбусного депо №3 на вулиці Тролейбусній,1 у м. Львові. Дана інформація може бути використана як доказ вчинення посадовими особами суб`єктів господарювання кримінального правопорушення, надасть можливість встановити обставини та спосіб привласнення бюджетних коштів, дозволить проводити подальші слідчі дії з метою прийняття законного і обґрунтованого рішення у вказаному кримінальному провадженні.

Згідно із ч.ч. 1, 2ст.237 КПК Україниз метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цьогоКодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Розглянувши матеріали клопотання, заслухавши думку слідчого, який в судовому засіданні клопотання підтримав, вважаю, що його слід задовольнити, оскільки стороною кримінального провадження доведено, що у випадку проведення огляду із залученням спеціаліста органом досудового розслдіування буде встановлено фактичне виконання або не виконання робіт на вказаних вище об`єктах: Капітальний ремонт покрівлі вагоно-ремонтних майстерень ЛКП «Львівелектротранс» на вулиці Городоцькій, 185 у м. Львові, поточний ремонт приміщень диспетчерського пункту ЛКП «Львівелектротранс» на вулиці Зеленій, 214 у м. Львові, капітальний ремонт приміщень тролейбусного депо №3 на вулиці Тролейбусній,1 у м. Львові. Дана інформація може бути використана як доказ вчинення посадовими особами суб`єктів господарювання кримінального правопорушення, надасть можливість встановити обставини та спосіб привласнення бюджетних коштів, дозволить проводити подальші слідчі дії з метою прийняття законного і обґрунтованого рішення у вказаному кримінальному провадженні.

Керуючись ст.ст. 234, 237 КПК України,

У Х В А Л И В:

клопотання задовольнити.

Надати дозвіл слідчому Залізничного відділу поліції (м. Львів) Головного управління Національної поліції у Львівській області ОСОБА_3 на проведення огляду із залученням експерта-будівельника ОСОБА_7 ( АДРЕСА_3 ) об`єктів «Капітальний ремонт покрівлі вагоно-ремонтних майстерень ЛКП «Львівелектротранс» на вулиці Городоцькій, 185 у м. Львові», «Поточний ремонт приміщень диспетчерського пункту ЛКП «Львівелектротранс» на вулиці Зеленій, 214 у м. Львові», «Капітальний ремонт приміщень тролейбусного депо №3 на вулиці Тролейбусній,1 у м. Львові», що являється власністю ЛКП «Львівелектротранс» з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, фактичного виконання або не виконання робіт на об`єктах, а також встановлення слідів вчинення кримінального правопорушення, які мають значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні.

Строк дії ухвали один місяць з дня постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1 .

Оригінал ухвали.

Дата ухвалення рішення28.12.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу71354379
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —462/5104/17

Ухвала від 28.12.2017

Кримінальне

Залізничний районний суд м.Львова

Боровков Д. О.

Ухвала від 11.12.2017

Кримінальне

Залізничний районний суд м.Львова

Боровков Д. О.

Ухвала від 11.12.2017

Кримінальне

Залізничний районний суд м.Львова

Боровков Д. О.

Ухвала від 11.12.2017

Кримінальне

Залізничний районний суд м.Львова

Боровков Д. О.

Ухвала від 31.10.2017

Кримінальне

Залізничний районний суд м.Львова

Боровков Д. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні