Ухвала
від 08.11.2017 по справі 199/5504/17
АМУР-НИЖНЬОДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 199/5504/17

(4-с/199/73/17)

УХВАЛА

08.11.2017 року, Амур-Нижньодніпровський районний суд м. Дніпропетровська у складі:

судді: Скрипник О.Г.

секретарі: Свириденку І.С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні скаргу ПАТ Кристал Банк , заінтересовані особи: державний виконавець Амур-Нижньодніпровського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області, ОСОБА_1, Приватне підприємство Дніпро Авто , Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу ОСОБА_2, про визнання дій неправомірними та скасування постанови, суд

В С Т А Н О В И В:

У вересні 2017 року ПАТ Кристал Банк звернувся до суду зі скаргою на дії державного виконавця Амур-Нижньодніпровського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області, ОСОБА_1, в якій просить визнати неправомірними дії державного виконавця Амур-Нижньодніпровського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області, ОСОБА_1; скасувати постанову від 29.08.2017 року про відкриття виконавчого провадження № 54593414.

В обґрунтування скарги представник ПАТ Кристал Банк зазначив, що на виконання ухвали Амур-Нижньодніпровського районного суду м, Дніпропетровська від 22.08.2017 року про забезпечення позову шляхом заборони відчужувати майно у цивільній справі № 199/5504/17 , державним виконавцем Амур-Нижньодніпровського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області, ОСОБА_1 29.08.2017 року було винесено постанову про відкриття виконавчого провадження з виконання вказаної вище ухвали та цього самого числа, 29.08.2017 року винесено постанову про закінчення виконавчого провадження у зв'язку з повним виконанням судового рішення.

Заявник зазначає, що постанова державного виконавця про відкриття виконавчого провадження є незаконною, оскільки ухвала Амур-Нижньодніпровського районного суду м. Дніпропетровська є виконавчим документом та підлягає виконанню в порядку, визначеному ст. 4 Закону України Про виконавче провадження . В ухвалі суду від 22.08.2017 року не зазначено срок пред явлення рішення до виконання; невірно зазначено найменування боржника6 замість ПАТ Кристал Банк вказано ПАТ КРИСТАЛБАНК , а отже ухвала не могла бути прийнята державним виконавцем до виконання.

В судовому засіданні представник заявника просив скаргу задовольнити.

Державний виконавець Амур-Нижньодніпровського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області, ОСОБА_1 та приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу ОСОБА_2 в судове засідання не з явилися, про день та час розгляду скарги були належним чином повідомлені.

Представник ПП Дніпро-Авто просив скаргу залишити без задоволення.

Заслухавши думку учасників судового процесу, дослідивши письмові докази, суд дійшов наступного висновку.

В судовому засіданні встановлено, що на виконання ухвали Амур-Нижньодніпровського районного суду м, Дніпропетровська від 22.08.2017 року про забезпечення позову шляхом заборони відчужувати майно у цивільній справі 3 199/5504/17 , державним виконавцем Амур-Нижньодніпровського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області, ОСОБА_1 29.08.2017 року було винесено постанову про відкриття виконавчого провадження з виконання вказаної вище ухвали та цього самого числа, 29.08.2017 року винесено постанову про закінчення виконавчого провадження у зв'язку з повним виконанням судового рішення.

Відповідно до статті 1 Закону України „ Про виконавче провадження" виконавче провадження, як завершальна стадія судового провадження та примусове виконання рішень інших органів (посадових осіб) - це сукупність дій органів і посадових осіб, зазначених у цьому Законі, спрямованих на примусове виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб), які здійснюються на підставах, у спосіб та в межах повноважень, визначених цим Законом, іншими нормативно-правовими актами, виданими відповідно до цього Закону та інших законів, а також рішеннями, що відповідно до цього Закону підлягають примусовому виконанню (далі - рішення).

Стаття 6 Закону України „ Про виконавче провадження" визначає, що державний виконавець зобов'язаний використовувати надані йому права відповідно до закону і не допускати у своїй діяльності порушення прав та законних інтересів фізичних і юридичних осіб. Частиною 1 статті 11 Закону України « Про виконавче провадження » передбачено, що державний виконавець зобов'язаний вживати передбачених цим Законом заходів примусового виконання рішень, неупереджено, своєчасно і в повному обсязі вчиняти виконавчі дії.

Відповідно до п.1 ст. 18 Закону України Про виконавче провадження , державний виконавець зобов'язаний вжити передбачених цим Законом заходів щодо примусового виконання рішень, неупереджено, ефективно, своєчасно і в повному обсязі вчиняти виконавчі дії.

Оскільки державним виконавцем Амур-Нижньодніпровського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області ОСОБА_1 були вчинені всі дії з примусового виконання ухвали Амур-Нижньодніпровського районного суду м. Дніпропетровська від 22.08.2017 року у цивільній справі № 199/5504/17, передбачені Законом України Про виконавче провадження , суд вважає, що скарга ПАТ Кристал Банк задоволенню не підлягає.

Керуючись Законом України Про виконавче провадження , ст. 383 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Скаргу ПАТ Кристал Банк , заінтересовані особи: державний виконавець Амур-Нижньодніпровського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області, ОСОБА_1, Приватне підприємство Дніпро Авто , Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу ОСОБА_2, про визнання дій неправомірними та скасування постанови, залишити без задоволення.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до апеляційного суду Дніпропетровської області через Амур-Нижньодніпровський районний суд м. Дніпропетровська. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя О.Г. Скрипник

Дата ухвалення рішення08.11.2017
Оприлюднено15.11.2017
Номер документу70213854
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання дій неправомірними та скасування постанови, суд

Судовий реєстр по справі —199/5504/17

Ухвала від 09.08.2017

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Скрипник О. Г.

Постанова від 30.05.2018

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Журавель Валентина Іванівна

Ухвала від 23.03.2018

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Журавель Валентина Іванівна

Постанова від 31.01.2018

Цивільне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Варенко О. П.

Постанова від 16.01.2018

Цивільне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Демченко Е. Л.

Постанова від 16.01.2018

Цивільне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Демченко Е. Л.

Ухвала від 30.11.2017

Цивільне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Варенко О. П.

Ухвала від 29.11.2017

Цивільне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Варенко О. П.

Ухвала від 08.11.2017

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Скрипник О. Г.

Ухвала від 20.09.2017

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Скрипник О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні