Ухвала
від 13.11.2017 по справі 379/1040/17
ТАРАЩАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 379/1040/17

2/379/432/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13.11.2017 року м.Тараща

Таращанський районний суд Київської області в складі:

головуючого: Василенка О.М.

при секретарі: Сальник О.Л., Бабенко О.Ю.,

за участю адвокатів: Войцехівського П.В., Якименка О.В.,

розглядаючи у відкритому судовому засідання в м. Таращі справу за позовом ОСОБА_3, ОСОБА_4 до сільськогосподарського агропромислового підприємства Колос про визнання права спільної часткової власності на майно реорганізованого КПСП ім. Боженка та виділення майна в натурі,-

ВСТАНОВИВ:

Представник позивачів звернувся до суду з даним позовом і, уточнивши його, просить суд зобов'язати САПП Колос код ЄДРПОУ 23578718 виділити і передати в рахунок вартості майнових паїв, що належать ОСОБА_3, ОСОБА_4, пропорційно їх вартості, частину нежилого приміщення (Адмінбудинок А - 2) - залишкова балансова вартість 41024 грн.), яке розташоване по вул. Зелена, будинок 1 с. Потоки Таращанського району Київської області, 095154 2) визнати за ОСОБА_3, ОСОБА_4 право спільної часткової власності на частину нежитлового приміщення (Адмінбудинок А-2), яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1, залишкова балансова вартість якого становить 41024 грн., стягнути з відповідача на користь позивачів сплачений судовий збір.

В нинішнє судове засідання через канцелярію суду від представника вказаних вище позивачів надійшла заява про уточнення позовних вимог згідно, якої вони просять, крім вказаного вище, збільшивши свої позовні вимоги: 1) визнати рішення загальних зборів колишніх членів реорганізованого КСПС ім. Боженка, співвласників майнових паїв від 27 березня 2016 року недійсними; 2) скасувати державну реєстрацію прав власності на об'єкт нерухомого майна - Адмінбудинок , який розташований за адресою: АДРЕСА_1. Останні дві вимоги неоплачені судовим збором, а тому є недоліком позовної заяви у відповідності до ст. 119 ЦПК України, та підлягає залишенню без руху (ст..121 ЦПК України) для усунення вказаного недоліку.

До того ж, в порушення вимог щодо форми та змісту позовної заяви, передбаченими ст. 119 ЦПК України, представником позивачів не зазначено доказів, що підтверджують кожну із викладених ним обставин.

Представник позивачів в судовому засіданні визнав недолік щодо несплати судового збору та зобов'язувався його сплатити протягом розгляду справи судом.

Представник відповідача вказував на зазначений недолік.

Крім цього, в судове засідання через канцелярію суду від третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмету спору ОСОБА_5 надійшла позовна заява, за якою не відкрито провадження, до сільськогосподарського агропромислового підприємства Колос про визнання недійсним рішення загальних зборів, скасування реєстрації прав власності на об'єкти нерухомого майна та виділення майнового паю в натурі, яка за формою та змістом повинна відповідати вимогам, встановленим ст.ст.119, 120 ЦПК України. Проте в ній, всупереч вимог закону: 1) зазначено ціну позову майнового характеру, що не відповідає розміру заявлених ним вимог майнового характеру в його прохальній частині; 2) не зазначено доказів, що підтверджують кожну із викладених позивачем обставин, наявність підстав для звільнення від доказування; 3) не в повній мірі оплачені судовим збором вимоги немайнового характеру та майнові вимоги.

Тому і даний позов підлягає залишенню без руху, відповідно до ст.121 ЦПК України для усунення вказаних недоліків.

При недотриманні позивачами ОСОБА_3, ОСОБА_4 за позовом до сільськогосподарського агропромислового підприємства Колос про визнання права спільної часткової власності на майно реорганізованого КПСП ім. Боженка та виділення майна в натурі та позивачем - третьою особою, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмету спору ОСОБА_5 за позовом до сільськогосподарського агропромислового підприємства Колос про визнання недійсним рішення загальних зборів, скасування реєстрації прав власності на об'єкти нерухомого майна та виділення майнового паю в натурі, зазначених вище вимог настають наслідки, передбачені ст.121 ЦПК України.

В зв'язку з вищевикладеним, вказаним вище позивачам необхідно привести свої позовні заяви у відповідність з вимогами ст.119 ЦПК України, усунувши вищевказані недоліки.

Керуючись ст.ст. 119, 121, 207, 293 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_3, ОСОБА_4 до сільськогосподарського агропромислового підприємства Колос про визнання права спільної часткової власності на майно реорганізованого КПСП ім. Боженка та виділення майна в натурі залишити без руху та надати позивачам строк для усунення вищевказаних недоліків, який не може перевищувати п'яти днів з дня отримання ними чи їх представником копії даної ухвали.

Позовну заяву третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмету спору ОСОБА_5 до сільськогосподарського агропромислового підприємства Колос про визнання недійсним рішення загальних зборів, скасування реєстрації прав власності на об'єкти нерухомого майна та виділення майнового паю в натурі залишити без руху та надати позивачеві строк для усунення вищевказаних недоліків, який не може перевищувати п'яти днів з дня отримання ним копії даної ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий:О. М. Василенко

СудТаращанський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення13.11.2017
Оприлюднено13.11.2017
Номер документу70168792
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —379/1040/17

Ухвала від 02.09.2020

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Зінкін В. І.

Ухвала від 14.04.2020

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Зінкін В. І.

Ухвала від 06.11.2019

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Зінкін В. І.

Ухвала від 04.05.2018

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Василенко О. М.

Ухвала від 27.12.2017

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Василенко О. М.

Ухвала від 07.12.2017

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Василенко О. М.

Ухвала від 07.12.2017

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Василенко О. М.

Ухвала від 13.11.2017

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Василенко О. М.

Ухвала від 06.11.2017

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Василенко О. М.

Ухвала від 30.08.2017

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Василенко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні