Ухвала
від 10.11.2017 по справі 466/8146/17
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 466/8146/17

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

10 листопада 2017 року м. Львів

Cлідча суддя Шевченківського районного суду м. Львова ОСОБА_1 , за участю прокурора ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого слідчого відділу слідчого управління військової прокуратури Західного регіону України ОСОБА_3 , про надання дозволу на проведення позапланової виїзної перевірки, за матеріалами кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 4201714040000108 від 23.10.2017, заознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 ККУкраїни,-

в с т а н о в и л а :

09.11.2017 старший слідчий слідчого відділу слідчого управління військової прокуратури Західного регіону України ОСОБА_3 , за погодженням з прокурором відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання державного обвинувачення у кримінальних провадженнях слідчого відділу військової прокуратури Західного регіону України ОСОБА_2 звернувся до Шевченківського районного суду м. Львова з клопотанням про надання дозволу на проведення позапланової виїзної перевірки, за матеріалами кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 4201714040000108 від 23.10.2017, заознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 ККУкраїни.

В обґрунтування клопотання вказав, що слідчим відділом слідчого управління військової прокуратури Західного регіону України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за№4201714040000108 від 23 жовтня 2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3ст.191 КК України.

Так, досудовим розслідуванням встановлено, що згідно п.п. 28, 29 «Санітарних правил в лісах України», затверджених постановою Кабінету Міністрів України № 555 від 27.07.1995, дозвіл на проведення суцільної санітарної рубки в лісах усіх груп незалежно від площі насаджень видають державні органи лісового господарства областей.

Водночас, службовими особами ДП «Берегометське ЛМГ», ДП «Чернівецьке ЛГ», Берегометського, Гірсько-кутського, Долшньошепітського, Лопушнянського, Мигівського, Славецького, Фальківського, Чеменарського, Садгірського, Тернавського, Кузьмінського, Ревнянського, Кучурівського, Турятського лісництв за попередньою змовою ізслужбовими особами ПП«Ковалі», ТОВ «Форестсервіс», ПП Фірма «Дім», ПП «Добробут-КРС», ПП«Сеш», ТОВ «Укрдревексім», ТОВ «Вествуд ЛТД» тафізичними особами підприємцями ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , без наявних дозволів, здійснюються незаконні вирубки на території вказаних лісогосподарських підприємств, збут незаконно порубаної деревини тавідповідно привласнення грошових коштів.

Зазначені суб`єкти підприємницької діяльності здійснюють закупівлю лісопродукції у ДП «Берегометське ЛМГ», ДП«Чернівецьке ЛГ», Берегометському, Гірсько-кутському, Долшньошепітському, Лопушнянському, Мигівському, Славецькому, Фальківському, Чеменарському, Садгірському, Тернавському, Кузьмінському, Ревнянському, Кучурівському, Турятському лісництвах у незначних кількостях або без відповідних документів, що не відповідає обороту лісопродукції у вказаних суб`єктів підприємницької діяльності.

У ході досудового розслідування досліджується питання фактичних об`ємів продажу лісопродукції ПП«Ковалі» (код ЄДРПОУ- 31417650),своєчасності, достовірності, повноти нарахування тасплати усіх передбачених законом податків та зборів та інших питань.

На підставі викладеного, для забезпечення повного та неупередженого досудового розслідування кримінального провадження, з урахуванням необхідності провести позапланову документальну податкову виїзну перевірку, предметом якої є своєчасність, достовірність, повнота нарахування та сплати усіх передбачених законом податків та зборів, а також дотримання валютного ПП«Ковалі» (код ЄДРПОУ- 31417650), юридична адреса Чернівецька область, Вижницький район, м. Вижниця, вул. Чорновола, будинок 1, за період діяльності з01.01.2016 по даний час, просить клопотання задовольнити.

Заслухавши думку прокурора на підтримку даного клопотання, перевіривши надані до клопотання матеріали та докази, вважаю, що клопотання підставне та підлягає задоволенню.

У відповідності до статті 91 КПК України серед обставин, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні є подія кримінального правопорушення (час, місце, спосіб та інші обставини вчинення кримінального правопорушення), вид та розмір шкоди, завданої кримінальним правопорушенням.

Згідно ч. 2 ст. 93 КПК України сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, службових та фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених цим Кодексом.

У відповідності до ч. 1 ст. 94 КПК України слідчий, прокурор, слідчий суддя, суд за своїм внутрішнім переконанням, яке ґрунтується на всебічному, повному й неупередженому дослідженні всіх обставин кримінального провадження, керуючись законом, оцінюють кожний доказ з точки зору належності, допустимості, достовірності, а сукупність зібраних доказів - з точки зору достатності та взаємозв`язку для прийняття відповідного процесуального рішення.

Згідно до положень ст. 99 КПК України документом є спеціально створений з метою збереження інформації матеріальний об`єкт, який містить зафіксовані за допомогою письмових знаків, звуку, зображення тощо відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження. До документів можуть належати акти перевірок та висновки ревізій.

При цьому, слідчою суддею встановлено, що силами слідчого відділу слідчого управління військової прокуратури Західного регіону України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за№4201714040000108 від 23.10.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3ст.191 КК України

Одночасно, встановлено, що у відповідності до вимог п. 2 ч.1 постанови Кабінету Міністрів України від 13.08.2014 № 408 «Питання запровадження обмежень на проведення перевірок державними інспекціями та іншими контролюючими органами», дозвіл на проведення перевірок підприємств, установ, організації, фізичних осіб підприємців проводиться за рішенням суду на вимогу службових осіб у випадках, передбачених Кримінальним процесуальним кодексом України.

Відповідно до п.п. 78.1.11, 78.1 ст. 78 Податкового кодексу України документальна позапланова перевірка здійснюється за наявності отриманого рішення суду (слідчого судді) про призначення перевірки.

Окрім цього, у відповідності до ст. 6 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) в сфері господарської діяльності» строк здійснення позапланового заходу не може перевищувати десяти робочих днів, а щодо суб`єктів малого підприємництва - двох робочих днів.

Задовольняючи клопотання про проведення позапланової виїзної перевірки виходжу з того, що для проведення повного, всебічного та об`єктивного досудового розслідування, а також враховуючи характер вчиненого вказаного кримінального правопорушення необхідні спеціальні знання спеціалістів в галузі податкового, валютного законодавства України та законодавства у сфері економіки.

Керуючись п. 2 ч. 1 постанови КМУ № 408 від 13.08.2014, ст. 6 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) в сфері господарської діяльності», ст. 78 ПК України, ст. ст. 40, 93, 94, 99, 110, 309, 369, 372 КПК України, слідча суддя, -

у х в а л и л а :

клопотання старшого слідчого слідчого відділу слідчого управління військової прокуратури Західного регіону України ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення позапланової виїзної перевірки, - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення документальної позапланової виїзної податкової перевірки ПП«Ковалі» (код ЄДРПОУ- 31417650), юридична адреса Чернівецька область, Вижницький район,м. Вижниця, вул. Чорновола, будинок 1,за період з 01.01.2016 поданий час терміном 10 робочих днів, у ході якої дослідити наступні питання:

- своєчасність, достовірність, повнота нарахування та сплата усіх передбачених законом податків та зборів;

- наявність працевлаштований працівників, які можуть здійснювати лісозаготівлю, працювати на лісопильному та стругальному виробництві, тощо;

- наявності техніки, приміщень, грошових коштів, інших активів для закупівлі, перевезення, обробки та збуту лісопродукції, у тому числі за кордон;

- наявності усіх документів, що підтверджують купівлю лісопродукції та її збут, у тому числі за кордон;

- дотримання податкового, валютного та іншого законодавства.

Проведення документальної невиїзної позапланової перевірки доручити працівникам Головного управління ДФС у Чернівецькій області.

Зобов`язати працівників ПП«Ковалі» надати працівникам Головного управління ДФС у Чернівецькій області всі необхідні документи для проведення документальної позапланової виїзної перевірки.

Строк дії ухвали становить тридцять робочих днів.

Контроль за виконанням ухвали доручити старшому слідчому слідчого відділу слідчого управління військової прокуратури Західного регіону України ОСОБА_3 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення проти ухвали можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Суддя ОСОБА_1

СудШевченківський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення10.11.2017
Оприлюднено08.03.2023
Номер документу70183132
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —466/8146/17

Ухвала від 28.03.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Свірідова В. В.

Ухвала від 26.02.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Львівської області

Гуцал І. П.

Ухвала від 22.01.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Свірідова В. В.

Ухвала від 19.01.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Свірідова В. В.

Ухвала від 19.01.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Свірідова В. В.

Ухвала від 17.01.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Свірідова В. В.

Ухвала від 17.01.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Свірідова В. В.

Ухвала від 11.01.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Свірідова В. В.

Ухвала від 11.01.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Свірідова В. В.

Ухвала від 11.01.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Свірідова В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні